Beste VPN's Amazon Prime

Amazon Prime Video heeft een enorme bibliotheek met series en films. Afhankelijk van het land waarin je je bevindt, is de toegang tot veel van deze inhoud echter beperkt. Een VPN is een populaire manier om deze geografische beperkingen te omzeilen en toegang tot het internationale aanbod aan inhoud van Amazon Prime te krijgen.

Met een VPN kun je programma’s uit andere regionale bibliotheken bekijken of verbinding maken met de Belgische versie van Amazon Prime als je je in het buitenland bevindt. Als je een geschikte VPN-dienst voor Amazon Prime Video gebruikt, kun je veel meer films en series streamen die in jouw regio niet beschikbaar zijn.

Helaas zijn er zeer weinig providers die toegang tot het platform kunnen bieden omdat Amazon Prime buitengewoon goed is in het blokkeren van VPN’s. Om je te helpen, zullen we een overzicht geven van de beste VPN’s voor Amazon Prime Video die nog steeds werken.

Ook zullen we uitgebreid uitleggen hoe je een VPN gebruikt om Amazon Prime Video te kijken en aangeven welke VPN’s niet werken.

Als je niet het volledige artikel wilt lezen, kun je hieronder een samenvatting vinden van de VPN’s die we aanbevelen.

Dit zijn de beste VPN’s om Amazon Prime Video te kijken:

 1. NordVPN: Onze favoriete keuze voor Amazon Prime. Deblokkeert Prime Video en vergelijkbare platforms op betrouwbare wijze. Dankzij de enorm snelle verbindingen is de dienst ideaal voor streaming. Biedt een risicoloze geldteruggarantie van 30 dagen.
 2. Surfshark: beste voordelige provider voor Amazon Prime Video. Hoge snelheden en goede beveiligingsfuncties, geen bandbreedtebeperkingen of limieten voor verbindingen. Slaat helemaal geen logbestanden op.
 3. ExpressVPN: gevestigde VPN-provider die geweldig werkt met Amazon Prime Video en vergelijkbare diensten. Biedt eenvoudig te gebruiken apps en veel verschillende beveiligings- en privacyfuncties.
 4. CyberGhost: servers voor Prime Video zijn duidelijk gemarkeerd in de app. Geweldige beveiliging en enorm snel.
 5. PrivateVPN: nieuwere provider met zeer hoge snelheden, een no-logsbeleid en volledige toegang tot Amazon Prime Video vanuit het buitenland.
HANDIGE TIP: Verspil geen tijd door gratis VPN’s voor Amazon Prime te proberen. Alle VPN’s die we hebben geprobeerd, worden door Amazon geblokkeerd.

Amazon Prime Video deblokkeren met een VPN

Nadat je een keuze uit de bovenstaande VPN’s hebt gemaakt en je je hebt aangemeld, kun je deze instructies volgen om de Prime Video-bibliotheek te deblokkeren.

Amazon Prime Video kijken met een VPN:

 1. Download en installeer de geschikte VPN-app voor je apparaat. We raden NordVPN aan.
 2. Open de app en selecteer een VPN-server in België (of de VS om toegang tot een uitgebreidere bibliotheek te krijgen). Houd er rekening mee dat niet alle servers werken. Als de servers niet zijn gemarkeerd, kun je contact opnemen met de klantenservice van de provider en vragen welke servers werken.
 3. Druk in de VPN-app op de knop Verbinden.
 4. Als je verbinding hebt gemaakt met de VPN-dienst, kun je naar Amazon Prime gaan om de gewenste video te bekijken. Het platform zou nu gedeblokkeerd moeten zijn!

Houd er rekening mee dat het voor gebruikers enigszins verwarrend kan zijn om op Amazon Prime toegang  te krijgen tot video’s. Je kunt tv-series en films op de hoofdwebsite van Amazon vinden en bekijken of via primevideo.com openen. Tijdens onze tests werkte de Amazon-website beter, maar je kunt de andere optie proberen als je VPN niet met deze site werkt.

