Netflix-regio veranderen

Het aanbod aan series en films op Netflix hangt af van waar je bent, en dat kan erg vervelend zijn! Of je nu op reis bent of gewoon een groter aanbod wilt, een VPN kan helpen. Je kunt er een Amerikaans IP-adres mee krijgen, zodat Netflix denkt dat je je in een ander land bevindt, en allerlei series en films aanbiedt die je anders niet zou zien We laten je zien hoe je dit kunt doen met de beste, meest betrouwbare VPN’s voor Belgische streamingdiensten.

Hoe kan ik de Netflix-regio of het land wijzigen?

Ga als volgt te werk om de Netflix-regio of het land vanaf welke locatie dan ook te wijzigen:

 1. Maak eerst een Netflix-account aan als u dat nog niet hebt gedaan.
 2. Download, installeer en log vervolgens in op een VPN uit onze lijst. Wij raden NordVPN aan.
 3. Maak nu verbinding met een VPN-server in VS, of een ander land als u dat wilt.
 4. Ga naar de website van Netflix. U wordt automatisch doorgestuurd naar de Netflix-regio voor de locatie die u hebt geselecteerd.
 5. Log nu in op Netflix en kies uw film of show.

Kan ik Netflix in het buitenland kijken?

Ja, met deze methode kunt u overal op vakantie VS Netflix kijken. Om die reden is het populair bij mensen die veel reizen. Zo kunnen bijvoorbeeld Amerikanen die België bezoeken veilig Netflix uit de VS streamen.

WILT U DE BESTE VPN VOOR NETFLIX UITPROBEREN ZONDER RISICO?

NordVPN biedt een compleet functionele en risicoloze proefperiode van 30 dagen als u zich op deze pagina aanmeldt. U kunt ons beste VPN voor Netflix een maand lang onbeperkt gebruiken geweldig als u uw favoriete tv-programma's wilt streamen op vakantie.

Er zijn geen verborgen voorwaarden laat het de klantenservice binnen 30 dagen weten als u besluit dat NordVPN niet geschikt is voor u is en zij zullen u het volledige bedrag terugbetalen. Begin uw NordVPN-proefperiode hier.

We zullen verderop in dit artikel een gedetailleerd overzicht van elke VPN geven. Hier is een overzicht van de 7 beste VPN’s om de Netflix-regio te wijzigen:

 1. NordVPN: De meest betrouwbare VPN voor het wijzigen van Netflix-landen. Zeer hoge snelheden, krachtige beveiliging en een 30 dagen geld-terug-garantie.
 2. Surfshark: Onze favoriete service om met een beperkt budget te switchen tussen internationale Netflix-bibliotheken. Sterk in beveiliging met constante snelheden en zonder verbindingslimiet.
 3. ExpressVPN: Werkt goed met Netflix VS en tal van andere streamingservices. Hoge verbindingssnelheden en een sterk beveiligingsaanbod.
 4. CyberGhost: Nog een budgetoptie die goed werkt met Netflix.
 5. PrivateVPN: Geweldig opkomende VPN die werkt met veel Netflix-regio’s.
 6. IPVanish: werkt met Netflix VS. Apps voor alle platforms. Zeer goede snelheden.

Bedenk wel dat Netflix zich ervan bewust is dat abonnees deze tactiek gebruiken om toegang te krijgen tot verschillende bibliotheken en er hard tegen optreedt. Als Netflix ontdekt dat een bepaald IP-adres van een VPN-provider is, blokkeert het alle verkeer van dat adres. In dat geval ziet u een proxyfout waarin staat:

“Oeps, er is iets misgegaan. Streamingfout. U lijkt een deblokker of proxy te gebruiken. Schakel een van deze diensten uit en probeer het opnieuw.”

Veel providers zetten zich in om een alternatieve oplossing te bieden en servers te onderhouden die betrouwbare VPN-toegang bieden tot verschillende Netflix-bibliotheken. Toch leveren niet al deze aanbieders een vergelijkbare service. Om te streamen hebt u een VPN nodig die snel en betrouwbaar is. U wil ook zeker weten dat de door u gekozen provider beveiliging en privacy hoog in het vaandel heeft staan ​​en dit doorgevoerd heeft in zijn service en apps.

