ExpressVPN ή NordVPN

Τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN είναι κορυφαίοι πάροχοι VPN, αλλά μπορεί να αναρωτιέστε ποιο είναι το καλύτερο για τους καταναλωτές στην Ελλάδα; Σε αυτήν την αξιολόγηση, θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά κάθε μιας από αυτές τις κορυφαίες υπηρεσίες.

Δεν μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο NordVPN ή το ExpressVPN;

Αν δεν μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο ExpressVPN και το NordVPN, σας προτείνουμε το NordVPN. Είναι μια εξαιρετική επιλογή χαμηλού κόστους με την τρέχουσα έκπτωση, διαθέτει μία από τις ταχύτερες ταχύτητες οποιασδήποτε υπηρεσίας στις δοκιμές ταχύτητας μας και είναι ιδανική για streaming ελληνικού τηλεοπτικού περιεχομένου στις διακοπές. Επιπλέον, το NordVPN προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά ασφαλείας και πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής.

Παρόλα αυτά, το ExpressVPN εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για το 2021. Είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά προσφέρει και μια μεγάλη έκπτωση όταν είναι σε προσφορά. Λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με υπηρεσίες όπως το αμερικάνικο Netflix και το Hulu – καθώς και με ελληνικές υπηρεσίες όπως Alpha, ΑΝΤ1, Star και SKAI TV

Με τη χρήση της σχολαστικής ανάλυσης χαρακτηριστικών ανά ιδιότητας, μπορούμε να συγκρίνουμε με ακρίβεια αυτές τις δύο υπηρεσίες. Δείτε τι βρήκαμε στη σύγκριση NordVPN ή ExpressVPN:

Περίληψη: ExpressVPN ή NordVPN

ExpressVPN

  • Αρκετά γρήγορο για streaming χωρίς διακοπές
  • Ξεμπλοκάρει ένα τεράστιο φάσμα υπηρεσιών streaming που έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς
  • Προσαρμοσμένο firmware του δρομολογητή
  • Διαχωρισμός σήραγγας (split tunneling)
  • Διακομιστές στην Ελλάδα και σε 94 χώρες
  • Ιστότοπος: expressvpn.com

NordVPN

  • Οι πιο γρήγορες ταχύτητες στην αγορά
  • Βρίσκεται στον Παναμά
  • Εξαιρετικό στο ξεμπλοκάρισμα υπηρεσιών με γεωγραφικούς περιορισμούς από το εξωτερικό
  • Αποκλεισμός διαφημίσεων, σάρωση κακόβουλου λογισμικού και αυτόματη προστασία του wi-fi
  • Διακομιστές στην Ελλάδα και σε 59 χώρες
  • Ιστότοπος: nordvpn.com

Πληρωμές & Εκπτώσεις για το ExpressVPN & NordVPN

ExpressVPNNordVPN
Περίοδος συνδρομής1 μήνας1 μήνας
6 μήνες1 έτος
1 έτος2 έτη
Ειδική προσφοράΤρεις μήνες δωρεάν με μια συνδρομή 1 έτους60% έκπτωση στο 2ετες πρόγραμμα
Υψηλότερη τιμή ανά μήνα$12.95$11.99
Χαμηλότερη τιμή ανά μήνα$6.67$3.29
Τιμή ενός έτους$99.95 (στην πραγματικότητα για 15 μήνες)$59.88
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων30 ημέρες30 ημέρες

Και οι δύο εταιρείες προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.Το έχουμε ελέγξει και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι και οι δύο πάροχοι τηρούν αυτή τη δέσμευση χωρίς να σας ζητήσουν να το αιτιολογήσετε ή να αποδείξετε γιατί η υπηρεσία δεν κάνει για εσάς.

Το ExpressVPN σας δίνει τρεις μήνες δωρεάν σε μια περίοδο ενός έτους, καθιστώντας την καλύτερη προσφορά αν ψάχνετε για ένα ετήσιο πρόγραμμα.Το NordVPN προσφέρει τεράστιες εκπτώσεις σε μεγαλύτερες περιόδους, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τιμή στα $3,71 ανά μήνα εάν είστε πρόθυμοι να δεσμευτείτε και να πληρώσετε προκαταβολικά για δύο χρόνια υπηρεσίας. Η διετής προσφορά του NordVPN περιλαμβάνει επίσης ακόμα 3 μήνες δωρεάν.

Κουπόνι για το ExpressVPN
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ: 49% συν 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ
Αποκτήστε την Προσφορά >
Η έκπτωση εφαρμόζεται αυτόματα
Κουπόνι για το NordVPN
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ 69% στο 2ετές πρόγραμμα
Αποκτήστε την Προσφορά >
Η έκπτωση εφαρμόζεται αυτόματα

Χαρακτηριστικά

ExpressVPNNordVPN
Ταυτόχρονες συνδέσεις56
Εφαρμογές λειτουργικού συστήματοςWindows,macOS, iOS, Android, Linux, Amazon Fire, επιλέξτε δρομολογητήWindows,macOS, iOS, Android, Linux, Amazon Fire
Χειροκίνητη εγκατάσταση συσκευώνΑποκωδικοποιητές και ορισμένοι δρομολογητέςΟρισμένοι δρομολογητές και αποκωδικοποιητές
Διάσπαση σήραγγαςΝαιΜόνο για Windows
Δωρεάν πρόσθεταΕπέκταση προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox και SafariΕπέκταση προγράμματος περιήγησης για Chrome,και Firefox.
Αποκλεισμός διαφημίσεων και κακόβουλου λογισμικού

Το ExpressVPN και το NordVPN είναι δύο από τις λίγες υπηρεσίες VPN που προσφέρουν εργαλεία στη γραμμή εντολών για εύκολη εγκατάσταση σε συσκευές που λειτουργούν Linux. Και οι δύο πάροχοι προσφέρουν επίσης εφαρμογές για συσκευές με Windows, macOS, iOS, Android και Amazon Fire.

Οι εφαρμογές για Windows, iOS και macOS είναι διαθέσιμες στα ελληνικά με το ExpressVPN. Οι εφαρμογές για Android δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες στα ελληνικά. Με το NordVPN, τα Ελληνικά δεν αποτελούν διαθέσιμη επιλογή σε καμία από τις εφαρμογές του.

Το ExpressVPN κερδίζει το NordVPN στην διαχείριση των δρομολογητών, επειδή έχει το δικό του εύχρηστο προσαρμοσμένο firmware που λειτουργεί με επιλεγμένους δρομολογητές. Παρόλα αυτά, και το NordVPN μπορεί να εγκατασταθεί χειροκίνητα σε ένα ευρύ φάσμα δρομολογητών. Παρέχει ακόμη και μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού που εξηγούν πώς να εγκαταστήσετε το VPN σε διάφορους τύπους δρομολογητών.

Η παραχώρηση ταυτόχρονων σύνδεσεων του NordVPN είναι ελαφρώς υψηλότερη από αυτή του ExpressVPN (έξι έναντι πέντε). Και στις δύο περιπτώσεις, αν εγκαταστήσετε το VPN σε έναν δρομολογητή, αυτό μετράει ως μία μόνο σύνδεση από το επιτρεπόμενο όριο σας.