GEBRUIK DE GRATIS PROEFPERIODE VAN 30 DAGEN VOOR NORDVPN

NordVPN biedt een risicovrije proefperiode van 30 dagen met toegang tot alle functies als je je op deze pagina aanmeldt. Je kunt de best beoordeelde VPN voor Amazon Prime Video een maand lang zonder beperkingen gebruiken. Dit is ideaal als je voor een korte periode in het buitenland bent en je favoriete series wilt blijven volgen.

Er zijn geen verborgen voorwaarden. Als NordVPN niet aan je wensen voldoet, hoef je alleen maar binnen 30 dagen contact op te nemen met de klantenservice om een volledige terugbetaling aan te vragen. Start hier je NordVPN-proefperiode.

Amazon Prime Video VS streamen vanuit het buitenland

Als je een Amazon Prime-account hebt, krijg je ook een abonnement op Amazon Prime Video. Amazon is het populairste e-commercebedrijf in de Verenigde Staten en de Premium-dienst voor videostreaming heeft een groot aantal kijkers.

Helaas is een groot gedeelte van de populairste inhoud op Prime Video alleen in de Amerikaanse bibliotheek beschikbaar. Als je je in een ander land bevindt, kun je deze inhoud alleen deblokkeren als Amazon detecteert dat je in de VS bent. Zo niet, dan wordt foutmelding 4601 getoond:

Niet beschikbaar in deze regio. Deze video is niet beschikbaar vanwege geografische licentiebeperkingen. Foutmelding 4601.

Met een VPN kun je dit probleem oplossen. Een VPN zorgt ervoor dat al je internetverkeer wordt versleuteld en via een server op de gewenste locatie wordt omgeleid. In dit geval zou dit een locatie in de Verenigde Staten zijn om Amazon Prime Video vanuit het buitenland te kunnen kijken. Met een VPN kun je Amazon Prime en Instant Video van buiten de VS op een pc met Windows, Mac OSX, iPhone, iPad, Android en Linux bekijken. Bovendien kun je onbeperkt inhoud op Amazon Prime streamen omdat alle VPN’s die we aanbevelen een onbeperkte bandbreedte bieden.

In het verleden werden VPN-gebruikers door Amazon getolereerd en was het met de meeste VPN’s met servers in de VS mogelijk om de geografische beperkingen te omzeilen. Dit is niet meer het geval omdat de firewall van Amazon sinds de test die we in 2018 hebben uitgevoerd veel strenger is geworden. Als je probeert te streamen via een VPN-server die op de zwarte lijst staat, wordt proxyfout 1042 getoond:

HTTP-proxy wordt niet ondersteund. De internetverbinding van je apparaat gebruikt een HTTP-proxy, waardoor de video niet kan worden afgespeeld. Sluit alle proxy’s of schakel ze uit en probeer het opnieuw. Foutmelding 1042.

Toch zijn er enkele VPN’s die de blokkade van Amazon nog steeds kunnen omzeilen. We testen deze VPN’s regelmatig omdat Amazon voortdurend probeert om nieuwe VPN’s te blokkeren. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de beste VPN’s voor Amazon Prime Video die servers in België en de VS hebben en werken om inhoud te streamen.

Beste VPN’s voor Amazon Prime Video

Deze 6 VPN’s kunnen de blokkade van Amazon Prime omzeilen en werken nog steeds.

1. NordVPN

NordVPN Apr 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux
 • Background FireTV

Website:  www.NordVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

NordVPN heeft enkele geoptimaliseerde servers, waaronder in België en de VS, om inhoud te streamen op Amazon Prime. Je kunt via de live chat contact opnemen met de klantenservice of de officiële kennisbank doorzoeken om erachter te komen welke servers je kunt gebruiken. Gebruikers met een Kindle Fire HD kunnen op een externe website het APK-bestand voor Android downloaden omdat de Amazon App Store geen Android-app bevat.

NordVPN gebruikt krachtige versleuteling en heeft een no-logsbeleid, waardoor je privacy is beschermd. Omdat de downloadsnelheden hoger zijn dan die van andere grote VPN’s, kun je al je favoriete programma’s in de hoogst mogelijke kwaliteit streamen. Als je één abonnement hebt, kun je met maximaal 6 apparaten tegelijk verbinding maken om bijvoorbeeld afleveringen van The Boys te kijken.

Er zijn apps voor Windows, MacOS, iOS, Linux en Android beschikbaar.