Met het bovenstaande in gedachten hebben we een lijst samengesteld met de beste VPN’s voor het kijken van de Netflix-versie van welk land dan ook op basis van de volgende criteria:

 • Werkt goed met de meest populaire Netflix-landencatalogi zoals Netflix VS, VK, Canada, Nederland, Japan en Australië (bonuspunten voor het werken met andere catalogi)
 • Heeft een grote selectie aan serverlocaties
 • Biedt snelle en betrouwbare toegang tot Netflix, RTL-TVI, La Une, La Deux and Eén en andere Belgische tv-diensten.
 • Gebruikt krachtige encryptie, ondersteund door extra beveiligingsfuncties zoals een killswitch en DNS-lekbescherming
 • Houd geen logs bij van gebruikersactiviteiten en bij voorkeur geen verbindingslogs gecombineerd met IP-adressen
 • Heeft deskundige en zeer toegankelijke klantendienst

Als u geïnteresseerd bent in onze methode om VPN’s te analyseren en te rangschikken, vindt u meer informatie in onze VPN onderzoek- en test-methodologie.

De beste VPN’s om de Netflix-regio te wijzigen

1. NordVPN

NordVPN Jun 2024 Werkt met NetflixGetest Jun 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux
 • Background FireTV

Website:  www.NordVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

NordVPN biedt een enorm netwerk aan streamingservers: meer dan 3.300 stuks in meer dan 59 landen. Het staat bekend om zijn veilige toegang tot Netflix en werkt met een groot aantal bibliotheken waaronder de VS, Nederland, Canada, Frankrijk, Spanje, het VK, Australië, Brazilië, Italië, Indië en Duitsland. Bovendien is deze service een van de snelste die we hebben getest. Hij is dus zeer geschikt voor streaming in hoge resolutie.

Deze VPN kan ook veilige toegang bieden tot vele andere populaire streamingsites zoals Amazon Prime Video, Hulu, HBO, Ziggo Go, Canvas, Ketnet, Videoland en BBC iPlayer. Sommige servers van NordVPN zijn zelfs specifiek geoptimaliseerd voor videostreaming. Mocht u problemen ondervinden, kunt u contact opnemen met de  24/7 support via live chat.

NordVPN is ook een betrouwbare provider vanuit het oogpunt van privacybescherming en beveiliging. Het houdt helemaal geen logs bij en biedt 256-bits encryptie van bancaire kwaliteit met perfect forward secrecy. DNS-lekbescherming en een aanpasbare killswitch zorgen ervoor dat uw gegevens nooit de versleutelde tunnel verlaten. De servers zijn geoptimaliseerd om te beschermen tegen Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen, voor torrenting en voor een Dubbel VPN.

U kunt NordVPN op tot wel zes apparaten tegelijk installeren. Het heeft desktopclients voor Windows, Linux en MacOS, evenals apps voor iOS en Android.

Snelheidstestgegevens van NordVPN

No valueNordVPN
WebsiteNordVPN.com
Gemiddelde verbindingssnelheid in Noord-Amerika (VS)460 Mbps
Gemiddelde verbindingssnelheid in Europa (VK)349 Mbps
Gemiddelde verbindingssnelheid in Azië (Hong Kong)299 Mbps
Best deal (per month)$3.09
BESPAAR 75% op het abonnement van 2 jaar

Voordelen:

 • Goede optie wat betreft prijs en prestatie voor het wijzigen van de Netflix-regio
 • De snelste VPN die we getest hebben
 • Sluit 6 apparaten tegelijkertijd aan
 • Specifieke servers zijn geoptimaliseerd voor bepaalde taken, zoals torrenting
 • Uitstekend beveiligings- en privacyaanbod

Nadelen:

 • Desktop-app kan wat traag zijn

Our score:

4.5 out of 5

BESTE VPN VOOR NETFLIX:NordVPN is onze eerste keuze omdat het veelzijdig is en werkt met heel veel verschillende Netflix-bibliotheken uit het buitenland. Krachtige online privacy- en beveiligingsreferenties. Probeer het zonder risico uit dankzij de 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees ons volledige NordVPN-review.