Το NordVPN διαθέτει ένα σύστημα αποκλεισμού διαφημίσεων και προστασίας από κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται CyberSec. Αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί εντός της εφαρμογής.

Συγκρίσεις για Streaming & Netflix

ExpressVPNNordVPN
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
NetflixΑρκετές βιβλιοθήκες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και του ΚαναδάΑρκετές βιβλιοθήκες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας και του Καναδά
HuluΗΠΑ, ΙαπωνίαΗΠΑ, Ιαπωνία
Sky GoΝαιΝαι
Amazon Prime
Video
ΝαιΝαι
BBC iPlayerΌχιΝαι
ABCΝαιΌχι
CBSΝαιΝαι
NBCΝαιΝαι
ITVΝαιΝαι
Channel 4ΝαιΝαι

Όσον αφορά το ξεμπλοκάρισμα ιστότοπων ροής με γεωγραφικούς περιορισμούς, τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN σίγουρα ανταποκρίνονται στην πρόκληση. Δεν υπάρχουν πολλές πλατφόρμες ροής στις οποίες δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το εξωτερικό με μία από αυτές τις υπηρεσίες. Και οι δύο διαθέτουν ελληνικούς διακομιστές που μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ελληνικές τηλεοπτικές υπηρεσίες από το εξωτερικό. Αυτό περιλαμβάνει διακομιστές για πλατφόρμες ροής όπως Alpha, ANT1, Star, Skai TV και Stoiximan.

Και οι δύο αυτοί πάροχοι λειτουργούν πολύ καλά με το Netflix και στην περίπτωση του NordVPN, κάθε διακομιστής που έχουμε δοκιμάσει λειτουργεί. Ωστόσο, αν η βιβλιοθήκη που αντιστοιχεί στην τοποθεσία του διακομιστή σας δεν μπορεί να ξεμπλοκαριστεί, το NordVPN θα σας ανακατευθύνει αυτόματα στη βιβλιοθήκη του αμερικάνικου Netflix.

Αν διαθέτετε μια συσκευή με Kodi, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα VPN για να παρακάμψετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς στις τηλεοπτικές υπηρεσίες. Ούτε το ExpressVPN ούτε το NordVPN δεν διαθέτουν μια εφαρμογή που μπορεί να εγκατασταθεί σε μια συσκευή με Kodi, ωστόσο, έχουν οδηγούς ρύθμισης για την κοινή χρήση της σύνδεσης VPN από υπολογιστή ή δρομολογητή VPN. Επίσης, το εύρος των διαθέσιμων επιλογών πρωτοκόλλου VPN με κάθε πάροχο (δείτε παρακάτω) σημαίνει ότι έχετε πολλές επιλογές σε περίπτωση που η συγκεκριμένη συσκευή με Kodi δεν υποστηρίζει το OpenVPN.

Αν χρησιμοποιείτε Kodi στον υπολογιστή σας, μπορείτε να ελέγξετε τη γεωγραφική σας θέση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του ExpressVPN ή NordVPN που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας.

Κίνα

Τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN έχουν καλές επιδόσεις στην Κίνα. Ο κύριος ιστότοπος του ExpressVPN είναι στην πραγματικότητα μπλοκαρισμένος από την κινεζική κυβέρνηση, αλλά η εταιρεία παρέχει μια εναλλακτική διεύθυνση για τους χρήστες στην Κίνα.

Το ExpressVPN γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες της παροχής διαθέσιμων υπηρεσίων στην Κίνα. Αν και η υπηρεσία λειτουργεί στη Λαϊκή Δημοκρατία, υπάρχουν μερικές φορές διακοπές υπηρεσιών. Ωστόσο, και οι δύο αυτές υπηρεσίες έχουν ένα σταθερό ιστορικό όσον αφορά την παράκαμψη γύρω από πρόσφατα μπλοκαρίσματα από την κινεζική κυβέρνηση.

Διαμόρφωση και διεπαφή

ExpressVPNNordVPN
Οδηγός αυτόματης εγκατάστασηςWindows, macOS, iOS, Android, Linux, Tomato και δρομολογητές με DO-WRTWindows, macOS, iOS, Android, Linux
Επιλογή κύριας τοποθεσίαςΒάσει λίσταςΒάσει χάρτη/λίστας
Επιπλέον σελίδες ρυθμίσεωνΝαιΝαι
Φιλικό προς κινητάΝαιΝαι

Η εφαρμογή του ExpressVPN είναι μικρή και διατηρεί αναλογίες φιλικές προς τα κινητά ακόμα και όταν χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστή ή Mac. Όλα είναι τακτοποιημένα, με τις ρυθμίσεις και τους διακομιστές να έχουν το καθένα τη δική του οθόνη. Μας άρεσε που ο πιο πρόσφατα χρησιμοποιημένος διακομιστής ήταν εύκολα προσβάσιμος και από την κύρια σελίδα, καθώς αυτό σας γλυτώνει από τον κόπο να τον θυμάστε, για παράδειγμα, ποιος διακομιστής ήταν σε θέση να ξεμπλοκάρει μια συγκεκριμένη βιβλιοθήκη του Netflix.

Πίνακας ελέγχου του ExpressVPN

Η κύρια οθόνη του NordVPN δείχνει έναν χάρτη του κόσμου με έναν δείκτη σε κάθε χώρα όπου η εταιρεία λειτουργεί διακομιστές. Υπάρχει επίσης μια προβολή λίστας στα αριστερά (ή στο κάτω μέρος της οθόνης σε κινητές συσκευές). Η λίστα διακομιστών διαχωρίζει τους διακομιστές γενικής χρήσης από εκείνους που έχουν σχεδιαστεί για κυκλοφορία P2P ή Tor μέσω συνδέσεων VPN, οπότε είναι πάντα εύκολο να βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Πίνακας ελέγχου του ExpressVPN

Διακομιστές και απόδοση

ExpressVPNNordVPN
Χώρες διακομιστών
9459
Συνολικός αριθμός διακομιστώνΠάνω από 3.000Πάνω από 5.200

Παρόλο που το ExpressVPN έχει τοποθεσίες διακομιστών σε περισσότερες χώρες, το NordVPN έχει περισσότερες επιλογές στο δίκτυο διακομιστών του συνολικά.

Το NordVPN διαθέτει μια λειτουργία διακομιστή που δεν προσφέρει το ExpressVPN, η οποία είναι η αλυσιδωτή λειτουργία για VPN (γνωστή και ως VPN πολλαπλών συνδέσεων ή VPN διπλών συνδέσεων). Αυτή δρομολογεί την κυκλοφορία σας μέσω δύο διακομιστών, κρυπτογραφώντας τα πακέτα δύο φορές. Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό ασφαλείας, αλλά θα επιβραδύνει κάπως τη σύνδεσή σας. Εναλλακτικά, το NordVPN σας επιτρέπει να δρομολογείτε τα δεδομένα σας μέσω των διακομιστών του πριν διαβιβαστούν μέσω του δικτύου Tor.