Voordelen:

 • Speciale servers die voor betrouwbare toegang tot Amazon Prime Video zijn geoptimaliseerd
 • Enorm snel, waardoor de dienst ideaal is voor streaming zonder vertraging
 • Ondersteunt verbinding met maximaal 6 apparaten tegelijk
 • Krachtige versleuteling en geen opslag van logbestanden voor uitstekende online privacybescherming
 • Ondersteuning via live chat

Nadelen:

 • Kan lang duren om verbinding te maken

Our score:

4.5 out of 5

BESTE VPN VOOR AMAZON PRIME:NordVPN is onze favoriete keuze. Werkt goed met Prime, Netflix en andere grote streamingplatforms. Bewaart geen logbestanden, biedt veel verschillende beveiligingsfuncties en een risicoloze geldteruggarantie van 30 dagen.

Lees hier onze volledige review van NordVPN.

NordVPN Voucher
BESPAAR 69% op het abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

2. Surfshark

Surfshark

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.Surfshark.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

Surfshark is een VPN-provider die zeer geschikt is voor mensen die geen traditioneel tv-abonnement hebben en op websites inhoud willen streamen als ze in het buitenland zijn. Amazon Prime Video, maar ook Netflix, Hulu en BBC iPlayer zijn voorbeelden van dergelijke streamingplatforms. Surfshark is een zeer voordelige optie als je een gezin of huisgenoten hebt, omdat de dienst verbinding met een onbeperkt aantal apparaten ondersteunt. Als je een Fire Stick gebruikt, kun je op je apparaat naar Surfshark zoeken om de Fire TV-app te vinden.

De dienst biedt krachtige versleuteling en een kill switch die ervoor zorgt dat onversleutelde gegevens niet kunnen lekken als de verbinding tussen je apparaat en het VPN wordt verbroken. De provider slaat geen logbestanden op en ondersteunt bestandsuitwisseling via P2P-netwerken. Surfshark werkt in China. De klantenservice is 24/7 bereikbaar.

Er zijn apps voor Windows, MacOS, iOS, Android en Amazon Fire TV beschikbaar.

Voordelen:

 • Deblokkeert Prime Video en andere streamingplatforms
 • Hoge verbindingssnelheden om live in hd-kwaliteit te streamen
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Werkt in China

Nadelen:

 • Een relatief klein servernetwerk
 • Enkele servers hebben lage snelheden

Our score:

4.5 out of 5

BESTE VOORDELIGE VPN-DIENST:Surfshark is een zeer betaalbare VPN-dienst die Amazon Prime Video op een onbeperkt aantal apparaten deblokkeert. Inclusief een geldteruggarantie van 30 dagen.

Lees onze volledige review van Surfshark.

Surfshark Voucher
Krijg 2 maanden GRATIS op een abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

3. ExpressVPN

ExpressVPN

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.ExpressVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

ExpressVPN is over het algemeen een van de beste VPN’s en heeft hoge verbindingssnelheden, krachtige beveiliging, goed ontworpen apps en uitstekende klantenservice te bieden. Er zijn meerdere Amerikaanse en Belgische servers beschikbaar die perfect werken om Amazon Prime Video te streamen. Omdat de servers die toegang tot het platform kunnen krijgen van tijd tot tijd veranderen, raden we aan om via de 24/7 live chat contact met de klantenservice van ExpressVPN op te nemen en te vragen welke servers op dat moment met Prime Video werken.

De dienst biedt ook tal van krachtige ingebouwde beveiligingsfuncties, waaronder 256-bits versleuteling, een kill switch en bescherming tegen DNS- en IPv6-lekken. Abonnees kunnen met maximaal 3 apparaten tegelijk verbinding maken. ExpressVPN biedt een geldteruggarantie van 30 dagen.

De provider heeft apps voor mobiele apparaten met iOS en Android en in de Amazon App Store is er een app voor Kindle Fire-tablets beschikbaar. Daarnaast heeft de provider apps voor Windows, MacOS en Linux te bieden.