NordVPN Voucher
BESPAAR 75% op het abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

2. Surfshark

Surfshark Werkt met NetflixGetest Jun 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.Surfshark.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

Surfshark werkt met Netflix Amerika en een groot aantal andere bibliotheken waaronder Nederland, het VK, Japan, Indië en Frankrijk. Als u veilig toegang probeert te krijgen tot een niet-ondersteunde bibliotheek, zal Surfshark u doorverwijzen naar de Amerikaanse Netflix-bibliotheek om u de meeste inhoud te bieden. Dat betekent ook dat elke server met Netflix werkt, ongeacht waar u verbinding maakt. Het mooiste van alles is dat Surfshark de enige provider op deze lijst is die een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen mogelijk maakt. Dit maakt het tot een geweldige optie is voor gezinnen of groepen huisgenoten.

Als uw streamingapparaat geen VPN-apps ondersteunt, zoals een gameconsole of Apple TV, dan heeft Surfshark daar een oplossing voor met een gratis Smart DNS-service. Als u deze installeert, kunt u Netflix VS bekijken op apparaten waarvan u de DNS-instellingen kunt wijzigen. Let erop dat de Smart DNS-proxy niet zo veilig is als het gewone VPN, dat krachtige encryptie en automatische killswitch-beveiliging gebruikt om datalekken te voorkomen. Mocht u problemen krijgen, neem dan gewoon contact op met  de 24/7 support via live chat. Surfshark houdt geen logs bij en staat torrenting toe.

Er is software beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Android en Linux.

Snelheidstestgegevens van Surfshark

No valueSurfshark
WebsiteSurfshark.com
Average Connection Speed - North America (USA)521 Mbps
Gemiddelde verbindingssnelheid in Noord-Amerika (VS)317 Mbps
Gemiddelde verbindingssnelheid in Europa (VK) 253 Mbps
Best deal (per month)$2.19
Krijg 3 maanden GRATIS op een abonnement van 2 jaar

Voordelen:

 • Werkt met Netflix VS, VK en andere
 • Onbeperkt aantal apparaten
 • Omvat een afzonderlijke Smart DNS-service
 • Accepteert Bitcoin

Nadelen:

 • Af en toe een trage server

Our score:

4.5 out of 5

BESTE BUDGETKEUZE:Surfshark is een geweldige, betaalbare optie om Netflix in het buitenland te kijken. Wordt geleverd met krachtige beveiliging, snelle verbindingen en een 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees ons volledige Surfshark review.

Surfshark Voucher
Krijg 3 maanden GRATIS op een abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

3. ExpressVPN

ExpressVPN Werkt met NetflixGetest Jun 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.ExpressVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

ExpressVPN is een zeer gerenommeerde provider op de Britse Maagdeneilanden. Dankzij het ruim voldoende netwerk van meer dan 3.000 servers in 94 landen hebt u toegang tot een enorme keuze aan Netflix-bibliotheken. ExpressVPN werkt echt betrouwbaar met onder andere de Nederlandse, Amerikaanse, Britse, Japanse, Canadese en Franse versies van Netflix. Als een gekozen server niet werkt, kunt u live contact opnemen met een medewerker van de klantendienst om te bepalen welke de optimale server is om te gebruiken.

Behalve Netflix kan ExpressVPN u ook veilige toegang verlenen tot tal van andere streamingservices, waaronder Amazon Prime Video, Hulu en HBO Max. Alle servers zijn geoptimaliseerd voor snelheid en in combinatie met een betrouwbare service, betekent dit dat u shows en films zonder hapering kunt streamen.

We merkten al op dat privacy en beveiliging ook van het grootste belang om te voorkomen dat internetproviders, overheidsinstanties of hackers rondneuzen in uw online activiteiten of uw persoonlijke informatie bekijken. ExpressVPN voldoet op dit gebied met 256-bit AES-encryptie (beschouwd als van militaire kwaliteit) en perfect forward secrecy. Deze functies worden verder ondersteund met DNS-lekbescherming en een automatische killswitch, die uw internetverbinding verbreekt als de VPN-verbinding wegvalt. ExpressVPN controleert bovendien de gebruikersactiviteit niet en registreert ook uw IP-adres niet.