Ακολουθεί μια λίστα με τις χώρες στις οποίες κάθε πάροχος VPN διαθέτει διακομιστές:

ExpressVPNNordVPN
Albania
Algeria
Andorra
Argentina
Armenia
Australia
Austria
Bahamas
Bangladesh
Belarus
Belgium
Bhutan
Bolivia
Bosnia and Herzegovina
Brazil
Brunei Darussalam
Bulgaria
Cambodia
Canada
Chile
Colombia
Costa Rica
Croatia
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Ecuador
Egypt
Estonia
Finland
France
Georgia
Germany
Greece
Guatemala
Hong Kong
Hungary
Iceland
India
Indonesia
Ireland
Isle of Man
Israel
Italy
Japan
Jersey
Kazakhstan
Kenya
Kyrgyzstan
Latvia
Laos
Liechtenstein
Lithuania
Luxembourg
Macau
Malaysia
Malta
Mexico
Moldova
Monaco
Mongolia
Montenegro
Myanmar
Nepal
Netherlands
New Zealand
North Macedonia
Norway
Panama
Peru
Philippines
Poland
Portugal
Romania
Serbia
Singapore
Slovakia
Slovenia
South Africa
South Korea
Spain
Sri Lanka
Sweden
Switzerland
Taiwan
Thailand
Turkey
Ukraine
United Arab Emirates
United Kingdom
United States
Uruguay
Uzbekistan
Venezuela
Vietnam

Διακομιστές για ExpressVPN, διακομιστές για NordVPN. Και οι δύο πάροχοι VPN διαθέτουν διακομιστές στην Ελλάδα για να έχετε ελληνική διεύθυνση IP. Αυτή μπορεί να σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τοπικές υπηρεσίες ενώ προστατεύεστε από το VPN (ή να έχετε πρόσβαση σε ελληνικές τραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου και άλλες υπηρεσίες με γεωγραφικούς περιορισμούς από το εξωτερικό).

Με βάση τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας, τόσο το NordVPN όσο και το ExpressVPN συγκαταλέγονται ανάμεσα στους δέκα ταχύτερους παρόχους. Ωστόσο, υπάρχει μια αρκετά σημαντική διαφορά μεταξύ τους. Το νέο πρωτόκολλο Lightway του ExpressVPN έδωσε μέση ταχύτητα λήψης τα 135 Mbps. Το NordVPN ήταν ακόμα πιο γρήγορο, με μέσο όρο τα 369 Mbps χάρη στο νέο ταχύτερο πρωτόκολλο NordLynx.

No valueNordVPN
ΙστότοποςNordVPN.com
Μέση Ταχύτητα Σύνδεσης - Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ)460 Mbps
Μέση Ταχύτητα Σύνδεσης - Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο)349 Mbps
Μέση Ταχύτητα Σύνδεσης - Ασία (Χονγκ Κονγκ)299 Mbps
Best deal (per month)$3.09
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ 69% στο 2ετές πρόγραμμα
No valueExpressVPN
ΙστότοποςExpressVPN.com
Μέση Ταχύτητα Σύνδεσης - Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ)472 Mbps
Μέση Ταχύτητα Σύνδεσης - Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο)499 Mbps
Μέση Ταχύτητα Σύνδεσης - Ασία (Χονγκ Κονγκ)453 Mbps
Best deal (per month)$6.67
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ: 49% συν 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ

Σύγκριση ασφάλειας

ExpressVPNNordVPN
Πρωτόκολλα VPNOpenVPN, Lightway, L2TP, IKEv2OpenVPN, NordLynx
Κρυπτογράφηση δεδομενων μέσω OpenVPNAES-256AES-256
Κρυπτογράφηση καναλιού ελέγχου μέσω OpenVPNRSA-4096RSA-2048
Τεχνολογία απόκρυψης δεδομένωνΑλυσιδωτή σύνδεση τμημάτων κρυπτογραφίαςΚρυπτογράφηση
Επιπλέον προστασία μετάδοσηςΔρομολόγηση double-hop
Προστασία από διαρροέςDNS, WebRTC και IPv6DNS, WebRTC και IPv6
Ασφάλεια εφαρμογώνΔιακόπτης τερματισμού (για επιτραπέζιο υπολογιστή)Διακόπτης τερματισμού (για επιτραπέζιο υπολογιστή και iOS), αυτόματη προστασία του wi-fi, αποκλεισμός διαφημίσεων, σάρωση κακόβουλου λογισμικού
Κατάσταση DNSΙδιωτικό DNSΙδιωτικό DNS

Τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN προσφέρουν πολλαπλά πρωτόκολλα VPN για να προστατεύσουν την κίνησή σας στο διαδίκτυο.Το ExpressVPN επιτρέπει συνδέσεις OpenVPN, IKEv2 και L2TP, καθώς και το δικό του ιδιόκτητο πρωτόκολλο, το Lightway, που συνδυάζει την ταχύτητα με την ασφάλεια. Είναι επίσης πιο ελαφρύ, που σημαίνει ότι θα επιβαρύνει λιγότερο την μπαταρία της συσκευής σας.

Αλλά και το NordVPN, έχει το δικό του πρωτόκολλο. Ονομάζεται NordLynx και βασίζεται στο WireGuard, το οποίο θεωρείται από πολλούς το επόμενο μεγάλο βήμα στην ψηφιακή ασφάλεια.Το NordLynx είναι πιο εύκολο στον έλεγχο από το OpenVPN και διαθέτει υψηλότερες ταχύτητες, ειδικά αν ο διακομιστής που επιλέξατε βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση.

Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση AES με ένα κλειδί των 256-bit. Αυτό παρέχει μια σταθερή ασφάλεια στο διαδίκτυο, επειδή η κρυπτογράφηση δεν μπορεί να παραβιαστεί.Το ExpressVPN έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στην ασφάλεια που προσφέρει το κανάλι ελέγχου. Αυτή η κρυπτογράφηση χρησιμοποιείται για την δημιουργία συνεδρίας και για την προστασία της διανομής των κλειδιών AES. Τόσο το NordVPN όσο και το ExpressVPN χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση RSA για αυτό το κανάλι, αλλά το ExpressVPN χρησιμοποιεί μεγαλύτερο κλειδί — 4.096 bit έναντι του κλειδιού 2.048 bit που χρησιμοποιεί το NordVPN.

expressvpn settings nov 2021

Και οι δύο εταιρείες παραποιούν το κρυπτογραφημένο περιεχόμενο των πακέτων για να αποτρέψουν τυχόν επαναλαμβανόμενα δεδομένα να δημιουργούν μοτίβα στην κρυπτογραφημένη μετάδοση.