Voordelen:

 • Werkt met Amazon Prime, Netflix, Hulu en BBC iPlayer
 • Snelle en betrouwbare verbindingen
 • Geen logbestanden met persoonlijke gegevens en zeer krachtige beveiliging
 • Uitstekende klantenservice

Nadelen:

 • Enkele providers bieden meer instellingen en opties voor ervaren gebruikers
 • Enigszins duurder dan sommige concurrenten

Our score:

4.5 out of 5

ENORM VEELZIJDIG:ExpressVPN is een geweldige dienst voor dagelijks gebruik . De provider deblokkeert Amazon Prime en biedt constante snelheden, tal van beveiligingsfuncties en zelfs een geldteruggarantie van 30 dagen.

Lees hier onze volledige review van ExpressVPN.

ExpressVPN Voucher
BESPAAR 49% plus drie maanden gratis
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

4. CyberGhost

CyberGhost

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.Cyberghost.com

Geld-terug-garantie: 45 DAYS

CyberGhost heeft de functies om inhoud te deblokkeren onlangs verbeterd. Dit heeft ertoe geleid dat de provider meer populaire streamingplatforms, waaronder Amazon Prime Video, kan deblokkeren. De versies voor Windows en Android bevatten zelfs een optie om een speciale server te selecteren voor de streamingdienst die je wilt deblokkeren. Dit betekent dat het niet nodig is om contact met de klantenservice op te nemen of te proberen welke servers werken. Je zou zonder problemen Man in the High Castle en andere inhoud op Amazon Prime moeten kunnen bekijken.

Uit onze tests blijkt dat de snelheden uitstekend zijn en CyberGhost VPN voegt zo vaak nieuwe servers aan het netwerk toe dat het bijna onmogelijk is om onze artikels up-to-date te houden. Het netwerk bestaat inmiddels uit meer dan 5000 servers in meer dan 90 landen. De provider biedt krachtige versleuteling en bewaart geen logbestanden met online activiteiten of IP-adressen van gebruikers.

Er zijn apps voor Windows, MacOS, iOS en Android beschikbaar.

Voordelen:

 • Deblokkeert de inhoudbibliotheek van Amazon Prime Video en andere diensten
 • Uitstekende snelheden tijdens onze tests
 • Strikt no-logsbeleid voor volledige privacy
 • Ondersteuning beschikbaar via live chat

Nadelen:

 • Werkt niet in de VAE of China
 • Geen gebruikersinterface voor Linux

Our score:

4.5 out of 5

GEBRUIKSVRIENDELIJKE APPS:CyberGhost is eenvoudig te gebruiken en kan Amazon Prime en andere streamingplatforms zonder problemen deblokkeren. Inclusief een geldteruggarantie van 45 dagen.

Lees onze volledige review van CyberGhost.

CyberGhost Voucher
BESPAAR 83% op het abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.PrivateVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

PrivateVPN is een kleinere en nieuwere provider, maar kan met de beste diensten concurreren. De dienst kan toegang krijgen tot alle streamingplatforms die we tot nu toe hebben getest, waaronder Netflix, BBC iPlayer, Hulu en uiteraard Amazon Prime Video. Niet alle servers werken met Prime Video, maar sommige servers kunnen wel toegang bieden tot het platform. Je kunt proberen welke servers werken of de klantenservice van PrivateVPN een bericht sturen om te vragen met welke serverlocatie je verbinding kunt maken.

Ondanks het relatief kleine aantal servers blijkt uit de test voor verbindingssnelheden dat PrivateVPN goede prestaties levert. De provider slaat geen logbestanden op en gebruikt versleuteling die niet kan worden gekraakt. Als je één abonnement hebt afgesloten, kun je met maximaal 6 apparaten tegelijk verbinding maken. De Android-app is op Google Play beschikbaar en de Amazon App Store bevat een app die speciaal voor Amazon Fire TV-apparaten is ontwikkeld.

Er zijn ook apps voor Windows, MacOS, iOS en Android beschikbaar.

Voordelen:

 • Deblokkeert Amazon Prime en enorm veel andere streamingplatforms
 • Uitstekende prestaties tijdens de snelheidstests
 • Ondersteunt maximaal 6 gelijktijdige verbindingen
 • Krachtige versleuteling en bewaart geen logbestanden

Nadelen:

 • In het verleden enkele problemen om Amazon Prime Video te deblokkeren
 • Kleiner servernetwerk dan sommige concurrenten
 • Ondersteuning via de live chat is niet 24/7 beschikbaar

Our score:

4.5 out of 5

HOGE SNELHEID:PrivateVPN is een goede keuze voor het hele gezin. Deblokkeert Amazon Prime en ondersteunt verbinding met maximaal 6 apparaten als je één account hebt. Klein servernetwerk, maar snelle verbindingen. Geldteruggarantie van 30 dagen.

