Amazon Prime België kijken in het buitenland

Amazon Prime Video België biedt sommige exclusieve inhoud die niet in andere versies beschikbaar is. Amazon Prime Video beperkt inhoud echter op basis van uw locatie. U hebt dus geen toegang tot alle inhoud als u tijdens uw vakantie naar Amazon Prime België probeert te kijken.

Gelukkig kan een Virtual Private Network (VPN) u daarbij helpen. Een VPN versleutelt uw internetverkeer en leidt het door een server in een door u gekozen locatie. U krijgt een IP-adres van die locatie en zo lijkt het alsof u zich daar fysiek bevindt. Zo overhaalt u websites om u toegang te geven tot inhoud die anders geblokkeerd zou zijn.

Helaas heeft Amazon Prime Video zeer strenge maatregelen voor geografische beperkingen. Daarom werken slechts een aantal VPN’s om in het buitenland Prime Video te streamen. De VPN’s die wel werken geven vaak enkel toegang tot de Amerikaanse versie. Er zijn dus nog minder VPN’s die u toegang tot de Belgische versie kunnen bieden.

Om u te helpen, leggen we in deze gids alles uit en bevelen we u de allerbeste VPN’s aan om Amazon Prime Video buiten België te streamen.

In het buitenland met een VPN naar Amazon Prime België kijken

Een VPN klinkt een beetje ingewikkeld maar het instellen is simpel. Volg gewoon de eenvoudige stappen hieronder.

Zo kunt u met een VPN in het buitenland naar Amazon Prime Video België kijken:

  1. Neem een abonnement bij de VPN-provider van uw keuze. Wij raden NordVPN aan omdat het supersnel, betrouwbaar en veilig is. U kunt echter ook Surfshark proberen als u een goedkopere optie wilt of ExpressVPN als u een ervaren service wilt die overal geweldige beoordelingen krijgt.
  2. Download de betreffende app voor uw apparaat.
  3. Installeer de app en log in met uw nieuwe inloggegevens.
  4. Maak verbinding met een server in België.
  5. Log in bij uw Belgisch Amazon Prime Video-account. U zou daar normaal toegang tot moeten hebben.

Als u tegen problemen aanloopt, hoeft u misschien alleen maar de cookies en de cache van uw browser te wissen en kunt u het opnieuw proberen.

WILT U DE BESTE VPN VOOR PRIME BELGIE ZONDER RISICO UITPROBEREN?

NordVPN biedt een volledig risicovrije proefperiode van 30 dagen aan als u zich op deze pagina aanmeldt. U kunt de nr. 1 VPN voor Prime Video België een maand lang zonder beperkingen gebruiken – geweldig als u Prime wilt streamen tijdens uw vakantie.

Er zijn geen verborgen voorwaarden - neem gewoon binnen 30 dagen contact op met de ondersteuning als u besluit dat NordVPN toch niet geschikt is voor u. U ontvangt dan een volledige terugbetaling. Start uw proefperiode voor NordVPN hier.

Beperkingen voor Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is beschikbaar in de meeste landen ter wereld. Net als streaming-gigant Netflix bieden ze u echter afhankelijk van uw locatie verschillende bibliotheken met inhoud aan. Dit is de schuld van licentieovereenkomsten. Als een bedrijf de rechten verkrijgt om een serie, film of evenement (bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd) uit te zenden, is die licentie alleen van toepassing op bepaalde regio’s. Dit geldt niet voor de eigen inhoud van Amazon, die kunnen ze uitzenden waar ze willen.

Als u zich aanmeldt voor Amazon Prime Video, krijgt u toegang tot een bibliotheek met inhoud die specifiek is voor de regio waarin u zich hebt aangemeld. Als u naar een andere regio reist, kan de inhoud waar u toegang toe hebt afhankelijk zijn van waar uw account vandaan komt en waar u naartoe reist.

In sommige gevallen kunt u buitenlandse inhoud van Amazon Prime ontgrendelen met behulp van een VPN, ongeacht waar uw account vandaan komt. Als mijn account bijvoorbeeld is geregistreerd in Canada maar ik maak verbinding met een VPN-server in de VS, kan ik Amazon Prime VS ontgrendelen.

Amazon Prime België werkt een beetje anders. In dit geval hebt u een specifiek Amazon Prime België-account nodig om inhoud via Amazon.nl te bekijken. U kunt zich wel via een VPN vanuit een ander land aanmelden voor een Belgisch account. Als u echter buiten België bent, zult u merken dat sommige inhoud niet beschikbaar is en de volgende melding oplevert:

“Deze video is momenteel niet beschikbaar om te bekijken op uw locatie.”