Nordvpn desktop settings nov 2021

Τα αιτήματα DNS δεν είναι κρυπτογραφημένα, οπότε αν ένα VPN επιτρέπει στον υπολογιστή σας να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την προεπιλεγμένη υπηρεσία DNS που έχει οριστεί από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), τότε, όλοι οι ιστότοποι που επισκέπτεστε θα μπορούσαν να καταγραφούν από τον ISP σας, τους χάκερ ή τους κυβερνητικούς πράκτορες που παρακολουθούν τη γραμμή. Ευτυχώς, τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN αναγκάζουν όλες τις αναφορές DNS να μεταφέρονται κάτω από τις κρυπτογραφημένες σήραγγες τους, εμποδίζοντας τους παρείσακτους να δουν τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο.

Και οι δύο πάροχοι έχουν τις ίδιες επιλογές ασφαλείας στις εφαρμογές τους που σας βοηθούν να αποτρέψετε την αποκάλυψη της πραγματικής σας διεύθυνσης IP. Μπορείτε να δώσετε εντολή και στις δύο εφαρμογές να ξεκινούν κατά την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος, που σημαίνει ότι μπορείτε να τις ρυθμίσετε να εκτελούνται συνεχώς στον υπολογιστή σας.

Και οι δύο εφαρμογές περιλαμβάνουν μια επιλογή διακόπτη τερματισμού.Αυτό σας αποτρέπει από την κατά λάθος περιήγηση με αποσυνδεδεμένο το VPN. Το NordVPN σας επιτρέπει είτε να χρησιμοποιείτε έναν κανονικό διακόπτη τερματισμού είτε έναν διακόπτη που επηρεάζει μόνο συγκεκριμένες εφαρμογές. Το ExpressVPN δεν έχει αυτή την επιλογή ανά εφαρμογή, αλλά προσφέρει διαχωρισμό σήραγγας (split tunneling) σε όλες τις εφαρμογές του. Αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε εφαρμογές που θα παρακάμψουν το VPN και να διατηρήσετε όλες τις άλλες προστατευμένες.

Ιδιωτικότητα

ExpressVPNNordVPN
ΈδραΒρετανικές Παρθένοι ΝήσοιΠαναμάς
Αρχεία καταγραφής συνδέσεωνΟρισμέναΌχι

Αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτωνΌχιΌχι
Στοιχεία χρήστη για εγγραφήΔιεύθυνση EmailΔιεύθυνση Email
Ανώνυμες επιλογές πληρωμήςBitcoinBitcoin, Ethereum, Ripple

Καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει την έδρα της σε χώρα των «Five Eyes», επομένως και οι δύο είναι απαλλαγμένες από πιέσεις της υπηρεσίας ασφαλείας να αποκαλύψουν τα στοιχεία των διαδικτυακών δραστηριοτήτων των χρηστών τους ή να συνεργαστούν με δικαστικές εντολές των ΗΠΑ ή του Ηνωμένου Βασιλείου για τον εντοπισμό ενός συγκεκριμένου πελάτη.

Το ExpressVPN εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, οι οποίες δεν έχουν νόμους διατήρησης δεδομένων. Η τοποθεσία του NordVPN στον Παναμά δεν είναι τόσο ασφαλής όσο μπορεί αρχικά να φαίνεται. Η χώρα έχει κάποιους δρακόντειους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων και έχει εξαναγκαστεί επανειλημμένα να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές. Ωστόσο, το NordVPN δεν διαθέτει διακομιστές στην έδρα του, επιτρέποντάς του έτσι να αποφεύγει τις κυβερνητικές πιέσεις για την αποκάλυψη πληροφοριών.

Όλα τα VPN ισχυρίζονται ότι δεν κρατούν αρχεία καταγραφής. Ωστόσο, αν ψάξετε λίγο βαθύτερα, αυτό που συχνά εννοούν είναι ότι δεν διατηρούν αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων. Ένα αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων θα καταγράφει κάθε ενέργεια που εκτελείται από τον χρήστη, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων που επισκέφτηκε και των λήψεων δεδομένων. Δυστυχώς, εντοπίζοντας μια σύνδεση από τον προορισμό της έως τον δημιουργό της, οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου μπορούν να σας εντοπίσουν μέχρι το σπίτι σας. Ένα VPN σπάει την αλυσίδα αυτού του ίχνους, αλλά τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό ενός χρήστη μέσω του VPN.

Το NordVPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής χρήσης μέσω VPN ή αρχεία καταγραφής συνδέσεων που θα προσδιορίζουν τι κάνει ο χρήστης όταν είναι συνδεδεμένος, ωστόσο συγκεντρώνει αναγνωριστικά διαφημίσεων σε κινητά για δική του χρήση.

Το ExpressVPN αποθηκεύει κάποια συγκεντρωτικά αρχεία καταγραφής συνδέσεων, αλλά αποφεύγει την αποθήκευση οποιωνδήποτε δεδομένων που θα μπορούσαν να σας ταυτοποιήσουν. Τα αρχεία καταγραφής περιλαμβάνουν το αναγνωριστικό του λογαριασμού σας, την ημερομηνία (όχι την ώρα) των συνδέσεων, τις γενικές τοποθεσίες που συνδεθήκατε από και προς, και τον συνολικό όγκο των δεδομένων που μεταφέρθηκαν. Το γεγονός ότι η εταιρεία δεν καταγράφει την πραγματική σας διεύθυνση IP θα πρέπει να καθιστά αδύνατο τον εντοπισμό σας.

Αυτό αναδεικνύει το ερώτημα αν είναι δυνατόν να ανοίξετε έναν λογαριασμό ανώνυμα. Εάν πρέπει να δώσετε την πιστωτική σας κάρτα για να ανοίξετε έναν λογαριασμό, τότε μπορούν να σας εντοπίσουν μέσω αυτής. Η ταυτότητά σας μπορεί επίσης να εντοπιστεί μέσω του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN σας επιτρέπουν να πληρώνετε με κρυπτονομίσματα, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να σας εντοπίσουν μέσω της τράπεζάς σας. Με το ExpressVPN μπορείτε επίσης να επιλέξετε να πληρώσετε μέσω μιας κάρτας Mint, η οποία είναι μια προπληρωμένη κάρτα που φορτώνετε με μετρητά στα καταστήματα και δεν απαιτεί την ταυτοποίησή σας. Και με τις δύο υπηρεσίες, πρέπει να δώσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε μια προσωρινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι, και με τους δύο παρόχους, είναι δυνατό να δημιουργήσετε έναν ανώνυμο λογαριασμό και να αποτρέψετε οποιονδήποτε να συνδέσει τις δραστηριότητές σας με την πραγματική σας ταυτότητα.

Τα επίπεδα απορρήτου που προσφέρουν το ExpressVPN και το NordVPN είναι εξαιρετικά. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που και οι δύο υπηρεσίες είναι καλές επιλογές για όσους τους αρέσει να κατεβάζουν torrents.Τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN υποστηρίζουν φανερά τα torrents, οπότε δεν χρειάζεται να είστε επιφυλακτικοί για τις δραστηριότητές σας εάν πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών με ερωτήσεις σχετικά με τη βελτιστοποίηση της εγκατάστασής σας για την κίνηση σε P2P.