Lees onze volledige review van PrivateVPN.

PrivateVPN Voucher
BESPAAR 85% op het jaarabonnement
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

VPN’s die Prime Video niet kunnen deblokkeren

Veel VPN’s worden door Amazon Prime gedetecteerd en geblokkeerd. Uit onze tests of op basis van de informatie van de VPN-provider zelf blijkt dat Amazon Prime Video niet door de volgende VPN-providers kan worden gedeblokkeerd als je je buiten de Verenigde Staten of België bevindt:

Hoe we VPN’s voor Amazon Prime testen

We voeren verschillende tests uit om VPN’s te onderzoeken. Om de beste VPN-dienst voor het streamen van Amazon Prime te vinden, hebben we providers beoordeeld op basis van enkele vooraf bepaalde criteria. Een provider moet verschillende handige functies hebben en over servers in België of de VS beschikken om snelle en betrouwbare VPN-verbindingen voor streaming te kunnen bieden. Daarom hebben we de VPN’s op basis van de volgende criteria beoordeeld:

 • Blokkade voor VPN’s van Amazon Prime omzeilen: uiteraard is het belangrijkste criterium dat een VPN voor Amazon Prime toegang tot de video’s van de streamingdienst kan bieden als je je in het buitenland bevindt.
 • Hoge verbindingssnelheden: tijdens het streamen op Amazon Prime zijn goede snelheden belangrijk om vervelende buffering te voorkomen. Bovendien moeten de snelheden van een VPN altijd consistent en betrouwbaar zijn om een goede kijkervaring te kunnen bieden tijdens het streamen.
 • DNS-lekbescherming: dit is belangrijk om er zeker van te zijn dat de VPN-dienst die je gebruikt anonimiteit en online bescherming kan bieden.
 • Voldoende VPN-servers in de VS en België: gebruikers in de VS hebben toegang tot de meest uitgebreide Amazon Prime-bibliotheek. We hebben gezocht naar VPN’s met servers in dit land en in België om vanuit het buitenland toegang tot deze bibliotheek te kunnen krijgen.
 • Apps voor meerdere besturingssystemen: alle VPN’s op deze lijst werken op meerdere apparaten omdat veel Amazon-gebruikers inhoud op Kindle Fire-tablets, Amazon Fire Stick of Fire TV kijken.
 • Uitstekende privacybescherming voor gebruikers: voor een VPN-dienst moet privacy de belangrijkste prioriteit zijn om de online activiteiten van gebruikers te kunnen beschermen.

Lees ons artikel over de volledige analysemethode voor VPN’s voor meer informatie over hoe we VPN’s hebben getest en beoordeeld.

Amazon Instant Video versus Amazon Prime Video

Het is belangrijk om te vermelden dat Amazon Prime Video niet hetzelfde is als Amazon Instant Video. Amazon Prime Video is een onbeperkte streamingdienst die onderdeel is van het Amazon Prime-abonnement. Met de pay-per-view-dienst Amazon Instant Video kunnen gebruikers tv-series en films kopen of huren. Je kunt zonder Amazon Prime-account inhoud op Instant Video kopen of huren, maar je kunt korting krijgen als je een Prime-abonnement hebt.

Je hoeft geen VPN-verbinding te gebruiken om aankopen op Amazon Instant Video te doen, maar de prijzen kunnen per land verschillen.

Een VPN instellen met Amazon Fire TV Stick

Update: alle VPN’s die we aanbevelen, hebben momenteel een speciale app voor Amazon Fire TV te bieden. Je kunt vanaf het startscherm van je Fire Stick of Fire Cube zoeken om deze apps te vinden.