Er is software beschikbaar op Windows, MacOS, iOS, Android, Linux en bepaalde wifi-routers.

Snelheidstestgegevens van ExpressVPN

No valueExpressVPN
WebsiteExpressVPN.com
Average Connection Speed - North America (USA)319 Mbps
Gemiddelde verbindingssnelheid in Noord-Amerika (VS)136 Mbps
Gemiddelde verbindingssnelheid in Europa (VK)134 Mbps
Best deal (per month)$6.67
BESPAAR 49% plus drie maanden gratis

Voordelen:

 • Beveiligde toegang tot verschillende Netflix-bibliotheken
 • Hoge snelheden voor downloaden en videostreaming
 • Moeilijk te verslaan op het gebied van privacy en beveiliging
 • Aanzienlijk netwerk in 94 landen met meer dan 3.000 servers

Nadelen:

 • Beetje duurder dan sommige andere services
 • Weinig opties voor geavanceerde gebruikers

Our score:

4.5 out of 5

GESCHIKT VOOR STREAMING:ExpressVPN is een snelle, beveiligingsbewuste provider die vanaf elke locatie betrouwbaar werkt met Netflix. Biedt ook indrukwekkende beveiligingsfuncties en een 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees ons volledige ExpressVPN-review.

ExpressVPN Voucher
BESPAAR 49% plus drie maanden gratis
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

4. CyberGhost

CyberGhost Werkt met NetflixGetest Jun 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.Cyberghost.com

Geld-terug-garantie: 45 DAYS

CyberGhost wordt beheerd vanuit Roemenië en biedt een groeiend netwerk aan servers met meer dan 7.000 stuks in 90 landen. Het werkt weliswaar niet met evenveel regionale Netflix-catalogi als NordVPN, Surfshark of ExpressVPN. De VPN streeft er wel naar om toegang te bieden tot Netflix Amerika, de versie met de grootste bibliotheek. CyberGhost werkt daarnaast met Netflix Nederland, Netflix VK, Frankrijk, Duitsland en een groeiend aantal regio’s.

Het werkt ook met andere populaire sites zoals BBC iPlayer, Hulu en Amazon Prime Video. Vaak zijn deze gemakkelijk toegankelijk via een speciaal tabblad in de CyberGhost-client. Klik gewoon op de site die u wilt openen en u wordt verbonden met de juiste server. De verbindingssnelheden zijn hoog genoeg voor het soepel streamen in HD of zelfs UHD.

Deze provider is nog zo’n toppresteerder op het gebied van privacy en beveiliging. Hij houdt geen gebruikersactiviteit bij en registreert nooit informatie die aan een bepaalde gebruiker kan worden gekoppeld. 256-bits encryptie van militaire kwaliteit wordt gebruikt met perfect forward secrecy, aangevuld met een automatische killswitch en DNS-lekbescherming.

Deze aanbieder maakt met een basisabonnement tot wel zeven gelijktijdige verbindingen mogelijk. Er zijn apps (en sommige browserextensies) beschikbaar voor Windows, MacOS, Android en iOS.

Snelheidstestgegevens van CyberGhost

No valueCyberGhost
WebsiteCyberghost.com
Average Connection Speed - North America (USA)449 Mbps
Gemiddelde verbindingssnelheid in Noord-Amerika (VS)853 Mbps
Gemiddelde verbindingssnelheid in Europa (VK) 480 Mbps
Best deal (per month)$2.19
BESPAAR 83% op het abonnement van 2 jaar

Voordelen:

 • Werkt vanuit elk land met Netflix VS
 • Zeer hoog gescoord in onze snelheidstests
 • Beheert een netwerk van meer dan 5.000 servers in 90 landen
 • Betaalbaar

Nadelen:

 • WebRTC IPv6 lekken in macOS
 • Geen Linux GUI

Our score:

4.5 out of 5

PERFECT VOOR BEGINNEN:CyberGhost is voor beginnelingen de favoriete keuze die goed werkt met Netflix en andere populaire streamingservices. Slaat geen logs op en streamt betrouwbaar HD-video. 45 dagen geld-terug-garantie.