Εγκατάσταση

ExpressVPNNordVPN
Κατανομή διευθύνσεωνΚοινόχρηστηΚοινόχρηστη
Δυνατότητα στατικής διεύθυνσης IPΌχιΣτη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ
NAT FirewallΌχιΝαι

Τα VPN χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να αποκρύπτουν τη διεύθυνση IP σας. Τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN χρησιμοποιούν τη μέθοδο της κοινόχρηστης διεύθυνσης. Σε αυτό το σενάριο, όλη η εξερχόμενη κυκλοφορία σας επισημαίνεται με τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN. Όλοι οι άλλοι χρήστες που συνδέονται σε αυτόν τον διακομιστή ταυτόχρονα επίσης αντιπροσωπεύονται από τη διεύθυνση IP του διακομιστή. Όποιος προσπαθήσει να εντοπίσει τη δραστηριότητα από τον ιστότοπο προορισμού πίσω στον εντολέα θα φτάσει στον διακομιστή VPN και δεν θα μπορεί να πει ποιος πελάτης του VPN ξεκίνησε αυτό το αίτημα.

Τα συστήματα των κοινόχρηστων διευθύνσεων IP διαχειρίζονται από ένα σύστημα που ονομάζεται «αντιστοίχιση διευθύνσεων θύρας» (PAT). Μπορεί να έχετε διαβάσει για την προστασία που προσφέρουν ορισμένα VPN με ένα τείχος προστασίας NAT. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το PAT.Το σύστημα μετάφρασης διευθύνσεων καθιστά αδύνατη την αναγνώριση μιας διεύθυνσης IP πίσω από την πύλη και αυτό δημιουργεί αυτόματα ένα τείχος προστασίας.Τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN σας παρέχουν τοίχο προστασία μέσω του NAT.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστείτε τη δική σας ιδιωτική διεύθυνση IP. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν θέλετε να αποδέχεστε εισερχόμενες συνδέσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, το τείχος προστασίας μέσω NAT δεν θα ισχύει για τη σύνδεσή σας. Θα χρειαστείτε μια ιδιωτική ή «στατική» διεύθυνση IP εάν θέλετε να ρυθμίσετε τον δικό σας διακομιστή. Αυτό μπορεί να είναι για τον δικό σας ιστότοπο, διακομιστή παιχνιδιών, διακομιστή Plex ή για να φιλοξενήσετε το δικό σας σύστημα αποθήκευσης δεδομένων σε cloud.

Δεν μπορείτε να έχετε μια στατική διεύθυνση IP από το ExpressVPN. Ωστόσο, το NordVPN προσφέρει την υπηρεσία με επιπλέον $70 ετησίως. Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε μια διεύθυνση IP από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, τη Γαλλία ή τη Γερμανία. Δεν έχει σημασία πού ζείτε ή που βρίσκεστε στην πραγματικότητα.

Και τα δύο VPN προσφέρουν κάποιο βαθμό προστασίας από DDoS, επειδή όποιος θέλει να ξεκινήσει μια επίθεση DDoS εναντίον σας θα χρειαστεί πρώτα τη διεύθυνση IP σας. Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει τη διεύθυνση IP σας, μόνο τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN στο οποίο έχετε συνδεθεί. Ως αποτέλεσμα, όποιος πιστεύει ότι εξαπολύει επίθεση εναντίον σας θα επιτεθεί στην πραγματικότητα στον διακομιστή του VPN. Τόσο το Express όσο και το Nord διαθέτουν ένα τείχος προστασίας μέσω NAT που απορρίπτει όλα τα ανεπιθύμητα αιτήματα προστατεύοντας έτσι τους ίδιους τους διακομιστές του VPN από επιθέσεις DDoS.

Εξυπηρέτηση πελατών

ExpressVPNNordVPN
Ζωντανή συζήτησηΝαιΝαι
Υποστήριξη μέσω υποβολής αιτήματοςΝαιΝαι
Υποστήριξη μέσω emailΝαιΝαι
Μέσος χρόνος απόκρισης υποστήριξης μέσω email49 λεπτά3 ώρες, 45 λεπτά
Τηλεφωνική υποστήριξηΌχιΌχι
Βάση γνώσεων με δυνατότητα αναζήτησηςΝαιΝαι
Οδηγοί με βίντεο
ΝαιΝαι

Τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN είναι κορυφαία στην υποστήριξη πελατών. Και τα δύο διαθέτουν δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας στους ιστότοπούς τους, στελεχωμένη με έμπειρους ειδικούς.Σε τακτικές επισκέψεις και στα δύο συστήματα συνομιλίας, βρήκαμε ότι το ExpressVPN συνδέεται πιο γρήγορα. Τα καλά νέα είναι ότι τόσο το NordVPN όσο και το ExpressVPN διαθέτουν μια λειτουργία μετάφρασης που τους επιτρέπει να επικοινωνούν στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες.

Ελέγξαμε επίσης τις απαντήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κάθε πάροχο.Το ExpressVPN και το NordVPN απάντησαν γρήγορα και αναλυτικά σε μια απλή ερώτηση που σχετίζεται με το streaming.Το ExpressVPN έψαξε λίγο πιο πολύ σε μια φαινομενικά απλή ερώτηση σχετικά με τις διαρροές DNS παρέχοντας πολλές πληροφορίες σχετικά με το θέμα χωρίς να απαντήσει στην ερώτησή μας. Ωστόσο, μετά από συνέχεια, η ερώτηση απαντήθηκε αμέσως.Το ExpressVPN είχε τον καλύτερο μέσο χρόνο απόκρισης (1 ώρα και 40 λεπτά σε σύγκριση με τις 3 ώρες και 24 λεπτά του NordVPN). Αυτά είναι τα αποτελέσματα από την υποβολή τριών ερωτήσεων σε κάθε ομάδα.

Πρώτα τα αποτελέσματα του ExpressVPN:

ExpressVPN
ΕρώτησηΑρχικός χρόνος απόκρισηςΑριθμός μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείουΑπάντηση στην ερώτηση
Το ExpressVPN ξεμπλοκάρει το αγγλικό Netflix;1 ώρα, 24 λεπτά1Ναι
Υπάρχει προστασία από διαρροές DNS;2 ώρες, 29 λεπτά2Ναι
Εάν πληρώσω με bitcoin, θα χρεωθώ αυτόματα στο τέλος της περιόδου;1 ώρα, 8 λεπτά1Ναι

Τώρα τα αποτελέσματα του NordVPN:

NordVPN
ΕρώτησηΑρχικός χρόνος απόκρισηςΑριθμός μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείουΑπάντηση στην ερώτηση
Το ExpressVPN ξεμπλοκάρει το αγγλικό Netflix;1 ώρα, 24 λεπτά

1Ναι
Υπάρχει προστασία από διαρροές DNS;3 ώρες, 49 λεπτά1Ναι
Εάν πληρώσω με bitcoin, θα χρεωθώ αυτόματα στο τέλος της περιόδου;4 ώρες, 59 λεπτά1Ναι

Προς τιμήν τους, και οι δύο υπηρεσίες VPN έστειλαν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις — μερικά VPN δεν το έκαναν. Αν και οι χρόνοι απόκρισης για ορισμένα ερωτήματα φαίνονται μεγάλοι, αυτές είναι στην πραγματικότητα μερικές από τις ταχύτερες απαντήσεις στον κλάδο.