Amazon Fire TV’s en Fire TV Sticks van de 2e generatie of nieuwer ondersteunen VPN-apps, maar je moet deze app via een externe aanbieder downloaden omdat deze niet in de Amazon App Store beschikbaar is. Dit is geen ingewikkeld proces, maar minder eenvoudig dan wanneer je een app via Google Play installeert. Lees ons ​​artikel over het installeren van een VPN op een Amazon Fire TV Stick.

De Amazon Fire TV Stick van de 1e generatie heeft geen ingebouwde ondersteuning voor VPN’s en je kunt alleen VPN-software op het apparaat installeren als je een root uitvoert. Als je je buiten de VS bevindt en inhoud van Amazon Prime Video op een Fire TV Stick wilt bekijken, moet je een VPN op je router instellen.

Je kunt je laptop gebruiken om een ​​virtuele router in te stellen door van je laptop een wifi-hotspot te maken. Dit proces is vergelijkbaar met tethering voor smartphones. Daarna kun je het VPN op je laptop inschakelen en de Fire TV op je laptop aansluiten. We bieden instructies om dit proces op Windows en MacOS uit te voeren.

Een alternatief is om een VPN rechtstreeks op de wifirouter van je thuisnetwerk in te stellen. Dit zorgt ervoor dat alle apparaten die met het thuisnetwerk zijn verbonden het VPN gebruiken. Dit proces verschilt afhankelijk van de firmware van je router.

Zie ook: beste VPN’s voor routers met DD-WRT

Je kunt de instructies om een VPN op Fire TV in te stellen hier vinden. Dit is het proces voor Netflix, maar je kunt voor Amazon Prime Video dezelfde stappen volgen. Deze aanpak werkt ook als je inhoud van Amazon Prime Video op andere Android-apparaten zoals Roku, Chromecast of een smart-tv wilt bekijken.

Kijk op het werk naar Amazon Prime met een VPN

Veel Belgische werkgevers leggen netwerkbeperkingen op om te voorkomen dat werknemers afgeleid raken. Hetzelfde geldt voor scholen en universiteiten, waar streamingdiensten en gamingplatforms worden geblokkeerd om ervoor te zorgen dat leerlingen en studenten productief blijven.

Deze blokkades voorkomen dat je naar platforms zoals Amazon Prime, Netflix, Stievie, VRT NU, RTBF Auvio, Proximus Pickx en TV Vlaanderen Live TV kunt kijken. Ze zorgen er ook voor dat je geen toegang hebt tot sociale media of games kunt spelen terwijl je verbonden bent met het wifi-netwerk van het werk. Gelukkig kun je een VPN gebruiken om blokkades op het werk of op de campus te omzeilen.

Met een VPN kun je alle beperkingen omzeilen die op je werkplek worden opgelegd. Wanneer je verbinding maakt met een VPN-server, wordt je internetverkeer via die server gerouteerd. Hierdoor lijkt het alsof je je buiten het werknetwerk bevindt, waardoor je toegang hebt tot alles wat geblokkeerd is. Zo kun je het internet gebruiken alsof je thuis bent.

Het beste van alles is dat VPN’s versleuteling bieden om je internetverbinding te beveiligen. Deze versleuteling beschermt niet alleen je gegevens tegen mogelijk afluisteren, het betekent ook dat je Belgische werkgever niet kan controleren wat je online doet. Dit geeft je de vrijheid om blokkades te omzeilen zonder gemonitord te worden, ongeacht waar in België je het internet gebruikt.

Hoewel het gebruik van een VPN om blokkades te omzeilen privé is en nuttig kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat je altijd moet proberen je aan het beleid en de richtlijnen van je bedrijf te houden. We raden je aan om een VPN alleen te gebruiken op je eigen persoonlijke apparaten en tijdens pauzes, zodat je niet in de problemen komt. Onthoud dat het gebruik van een VPN altijd op eigen risico is.

Veelgestelde vragen over VPN’s voor Amazon Prime

Kan Amazon Prime Video mijn VPN detecteren?

Als Amazon detecteert dat je een VPN gebruikt om Prime Video te streamen, wordt er een foutmelding over proxy’s getoond (zie hierboven) en kun je geen inhoud bekijken. Als je VPN niet wordt gedetecteerd, wordt de foutmelding niet getoond en zou je zonder problemen moeten kunnen streamen.

Uit onze tests blijkt dat alle aanbevolen VPN’s niet door Amazon worden gedetecteerd.