Lees ons volledige CyberGhost-review.

CyberGhost Voucher
BESPAAR 83% op het abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

5. PrivateVPN

PrivateVPN Werkt met NetflixGetest Jun 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.PrivateVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

PrivateVPN heeft een klein netwerk aan servers maar het bestrijkt wel meer dan 60 landen. Dit betekent in principe toegang tot een breed scala aan Netflix-bibliotheken. Het werkt betrouwbaar met onder andere de catalogi van Nederland, de VS, het VK, Japan, Spanje, Brazilië, Frankrijk, en Italië. Bovendien kunt u deze VPN gebruiken met inhoudproviders zoals BBC iPlayer, Hulu, Ziggo Go, Amazon Prime Video en andere populaire streamingsites. PrivateVPN stelt op het gebied van snelheid niet teleur en dankzij de betrouwbare service kunt u shows bekijken en video’s streamen zonder buffering.

Voor de beveiliging kunt u afwisselen tussen de hoge niveaus van 128-bits en 256-bits encryptie. De eerste wordt nog steeds als extreem veilig beschouwd. Als back-up is er ook DNS-lekbescherming en een automatische killswitch. Het geen-logs-beleid betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw gegevens in verkeerde handen vallen.

Met PrivateVPN-abonnementen kunnen VPN-gebruikers tot wel vijf apparaten tegelijk verbinden. De desktopclients kunnen worden geïnstalleerd op Windows en MacOS en er zijn mobiele apps beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Snelheidstestgegevens van PrivateVPN

No valuePrivateVPN
WebsitePrivateVPN.com
Average Connection Speed - North America (USA)94 Mbps
Gemiddelde verbindingssnelheid in Noord-Amerika (VS)94 Mbps
Gemiddelde verbindingssnelheid in Europa (VK)57 Mbps
Best deal (per month)$2.00
BESPAAR 85% op het jaarabonnement

Voordelen:

 • Werkt met een breed scala aan Netflix-catalogi, inclusief VS
 • Zeer indrukwekkende snelheden
 • Houdt geen enkele log bij

Nadelen:

 • Klein aantal servers
 • Heeft geen 24/7 live chat

Our score:

4.5 out of 5

SNELLE SNELHEDEN:PrivateVPN werkt met Amerikaanse Netflix en vele andere landenversies. Staat tot wel 6 apparaten op hetzelfde account toe. Klein netwerk aan servers maar snelle en adequate verbindingen. 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees ons volledige PrivateVPN-review.

PrivateVPN Voucher
BESPAAR 85% op het jaarabonnement
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

6. IPVanish

IPVanish Werkt met NetflixGetest Jun 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.IPVanish.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

IPVanish is een in de VS gevestigde provider met 1.900 zeer snelle servers in meer dan 50 landen. Hij scoort vooral zeer goed wat betreft privacy en online beveiliging voor internetgebruikers. De VPN werkt echter ook om veilig toegang te krijgen tot Netflix VS zodat hij geschikt is voor iedereen die Belgie bezoekt. Hij werkt echter momenteel niet met Netflix Belgie.

De VPN is snel dankzij een eigen netwerk met eersteklas servers zodat het een goede service is voor streaming in HD, gaming en torrenting. Hij heeft ook apps voor alle platforms dus u kunt zowel thuis als tijdens het gebruik van openbare wifi-hotspots gebruiken.

Het feit dat hij zich in de VS bevindt, kan vanuit privacyoogpunt een zorg zijn maar IPVanish houdt geen logs bij van gebruikersactiviteit en registreert nooit IP-adressen. Dat betekent dat alles wat u online doet ook privé blijft, ook als het wordt benaderd met een bevelschrift.