Ο νικητής: NordVPN

Το ExpressVPN είναι μια εξαιρετικά πολύπλευρη υπηρεσία που ξεπερνά τους περισσότερες ανταγωνιστές του, όσον αφορά την ταχύτητα και την πρόσβαση στις τοπικές βιβλιοθήκες του Netflix ή στις ελληνικές τηλεοπτικές υπηρεσίες στο εξωτερικό. Δίνει επίσης βάση σε θέματα απορρήτου και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους δεν τους πειράζει να ξοδεύουν λίγα παραπάνω χρήματα κάθε μήνα.

Παρόλα αυτά, εξακολουθούμε να θεωρούμε το NordVPN ως την καλύτερη επιλογή. Είναι πιο γρήγορο, διαθέτει περισσότερους διακομιστές και παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο στη ρύθμιση ασφαλείας σας από ό,τι το ExpressVPN. Είναι μια σταθερή επιλογή για streaming ελληνικού ή διεθνούς περιεχομένου χάρη στην δυνατότητα ξεμπλοκαρίσματος και στην επιλογή αποκλειστικής διεύθυνσης IP.

Η εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών που σας προσφέρουν και οι δύο υπηρεσίες σας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε και μόνοι σας το ExpressVPN και το NordVPN. Όποια από αυτές τις υπηρεσίες VPN και αν επιλέξετε, θα είστε σε ασφαλή χέρια.

Κουπόνι για το NordVPN
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ 69% στο 2ετές πρόγραμμα
Αποκτήστε την Προσφορά >
Η έκπτωση εφαρμόζεται αυτόματα

Σύγκριση μεταξύ ExpressVPN και NordVPN: η μεθοδολογία μας

Ως δύο από τα κορυφαία VPN, το ExpressVPN και το NordVPN έχουν και τα δύο πολλά να προσφέρουν. Ωστόσο, για να σας βοηθήσουμε να πάρετε μια απόφαση, έπρεπε να συγκρίνουμε και να αντιπαραβάλλουμε αυτές τις δύο υπηρεσίες σε πολλούς τομείς. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήσαμε:

  • Δίκτυα διακομιστών:Ένα από τα πρώτα πράγματα που εξετάζουμε είναι το δίκτυο διακομιστών ενός VPN. Το ExpressVPN και το NordVPN προσφέρουν χιλιάδες διακομιστές που είναι διαμοιρασμένοι σε δεκάδες χώρες. Όσο μεγαλύτερο είναι το δίκτυο διακομιστών, τόσο περισσότερο περιεχόμενο θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση και τόσο πιο πιθανό είναι να βρείτε έναν διακομιστή κοντά στη γεωγραφική σας θέση.
  • Ταχύτητα: Γνωρίζουμε ότι μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το VPN σας για streaming και torrents. Με αυτό κατά νου, πραγματοποιούμε δοκιμές ταχύτητας σε διακομιστές VPN σε διάφορες τοποθεσίες. Αυτό μας παρέχει μια καλύτερη εικόνα των ταχυτήτων ενός VPN. Στην περίπτωση του ExpressVPN και του NordVPN, είναι από τα ταχύτερα VPN που έχουμε δοκιμάσει.
  • Ξεμπλοκάρισμα: Δεν μπορούν όλα τα VPN να παρακάμπτουν τους περιορισμούς. Για να αξιολογήσουμε τις ικανότητες ξεμπλοκαρίσματος του ExpressVPN και του NordVPN, τα ελέγχουμε σε ένα ευρύ φάσμα ιστότοπων και υπηρεσιών. Αυτό περιλαμβάνει δημοφιλείς υπηρεσίες streaming, όπως το Amazon Prime Video, το BBC iPlayer και το Disney+.
  • Ασφάλεια: Μόνο με τη χρήση ενός VPN για εμάς μπορούμε να αποκτήσουμε μια καλή αίσθηση του είδους της ασφάλειας που παρέχει (αυτό περιλαμβάνει και την κρυπτογράφηση υψηλού επιπέδου!). Αυτή η πρακτική εμπειρία σε συνδυασμό με τις δοκιμές διαρροής DNS και IP διασφαλίζει ότι προτείνουμε μόνο τα VPN που θα σας κρατήσουν ασφαλείς στο Διαδίκτυο.
  • Απόρρητο: Οποιοσδήποτε αξιόπιστος πάροχος VPN θα εφαρμόζει αυστηρή πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής για την προστασία του απορρήτου σας. Αυτό ισχύει σίγουρα για το ExpressVPN και το NordVPN. Έχοντας εξετάσει πάνω από 140 πολιτικές καταγραφής των VPN, γνωρίζουμε πώς συγκρίνονται. Αναζητούμε επίσης και άλλες λειτουργίες απορρήτου, όπως η επιλογή πληρωμής σε Bitcoin.
  • Ευκολία χρήσης: Ελέγξαμε δεκάδες VPN και δοκιμάσαμε από μόνοι μας τις εφαρμογές τους.Τα καλά νέα είναι ότι το ExpressVPN και το NordVPN προσφέρουν ιδιαίτερα φιλικές προς το χρήστη εφαρμογές για ένα ευρύ φάσμα λειτουργικών συστημάτων. Οι δοκιμές μας περιλαμβάνουν ακόμη και επικοινωνία με ζωντανή συνομιλία και υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη μέτρηση των χρόνων απόκρισης και της ποιότητας των απαντήσεων.
  • Σχέση ποιότητας/τιμής: Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω όταν εξετάζετε τα προγράμματα συνδρομής και τις τιμές ενός VPN. Θα πρέπει να υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων τουλάχιστον 30 ημερών (το δοκιμάσαμε και μόνοι μας για να διασφαλίσουμε ότι δεν εμπεριέχει κανένα κίνδυνο).Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, να παρέχονται εκπτωτικά κουπόνια, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγα επιπλέον χρήματα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις συγκεκριμένες δοκιμές που κάνουμε στα VPN όπως το ExpressVPN και το NordVPN, ρίξτε μια ματιά στη μεθοδολογία δοκιμών των VPN που περιέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Είναι το NordVPN ή το ExpressVPN καλύτερο για τους καταναλωτές στην Ελλάδα;

Αν θέλετε συγκεκριμένα ένα VPN που μπορεί να παρέχει μια διεύθυνση IP στην Ελλάδα, τότε μπορείτε να επιλέξετε το NordVPN ή το ExpressVPN. Και τα δύο είναι εξαιρετικά ασφαλή και μπορούν να σας προστατεύσουν από την κυβερνητική παρακολούθηση και τον εντοπισμό από τα τοπικά δίκτυα και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στην Ελλάδα. Μπορούν επίσης να παρακάμψουν τυχόν περιορισμούς στη δουλειά ή στο σχολείο και να σας εμποδίσουν να πέσετε θύμα χάκερ σε δημόσια wifi.