Afhankelijk van de licentie hebt u misschien de optie om de inhoud apart aan te schaffen of bestaat er helemaal geen optie om deze te bekijken. U hebt dus ook een VPN nodig om te streamen. Gelukkig kunt u door verbinding te maken met een NordVPN-server in België inloggen en opnieuw toegang krijgen tot de volledige Belgische catalogus.

Kan ik Amazon Prime België op een gsm ontgrendelen?

Kort gezegd: ja, maar alleen als uw originele account uit België komt.

Het werkt een beetje anders op een gsm omdat u niet via de website van Amazon België kunt kijken. Als u een Belgische NordVPN-server gebruikt, lijkt deze aanvankelijk de afgeschermde inhoud te ontgrendelen, net als op een desktop.

Als u echter de inhoud probeert af te spelen, krijgt u een verwijzing naar de Amazon Prime Video-app. De beperkingen in de app zijn anders dan die op de site. U kunt er alleen inhoud in afspelen die in uw eigen land beschikbaar is. Mijn account komt bijvoorbeeld uit Canada. Als ik dus Belgische inhoud probeer te bekijken, ontvang ik de volgende foutmelding:

“De video die u probeert af te spelen is beschikbaar in België maar uw account komt uit Canada. Neem contact op met de Amazon-klantenservice om uw account te wijzigen.”

De foutmelding die u te zien krijgt, kan verschillen, afhankelijk van uw locatie en apparaat.

Als uw account Belgisch is en u probeert inhoud uit het buitenland te kijken, hebt u dit probleem niet. Als u echter verbinding maakt met een Belgische VPN-server, zou u moeten kunnen kijken zoals normaal.

Ontgrendelen van andere Amazon Prime Video-bibliotheken

Voor sommige landen, waaronder de VS, het VK en België, kunt u inhoud van Amazon Prime Video rechtstreeks via de website van Amazon bekijken (via de desktop). Het bekijken van inhoud uit deze bibliotheken is eenvoudig als u op reis bent in het buitenland: maak gewoon verbinding met de VPN en stream de inhoud.

Op sommige locaties kunt u niet langer inhoud direct via de betreffende Amazon-site bekijken. Als u inhoud van Prime Video selecteert, wordt u namelijk doorgestuurd naar de website primevideo.com. Op deze site kunt u alleen inhoud zien van het land waarin uw Amazon-account is geregistreerd.

Uw ervaringen kunnen verschillen, afhankelijk van waar uw account is geregistreerd en waar u de VPN verbinding mee laat maken. Zolang uw account echter in België geregistreerd is, zult u geen problemen hebben bij het gebruik van uw Belgische account in het buitenland met een VPN.

Waarom is de beschikbaarheid van Amazon Prime Video België beperkt in het buitenland?

De beschikbaarheid van de content van Amazon Prime Video is beperkt in het buitenland vanwege licentieovereenkomsten en regionale rechten. In deze overeenkomsten worden de gebieden bepaald waar specifieke content kan worden gestreamd.

Films en series waarvoor een licentie is afgesloten voor Amazon Prime Video België zijn mogelijk ergens anders niet beschikbaar. Daarom is het mogelijk dat je op beperkingen botst en niet tot alle series en films toegang hebt als je Amazon Prime Video België gebruikt buiten België.

Door een VPN te gebruiken is het mogelijk om deze beperkingen te omzeilen. Met een VPN kun je verbinding maken met een server in België, die je locatie maskeert en je een geldig IP-adres geeft in België. Dit kan je helpen om de geolocatiebeperkingen van Amazon Prime Video te omzeilen en toegang te krijgen tot content die exclusief in België beschikbaar is.

Wanneer je een VPN gebruikt, wordt je internetverkeer versleuteld en via de VPN-server gerouteerd, zodat het lijkt alsof je verbinding afkomstig is van de locatie van die server. De versleuteling van een VPN geeft je ook privacy en maakt het moeilijk voor streamingdiensten om je echte locatie te detecteren. Toch is het aan te raden om de cookies en het cachegeheugen in je browser te wissen, omdat die mogelijk je echte locatie verraden.

Het is belangrijk op te merken dat een VPN weliswaar kan helpen om contentbeperkingen te omzeilen, maar dat dit mogelijk in strijd is met de Servicevoorwaarden. Het is legaal om een VPN te gebruiken, maar het is nog steeds de moeite waard om zelf onderzoek te doen om inzicht te krijgen in de algemene voorwaarden van Amazon Prime Video en die na te leven.

Het mooie van een VPN is dat het je privacy biedt en dat je het niet alleen kunt gebruiken om toegang te krijgen tot de Belgische Prime Video-catalogus, maar ook die van elk ander land over de hele wereld.

Kan ik een gratis VPN gebruiken om naar Amazon Prime Video te kijken?

Een snelle zoekopdracht naar gratis VPN’s zal veel resultaten opleveren maar het is belangrijk om precies te begrijpen wat die diensten aanbieden.