Om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn, biedt de VPN betrouwbare OpenVPN-verbindingen die worden beschermd met krachtige 256-bits AES-encryptie, DNS-lekbescherming en een automatische killswitch. Een basisabonnement laat tot wel vijf gelijktijdige verbindingen toe terwijl er apps beschikbaar zijn voor Windows, MacOS, Android en iOS.

Snelheidstestgegevens van IPVanish

No valueIPVanish
WebsiteIPVanish.com
Average Connection Speed - North America (USA)277 Mbps
Gemiddelde verbindingssnelheid in Noord-Amerika (VS)685 Mbps
Gemiddelde verbindingssnelheid in Europa (VK) 314 Mbps
Best deal (per month)$1.99
BESPAAR 85% op een abonnement van 2 jaar

Voordelen:

 • Werkt goed met Netflix VS
 • Snelheden zijn behoorlijk
 • Staat onbeperkt verbindingen toe met één account
 • Krachtige privacy- en beveiligingsfuncties
 • Omvat een SOCKS5-proxy

Nadelen:

 • Gevestigd in de VS

Our score:

4 out of 5

ONBEPERKT VERBINDINGEN:Groot eigen netwerk aan servers. Staat een onbeperkt aantal verbindingen toe. Hoge snelheden om Netflix VS te streamen. Krachtige privacyfuncties. Inclusief AES-encryptie en een killswitch. 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees ons volledige IPVanish-review

IPVanish Voucher
BESPAAR 85% op een abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

Video: Hoe de Netflix-regio te wijzigen

Kan ik een gratis VPN gebruiken om mijn Netflix-regio te wijzigen?

Hoewel gratis VPN’s verleidelijk lijken, hebben ze ernstige beperkingen waardoor ze een slechte keuze zijn om de proxy-fout van Netflix te vermijden:

 • Onbetrouwbare toegang:  gratis VPN’s kunnen vaak de anti-VPN-maatregelen van Netflix niet omzeilen, wat tot frustrerende fouten leidt wanneer je probeert te kijken.
 • Beperkt aantal servers:  je zult moeite hebben om servers in het juiste land te vinden voor de Netflix-content die je wilt bekijken.
 • Langzaam: gratis VPN’s staan bekend om hun overbelasting, waardoor buffering en video van lage kwaliteit ontstaan.
 • Databeperkingen: veel gratis VPN’s beperken je maandelijkse dataverbruik, waardoor HD-streaming onmogelijk wordt.
 • Privacyproblemen: gratis VPN’s kunnen geld verdienen door:
 • je allerlei advertenties te tonen;
 • je browsegegevens bij te houden en te verkopen;
 • en zelfs malware te installeren.

Het komt erop neer dat gratis VPN’s misschien een goede deal lijken, maar dat de risico’s en frustraties niet opwegen tegen de besparingen. Voor het betrouwbaar deblokkeren van Netflix en het beschermen van je privacy is een betaalde VPN een veel betere investering.

Welke landenversies van Netflix zijn beschikbaar?

Netflix begon langzaam en werkte het eerste decennium alleen in de VS. Het breidde zich uiteindelijk internationaal uit met Canadese Netflix in 2010 en daarna was er geen houden meer aan. Na een enorme uitbreiding in 2016 is Netflix nu beschikbaar in de overgrote meerderheid van landen met uitzondering van China, de Krim, Syrië en Noord-Korea. Netflix wil de enorme Chinese markt niet mislopen en heeft zich ingezet  om licentieovereenkomsten af te sluiten in plaats van daadwerkelijk aanwezig te zijn in het land.

Hoewel Netflix in de meeste landen beschikbaar is, varieert de catalogus met shows en films sterk, afhankelijk van uw regio. Afgezien van het feit dat er verschillende titels beschikbaar zijn, bieden sommige regio’s een erg beperkte keuze. Dat komt door de verschillende licentieovereenkomsten in elke regio. Dit is de top twaalf van internationale Netflix-bibliotheken in termen van het aantal beschikbare shows en films (bron: JustWatch.com).