Το NordVPN διαθέτει ταχύτατους διακομιστές στην Ελλάδα που επιτρέπουν τα torrents και παρέχουν πρόσβαση σε ελληνικές υπηρεσίες streaming και τηλεοπτικές πλατφόρμες, όπως Ertflix, Cosmote TV, Nova Go, WIND VISION, OTE TV, Greek Web TV, Alpha TV Go, ANT1 και άλλες. Οι διακομιστές του NordVPN λειτουργούν για πρόσβαση σε ελληνικές υπηρεσίες τόσο στο εξωτερικό όσο και σε περιορισμένα δίκτυα εντός της Ελλάδας, όπως στην εργασία.

Το ExpressVPN διαθέτει επίσης διακομιστές στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι ιδανικοί για streaming ή πρόσβαση σε διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες, σύνδεση σε εκπαιδευτικούς πόρους με γεωγραφικούς περιορισμούς και πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming μουσικής από την Ελλάδα. Στις δοκιμές μας, παρείχε φανταστικές ταχύτητες για streaming περιεχομένου από ελληνικές υπηρεσίες. Αποτελεί επίσης μια αξιόπιστη επιλογή για πρόσβαση σε ελληνικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και ηλεκτρονική τραπεζική από το εξωτερικό. Επίσης, μπορεί να προσφέρει πρόσβαση στον ελληνικό κατάλογο του Netflix από το εξωτερικό.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις υπηρεσίες στην Ελλάδα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το NordVPN διαθέτει μερικά πρόσθετα χαρακτηριστικά (όπως το Double VPN και το Tor over VPN) και είναι συχνά πιο οικονομικό από το ExpressVPN. Αυτό μπορεί να το κάνει ελαφρώς πιο ελκυστικό για τον μέσο οικιακό χρήστη που αναζητά διαδικτυακό απόρρητο και ελεύθερη πρόσβαση.

Συχνές Ερωτήσεις για τα NordVPN & ExpressVPN

To NordVPN διαχειρίζεται διακομιστές περίπλεξης δεδομένων;

Το NordVPN επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν πρόσβαση σε ειδικούς διακομιστές περίπλεξης δεδομένων για ακόμα μεγαλύτερη ανωνυμία στο Διαδίκτυο. Ακόμα καλύτερα, αυτή η λειτουργία είναι ενσωματωμένη σε όλες τις εφαρμογές, ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε με ασφάλεια ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Εάν θέλετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτούς τους διακομιστές περίπλεξης δεδομένων, μπορείτε να βρείτε οδηγούς εγκατάστασης για κάθε λειτουργικό σύστημα στη βάση γνώσεων του NordVPN.

Τι λειτουργεί καλύτερα σε μια κονσόλα παιχνιδιών - το NordVPN ή το ExpressVPN;

Πρώτα απ’ όλα: δεδομένου ότι το Xbox, το PlayStation, το Nintendo Switch και οι άλλες μεγάλες κονσόλες παιχνιδιών δεν προσφέρουν προς το παρόν μια εφαρμογή για το NordVPN ή το ExpressVPN, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το VPN απευθείας στον δρομολογητή σας. Το ExpressVPN προσφέρει προσαρμοσμένο firmware για αυτόν ακριβώς τον σκοπό που απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία. Διαφορετικά, αν θέλετε απλώς να ξεμπλοκάρετε εφαρμογές και υπηρεσίες με γεωγραφικούς περιορισμούς, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη λειτουργία Smart DNS του VPN.

Δεν υπάρχει οριστική απάντηση στο ποιο είναι καλύτερο, όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες σας. Το NordVPN είναι η ταχύτερη υπηρεσία, για παράδειγμα, αλλά το ExpressVPN έχει πολύ περισσότερες τοποθεσίες για να διαλέξετε. Το θετικό είναι ότι και οι δύο πάροχοι βάζουν πρώτα την ασφάλεια και το απόρρητό σας, οπότε ό,τι κι αν επιλέξετε, μπορείτε να παίζετε παιχνίδια και να κάνετε streaming με απόλυτη ηρεμία.

Έχει παραβιαστεί ποτέ το ExpressVPN;

Θεωρητικά, οποιοδήποτε λογισμικό μπορεί να παραβιαστεί εάν ο εισβολέας είναι αρκετά αποφασισμένος. Παρόλα αυτά, το ExpressVPN δεν είχε παραβιάσεις δεδομένων, διαρροές ή σκάνδαλα περί ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής. Προσέξτε κάτι που μπορεί να σας καθησυχάσει: αυτό το VPN δεν καταγράφει στοιχεία ταυτοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν είχε παραβιαστεί, το απόρρητό σας θα παρέμενε άθικτο, καθώς δεν θα υπήρχε τρόπος να πουν ποιος χρήστης είχε πρόσβαση σε ποιον ιστότοπο.

ExpressVPN ή NordVPN, ποιο κερδίζει περισσότερους πελάτες;

Αυτό είναι δύσκολο να το πούμε με ακρίβεια, καθώς κανένας πάροχος δεν δημοσιεύει δεδομένα χρηστών. Ωστόσο, το ExpressVPN έχει περίπου 180.000 λήψεις στο Google Play Store, συν άλλα 112.000 στο Apple Store. Εν τω μεταξύ, το NordVPN έχει περίπου 350.000 στο Google Play και 146.000 στο Apple Store.

Υπάρχουν μερικά προβλήματα με αυτή τη μέθοδο. Πρώτον, δεν λαμβάνει υπόψη τους χρήστες Windows, MacOS ή Linux. Δεύτερον, είναι πιθανό ορισμένοι χρήστες να εγκαθιστούν την υπηρεσία πολλές φορές σε όλες τις συσκευές τους. Ωστόσο, το NordVPN επιτρέπει ακόμη μία ταυτόχρονη σύνδεση παρά το ExpressVPN, οπότε αυτό είναι απίθανο να ευθύνεται αποκλειστικά για τον μεγαλύτερο αριθμό εγκαταστάσεων. Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι τουλάχιστον στις κινητές συσκευές, το NordVPN είναι πιο δημοφιλές.

Ποιο έχει τις πιο εύκολες στη χρήση εφαρμογές για VPN;

Εδώ είναι τα καλά νέα: είτε επιλέξετε το ExpressVPN ή NordVPN, θα σας παρουσιαστεί μια οργανωμένη, εύκολη στη χρήση εφαρμογή. Κανένα από τα δύο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο στη χρήση, και το καθένα έχει τα πλεονεκτήματά του έναντι του άλλου. Για παράδειγμα, το ExpressVPN διαθέτει επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που σας επιτρέπουν να ελέγχετε την κύρια εφαρμογή απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σας.Το NordVPN, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε οποιονδήποτε διακομιστή (συμπεριλαμβανομένων των ειδικών, βελτιστοποιημένων για το απόρρητο) χωρίς ποτέ να φύγετε από την κύρια οθόνη. Τελικά, όλα καταλήγουν στην προσωπική προτίμηση, αλλά δεν υπάρχει πραγματικά λανθασμένη επιλογή.