Is het legaal om Amazon Prime Video vanuit het buitenland te streamen?

Ja, het is legaal om Amazon Prime Video te streamen vanuit een land waar de inhoud normaal gesproken niet beschikbaar is. Dit is niet in strijd met de wet, maar wel in strijd met de gebruiksvoorwaarden van Amazon, waarin staat: “Je mag geen technologie of techniek gebruiken om je locatie te verbergen of verhullen.”

Er zijn echter geen gevallen bekend waarin Amazon andere straffen dan alleen het blokkeren van Prime-inhoud heeft toegepast omdat gebruikers een VPN hadden gebruikt.

Werken deze VPN's met Amazon Prime Video in andere landen zoals België, het VK en Canada?

We hebben alle VPN’s met de Amerikaanse versie van Prime Video getest. Deze VPN-diensten zouden echter ook met de inhoudbibliotheken voor België en andere regio’s, waaronder het VK, Canada en Australië moeten werken. We raden aan om een VPN zelf te testen om er zeker van te zijn dat de dienst toegang tot de gewenste inhoud kan bieden.

Gelukkig loop je geen risico als je een provider kiest die niet werkt, omdat alle aanbevolen VPN’s een geldteruggarantie bieden. We hebben een afzonderlijke handleiding over hoe je het land voor Amazon Prime kunt wijzigen.

In welke landen is Amazon Prime Video beschikbaar?

Afhankelijk van je land wordt Prime Video als zelfstandige streamingdienst of als onderdeel van het Prime Shopping-lidmaatschap aangeboden.

Amazon Prime is beschikbaar in Oostenrijk, Australië, België, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Luxemburg, Mexico, Nederland, Singapore, Spanje, het VK en de VS.

Prime Video is in vrijwel elk ander land als zelfstandige dienst beschikbaar. De prijs en het aanbod aan tv-series, films en Prime Music verschilt per land.

De Amerikaanse versie van Prime heeft de meest uitgebreide bibliotheek met inhoud voor streaming.

Werken gratis VPN's met Amazon Prime Video?

Geen van de gratis VPN’s die we hebben getest, werkt met Amazon Prime Video. Betaalde VPN-diensten moeten aanzienlijke bedragen investeren in functies om niet geblokkeerd te worden. Om deze reden zijn er zeer weinig providers die de VPN-blokkade van Amazon consequent kunnen omzeilen.

Wat is de minimale internetsnelheid die nodig is om inhoud op Amazon Prime Video in hd-kwaliteit te kijken?

Er is minimaal 5 Mbps beschikbare bandbreedte vereist om video’s zonder buffering en in hd-kwaliteit op Amazon Prime Video te kunnen streamen.

Hieronder kun je een overzicht van de videokwaliteit en de vereiste internetsnelheid vinden:

 • 900 Kbps voor lage kwaliteit (absoluut minimum)
 • 3 Mbps voor standaarddefinitie (480p)
 • 4 Mbps voor hoge definitie (720p)
 • 5 Mbps voor full hd (1080p)
 • 15 Mbps voor 4K HDR-ultrahoge definitie (2160p)

Heeft het gebruik van een VPN invloed op de videokwaliteit voor streaming op Amazon Prime Video?

Het gebruik van een VPN zorgt er altijd voor dat de snelheid van je internetverbinding in zekere mate afneemt, omdat er extra tijd nodig is om streams via de VPN-server om te leiden en gegevens te ontsleutelen zodra deze naar je apparaat zijn gestuurd. De meeste gebruikers zullen echter geen verschil merken en waarschijnlijk zal de videokwaliteit niet veranderen.

Alle aanbevolen VPN’s bieden de minimale snelheid die is vereist om in hd-kwaliteit (1080p) te streamen en de meeste providers bieden zelfs snelheden die hoog genoeg zijn om video’s zonder buffering in 4K-kwaliteit te kijken. De prestaties op je eigen apparaat kunnen variëren op basis van een aantal factoren. Als je echter merkt dat de videokwaliteit is afgenomen, kun je proberen om verbinding  te maken met een andere VPN-server.

Zie ook: de snelheid verbeteren van een trage laptop of pc

Kan de videokwaliteit voor streaming op Amazon Prime Video worden gewijzigd?