Gratis VPN’s moeten nog steeds geld verdienen omdat het onderhouden van een wereldwijd servernetwerk flinke permanente kosten met zich meebrengt. Gratis VPN’s gebruiken dus uw onlineactiviteiten om inkomsten te genereren. Deze VPN’s hebben meestal een onbetrouwbaar privacybeleid waardoor ze uw online activiteiten bijhouden, uw gegevens kunnen verzamelen en die kunnen verkopen aan derden.

Daarnaast bleken veel gratis diensten ook te lijden aan ernstige kwetsbaarheden. Sommige bevatten zelfs spyware en liegen over de versleuteling die ze gebruiken.

Zelfs als u niets om privacy geeft (en dat zou u wel moeten doen!), zijn gratis VPN’s te langzaam om Amazon Prime te streamen. Gratis VPN’s hebben maar weinig servers en erg veel gebruikers, wat resulteert in congestie en lage internetsnelheden. Deze VPN’s zijn dan ook ongeschikt voor data-intensieve taken zoals streaming.

We hebben bovendien nog geen gratis VPN met servers in de VS gevonden waarmee u werkelijk toegang tot Prime Video hebt. Amazon voert een actief beleid om IP’s te blokkeren die met VPN’s in verband worden gebracht. Gratis services hebben niet de mogelijkheid om die beperkingen te omzeilen.

We begrijpen dat niet iedereen veel te besteden heeft en daarom hebben we ook minstens één goedkoper werkend alternatief aanbevolen. Volg de link voor meer informatie over goedkope VPN’s die degelijk en betrouwbaar zijn.

Samenvatting van toegang tot landenversies van Amazon

De onderstaande tabel vat de hierboven aangeboden informatie samen. Let op: dit is gebaseerd op onze tests. Het is natuurlijk mogelijk dat u andere ervaringen hebt afhankelijk van uw locatie en waar uw account vandaan komt. Amazon verandert blijkbaar ook regelmatig dingen in verband met toegang tot Amazon Prime Video. We proberen deze pagina echter zo up-to-date mogelijk te houden.

Amazon Prime VKamazon.co.uk (een speciaal account uit het VK nodig voor toegang) of primevideo.com (alleen toegang tot volledige bibliotheek voor VK als account uit het VK komt)De Prime Video-app (alleen toegang tot volledige bibliotheek voor het VK als account uit het VK komt)
Amazon Prime VSamazon.com (geen speciaal account uit de VS nodig) of primevideo.com (alleen toegang tot volledige bibliotheek voor de VS als account uit de VS komt)De Prime Video-app (alleen toegang tot volledige bibliotheek voor de VS als account uit de VS komt)
Amazon Prime Canadaprimevideo.com (alleen toegang tot volledige bibliotheek voor Canada als account uit Canada komt)De Prime Video-app (alleen toegang tot volledige bibliotheek voor Canada als account uit Canada komt)
Amazon Prime Belgiëamazon.nl (alleen toegang tot volledige bibliotheek voor België als account uit België komt, maar u kunt een Belgisch account aanmaken met behulp van een VPN)De Prime Video-app (alleen toegang tot volledige bibliotheek voor België als account uit België komt)

Kan ik een VPN op meerdere apparaten gebruiken om Amazon Prime België te bekijken?

Ja, de meeste VPN-providers staan gelijktijdige verbindingen toe op meerdere apparaten. Je kunt één VPN-abonnement gebruiken om Amazon Prime België te beveiligen en te gebruiken op meerdere apparaten, zoals smartphones, tablets, laptops of streamingapparaten.

Kan ik een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot andere Amazon Prime-bibliotheken vanuit België?

Ja, je kunt geografische beperkingen omzeilen en vanuit België toegang krijgen tot andere Amazon Prime-bibliotheken met een VPN. Daarnaast kun je content uit verschillende regio’s bekijken door verbinding te maken met een serverlocatie waar de gewenste Amazon Prime-bibliotheek beschikbaar is.

Heeft Amazon Prime België een Belgische betaalmethode nodig, zelfs met een VPN?

Hoewel een VPN je kan helpen om vanuit het buitenland toegang te krijgen tot Amazon Prime België, heb je misschien nog steeds een geldige betaalmethode nodig die aan het land is gekoppeld om je op de service te abonneren. Amazon Prime heeft mogelijk een Belgische betaalmethode nodig om je abonnement te verifiëren.

Kan ik content downloaden van Amazon Prime België met een VPN?

Je kunt een VPN gebruiken om content te downloaden van Amazon Prime België. Een VPN versleutelt je internetverbinding, zodat je online activiteiten, waaronder het downloaden van content, veilig en privé blijven. De beschikbaarheid van downloadbare inhoud kan echter afhankelijk zijn van de specifieke licentieovereenkomsten voor de content die je wilt downloaden.