Ποιο είναι καλύτερο για Android TV, το ExpressVPN ή το NordVPN;

Ρεαλιστικά, τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN είναι σταθερές επιλογές για Android TV. Ποιο είναι το καλύτερο εξαρτάται πραγματικά από τις ανάγκες σας. Έχετε αργή σύνδεση και αναζητάτε ένα VPN που έχει ελάχιστο αντίκτυπο; Εάν ναι, το ExpressVPN μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Από την άλλη, εάν ενδιαφέρεστε να ξεμπλοκάρετε τις υπηρεσίες streaming λόγω γεωγραφικών περιορισμών, το NordVPN λειτουργεί με μεγαλύτερη συνέπεια. Ακόμα δυσκολεύεστε να αποφασίσετε; Μην ανησυχείτε: και οι δύο υπηρεσίες προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα δοκιμάσετε και μόνοι σας πριν δεσμευτείτε για το ένα ή το άλλο.

Ποιο VPN είναι καλύτερο για το Σκοτεινό Διαδίκτυο (Dark Web), το NordVPN ή το ExpressVPN;

Το ExpressVPN είναι μια εξαιρετική επιλογή για καθημερινή περιήγηση, αλλά αν σκέφτεστε να ρίξετε μια ματιά στο Σκοτεινό Διαδίκτυο (Dark Web), θα σας συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε το NordVPN. Αυτή η υπηρεσία είναι σχεδόν τόσο γρήγορη όσο ο ανταγωνιστής του, καθώς έχει μια καλύτερη επιλογή λειτουργιών απορρήτου.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του NordVPN είναι το ειδικά βελτιστοποιημένο Onion πάνω σε διακομιστές VPN. Αυτό παρέχει το πλεονέκτημα του δικτύου Tor (αλλά όχι τα άλλα οφέλη του προγράμματος περιήγησης Tor, όπως script blocking, υποχρεωτική εφαρμογή https, καθόλου cookies, anti-fingerprinting κ.λπ.). Επιπλέον, κρυπτογραφούν την κυκλοφορία σας, προσθέτοντας επιπλέον ένα ακόμα επίπεδο προστασίας.

Πόσο καλά χειρίζονται τα δεδομένα σας το NordVPN και το ExpressVPN;

Είναι συχνά δύσκολο να πούμε αν ένα VPN είναι πιστό στο λόγο του όταν ισχυρίζεται ότι δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής. Ωστόσο, το NordVPN φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρο, καθώς ελέγχεται τακτικά από ανεξάρτητους φορείς για να το αποδείξει αυτό.Τα μόνα δεδομένα που αποθηκεύει αυτή η υπηρεσία είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα στοιχεία πληρωμής σας και κανένα από αυτά δεν μπορεί να συνδεθεί με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες (εκτός αν τα εισαγάγετε σε κάποιον από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε).

Το ExpressVPN προσφέρει παρόμοιο επίπεδο απόρρητου, αν και καταγράφει ορισμένα δεδομένα για σκοπούς αντιμετώπισης προβλημάτων και βελτιστοποίησης. Αυτό περιλαμβάνει την ημερομηνία (αλλά όχι την ώρα) που συνδέεστε, τον διακομιστή που χρησιμοποιείτε, το συνολικό εύρος ζώνης που χρησιμοποιείται σε ένα 24ωρο και τη χώρα στην οποία βρίσκεστε όταν συνδέεστε. Από μόνα τους, αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να σας ταυτοποιήσουν.

Επιπλέον, και οι δύο πάροχοι δέχονται Bitcoin και χρησιμοποιούν διακομιστές μόνο με RAM. Αυτό σας δίνει έναν τρόπο να εγγραφείτε ανώνυμα και εξασφαλίζει ότι όλες οι αποθηκευμένες πληροφορίες διαγράφονται κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση των διακομιστών. Με λίγα λόγια, όποιο από τα δύο και αν καταλήξετε να χρησιμοποιείτε, θα μπορείτε να περιηγηθείτε με ασφάλεια γνωρίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορεί να δει τι κάνετε στο Διαδίκτυο.

Ποιο είναι το καλύτερο για torrents: ExpressVPN ή NordVPN;

Το καλύτερο VPN για torrents είναι το NordVPN, αλλά και το ExpressVPN δεν υστερεί τόσο πολύ! Και τα δύο VPN είναι φιλικά προς το P2P, μιας και οι δοκιμές ταχύτητας δείχνουν ότι το NordVPN είναι το ταχύτερο από τα δύο. Επιπλέον, το NordVPN είναι το μόνο από τα δύο που παρέχει ειδικούς διακομιστές βελτιστοποιημένους για P2P.

Ωστόσο, το ExpressVPN και το NordVPN περιλαμβάνουν απεριόριστο εύρος ζώνης και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να μπορείτε να κατεβάζετε όσα torrents θέλετε χωρίς διακοπές.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ExpressVPN ή το NordVPN για πρόσβαση σε αθλητικές εκδηλώσεις και live streaming με γεωγραφικούς περιορισμούς;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN για να παρακολουθήσετε αθλητικές εκδηλώσεις και live streaming με γεωγραφικούς περιορισμούς. Αυτές οι υπηρεσίες VPN σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε διακομιστές σε διάφορες τοποθεσίες, ώστε να αλλάζει την εικονική σας τοποθεσία και σας επιτρέπει να παρακάμψετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς. Για παράδειγμα, η σύνδεση με έναν διακομιστή σε μια χώρα όπου είναι διαθέσιμη η αθλητική εκδήλωση ή η υπηρεσία live streaming σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο σαν να ήσασταν φυσικά παρόντες σε αυτή την τοποθεσία.

Το ExpressVPN και το NordVPN διαθέτουν μεγάλα δίκτυα διακομιστών που καλύπτουν πολλές χώρες παγκοσμίως, δίνοντάς σας ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Έτσι, είτε θέλετε να παρακολουθήσετε ζωντανά μια αθλητική εκδήλωση, να μεταδώσετε τις αγαπημένες σας σειρές ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλο περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς, και οι δύο πάροχοι VPN μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακάμψετε αυτούς τους περιορισμούς και να απολαύσετε απρόσκοπτα το streaming.

 Ενώ τα VPN παρακάμπτουν αποτελεσματικά τους γεωγραφικούς περιορισμούς, συγκεκριμένες πλατφόρμες streaming μπλοκάρουν ενεργά τις συνδέσεις VPN. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε διαφορετικούς διακομιστές ή να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών του παρόχου VPN για να βρείτε έναν διακομιστή που λειτουργεί με τη συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση ή την υπηρεσία streaming στην οποία θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση.

Εξετάστε παράγοντες όπως η ταχύτητα σύνδεσης και η διαθεσιμότητα διακομιστών όταν επιλέγετε ένα VPN για αθλητικές εκδηλώσεις και live streaming, καθώς αυτοί οι τομείς μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την εμπειρία προβολής σας.