Dit is afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt. Je kunt de videokwaliteit aanpassen als je een webbrowser voor desktop (Chrome, Firefox, Edge, enz.), de mobiele app voor iOS of Android of een Amazon Fire TV Stick gebruikt om inhoud op Amazon Prime te streamen. Je kunt de instelling wijzigen door de optie ‘goed’, ‘beter’ of ‘best’ te selecteren.

De optie om de videokwaliteit aan te passen, is mogelijk niet beschikbaar als je een settopbox voor streaming die niet door Amazon is ontwikkeld of een smart-tv gebruikt om inhoud op Amazon Prime Video te streamen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn internetprovider de bandbreedte voor Amazon Prime Video afknijpt?

Als je denkt dat je internetprovider de bandbreedte specifiek voor Amazon Prime Video afknijpt, kan een VPN de oplossing bieden. Omdat een VPN je gegevens versleuteld en via de VPN-server verstuurt, is je internetverbinding verborgen en kan je internetprovider niet detecteren dat je Prime Video gebruikt. Dit betekent dat je internetprovider de bandbreedte niet voor specifieke online activiteiten kan afknijpen.

Een VPN kan dit echter alleen voorkomen als je internetprovider de bandbreedte afknijpt voor een specifiek type verkeer of verkeer dat naar een specifieke bestemming wordt verstuurd. Als je de maandelijkse datalimiet hebt bereikt en de bandbreedte voor al het verkeer wordt afgeknepen, zal het gebruik van een VPN weinig voordeel opleveren.

Werkt Amazon Echo met een VPN?

Nee. Amazon Echo biedt geen ondersteuning voor VPN-apps en heeft geen ingebouwde ondersteuning om een VPN-app handmatig in te stellen. Als je Amazon Echo met een VPN wilt verbinden, moet je de VPN-dienst op een wifirouter instellen. Daarna kun je Amazon Echo met het VPN verbinden. Je kunt hier meer informatie vinden over het instellen van een VPN op een router.

Hoeveel abonnees heeft Amazon Prime Video in 2022?

Amazon Prime omvat Prime Shopping-lidmaatschappen en gebruikers van de streamingdienst Prime Video. Amazon Prime heeft sinds 2021 meer dan 200 miljoen abonnees als deze gebruikers worden samengeteld. Dit betekent niet dat al deze abonnees inhoud streamen. Een rapport uit 2018 toont aan dat ongeveer een kwart van de Prime-abonnees de streamingdienst gebruikt. De pandemie heeft het afgelopen jaar aanzienlijk bijgedragen aan de groei van de dienst.

Amazon maakt niet bekend hoeveel abonnees de Amerikaanse of internationale streamingdienst Prime Video precies heeft.

Is het Amazon Prime Video-lidmaatschap wereldwijd geldig?

Ja, Prime Video is wereldwijd in meer dan 200 landen beschikbaar. De dienst is niet beschikbaar in China, Iran, Noord-Korea en ​​Syrië.

Houd er rekening mee dat het aanbod aan inhoud op Prime per land verschilt. Dit betekent dat de programma’s die je in je thuisland kijkt mogelijk niet beschikbaar zijn als je je in een ander land bevindt. In sommige landen kun je geen inhoud van andere partijen bekijken, omdat er alleen Amazon Originals beschikbaar zijn. Je kunt een VPN gebruiken om toegang tot de inhoudbibliotheek van een ander land te krijgen en series en films te kijken die in je eigen land niet beschikbaar zijn.

Kan ik Amazon Prime deblokkeren op mobiele apparaten?

Ja. Je kunt een VPN gebruiken om Amazon Prime op een smartphone of tablet te deblokkeren. Alle aanbevolen VPN’s hebben een app voor onder andere Android en iOS.

Als een VPN op de website voor desktops werkt, betekent dit niet dat deze VPN-dienst gegarandeerd werkt met de mobiele app van Prime Video.

Omdat we VPN’s niet altijd met de mobiele app van Amazon testen, is het aanbevolen om je aan te melden voor een VPN dat op desktop werkt en gebruik te maken van de geldteruggarantie van 30 dagen als de dienst niet op Android of je iPhone werkt.