RegionShowsMovies
Czech Republic52342091
Slovakia50551980
Hungary48022082
Bulgaria48191978
United Kingdom45512092
Ireland45151971
Lithuania44901972
Estonia44861970
Latvia44791971
Iceland44261961
Philippines41542208
Singapore41092194

Ons eigen Netflix-onderzoek liet een groot verschil zien in kosten en beschikbare titels, afhankelijk van waar u woont.

Onderstaande kaart van de website van Netflix toont (in rood) waar de service momenteel beschikbaar is:

Een kaart die laat zien waar Netflix beschikbaar is.

Gerelateerd: Beste VPN’s voor toegang tot Netflix VS, Netflix VK, Netflix Japan, Netflix Spanje, Netflix Brazilië, Netflix Frankrijk, Netflix Italië.

Hoe de Netflix-regio op een iPhone te wijzigen

Om op uw telefoon toegang te krijgen tot de verschillende Netflix-bibliotheken, moet u een VPN gebruiken. Maak u geen zorgen, het is niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Ga als volgt te werk om de Netflix-regio op een iPhone te wijzigen:

 1. Abonneer u op een gerenommeerde VPN-provider met een gebruiksvriendelijke mobiele app. Wij raden NordVPN aan.
 2. Ga op uw iPhone naar de App Store en download en installeer uw VPN-app.
 3. Log in op de app met de inloggegevens van uw VPN-provider.
 4. Maak verbinding met een serverlocatie die overeenkomt met de Netflix-bibliotheek die u wilt kijken. Gebruik bijvoorbeeld een Amerikaanse server voor toegang tot Netflix VS.
 5. Open nu uw Netflix-app en u zou toegang moeten hebben tot de gewenste bibliotheek.

Houd er rekening mee dat, zelfs als een VPN werkt met het land dat u kiest, u misschien zult merken dat niet alle servers op die locatie zullen werken. Als u problemen tegenkomt, neem dan contact op met de klantendienst van uw VPN voor hulp bij het oplossen van problemen.

Hoe de Netflix-regio op een Android-telefoon te wijzigen

Op uw Android-telefoon toegang krijgen tot de Netflix-bibliotheek van een ander land is mogelijk als u een VPN gebruikt. Het is echt vrij eenvoudig in te stellen.

Ga als volgt te werk om de Netflix-regio op een Android-telefoon te wijzigen:

 1. Meld u aan bij de door u gekozen VPN-provider (kies er een met een goede Android-app zoals NordVPN).
 2. Ga op uw Android-telefoon naar de Google Play Store en download de app voor uw VPN.
 3. Log na installatie in op de app met uw nieuwe VPN-inloggegevens.
 4. Selecteer een server op de juiste locatie voor de Netflix-bibliotheek die u wilt kijken. Om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot Netflix VS, maakt u verbinding met een VS server.
 5. Start uw Netflix-app en u zou inhoud uit uw gewenste bibliotheek moeten kunnen kijken.

Hoewel veel VPN’s met Netflix werken, zullen ze niet allemaal met elke bibliotheek werken en zelfs voor de bibliotheken waarmee ze wel werken, zal niet elke server werken. Netflix voegt regelmatig nieuwe blokkades toe bij VPN-providers die in een soort kat-en-muisspel voortdurend alternatieve oplossingen introduceren. Daarom moet u misschien contact opnemen met de klantendienst van uw VPN voor hulp.

Hoe de Netflix-regio op een PS4 te wijzigen

PS4 ondersteunt geen native VPN-apps maar er zijn nog een aantal manieren waarop u de Netflix-regio op uw PS4 kunt wijzigen. Een daarvan is om een VPN-router te gebruiken die VPN-dekking biedt voor elk apparaat dat op die router is aangesloten. Een andere methode is om uw gameconsole via een ethernetkabel op een computer met VPN-verbinding aan te sluiten maar dat is vrij omslachtig.

Als u op zoek bent naar de gemakkelijkste manier om de Netflix-regio op uw PS4 te wijzigen, is de MediaStreamer van ExpressVPN (of de gratis Smart DNS-service van Surfshark) de beste keuze. Deze worden gratis geleverd bij elk ExpressVPN- of Surfshark-abonnement, wat de moeite waard is om in gedachten te houden bij het kiezen van het meest geschikte VPN voor uw behoeften. Het enige probleem met een Smart DNS is dat het niet zo veilig is als een VPN omdat het uw gegevens niet versleutelt.

Als u de MediaStreamer toch wilt uitproberen, zijn hier de stappen:

 1. Meld u aan voor een Surfshark- of ExpressVPN-account en voer de betaling uit.
 2. Log in op de webpagina met DNS-instellingen van de provider.
 3. Ga naar IP-adresregistratie, selecteer Mijn IP-adres registreren en zet Mijn IP-adres automatisch registreren op de aan-positie.
 4. Ga naar de instellingenpagina van de VPN-provider en zoek het IP-adres van uw MediaStreamer DNS-server.
 5. Ga op uw PS4 naar Instellingen > Netwerk > Internetverbinding instellen.
 6. Kies onder Hoe wilt uverbinding maken met het netwerk? voor Wi-Fi gebruiken of Een LAN-kabel gebruiken. Als u gevraagd wordt om uw bestaande wifi-instellingen te gebruiken, selecteert u Ja.
 7. Kies onder Hoe wilt u de internetverbinding instellen? voor Aangepast.
 8. Selecteer uw wifi-verbinding en voer uw wachtwoord in.
 9. Kies de volgende instellingen: IP-adresinstellingenAutomatisch; DHCP-hostnaamNiet Specificeren; DNS-instellingenHandmatig. Selecteer vervolgens Primaire DNS.
 10. Voer het IP-adres van uw MediaStreamer DNS-server in (zie stap 4) en klik op Gereed en vervolgens op Volgende.
 11. Selecteer tot slot de volgende instellingen: MTU-instellingenAutomatisch; ProxyserverNiet gebruiken; Internetinstellingen bijgewerktInternetverbinding testen.

Houd er rekening mee dat u uw PS4 opnieuw moet opstarten om deze wijzigingen door te voeren.

Hoe de Netflix-regio op een Roku te wijzigen

Roku is ook een systeem dat geen native VPN-apps ondersteunt maar er zijn een paar opties om de Netflix-regio op een Roku te wijzigen als u bereid bent wat moeite te doen.

Ga als volgt te werk om het Netflix-land op een Roku te wijzigen:

 1. Stel een VPN-router in en verbind uw Roku ermee.
 2. Maak een VPN-beveiligde wifi-hotspot aan op uw laptop en verbind uw Roku ermee.
 3. Screencast naar de Roku met een VPN-beveiligde Android-smartphone of -tablet.

We gaan wat dieper in op deze opties in onze post Beste VPN’s voor een Roku.

Hoe de Netflix-regio te wijzigen: Veelgestelde Vragen

Kan ik een DNS-proxy gebruiken om de Netflix-regio te wijzigen?

Veel aanbieders van DNS-proxyservices zullen reclame maken voor de mogelijkheid om Netflix en andere streamingsites te kijken. Zolang het IP-adres dat ze verstrekken niet wordt geblokkeerd door Netflix, kunt u inderdaad toegang krijgen en genieten van het streamen van shows en films.

Het grootste probleem is echter dat het voor Netflix heel gemakkelijk is om DNS-proxy’s te blokkeren, waardoor ze erg onbetrouwbaar worden. Er zijn meestal ook minder landen beschikbaar dus u hebt minder kans om de bibliotheek te vinden die u zoekt. Een proxy die geen last heeft van deze problemen is de MediaStreamer DNS-service van ExpressVPN die bij elk abonnement is inbegrepen. Deze wordt standaard gebruikt wanneer u verbinding maakt met het VPN maar kan ook afzonderlijk worden geconfigureerd.

Wat nog belangrijker is voor sommigen, is dat een DNS-proxy uw verkeer niet versleutelt dus uw activiteiten liggen open voor uw internetprovider en iedereen die mogelijk stiekem meegluurt. Bovendien zijn deze services vaak gratis en net als met een gratis VPN-service, kunnen ze uw informatie verzamelen en verkopen, vervelende advertenties meesturen of andere duistere of invasieve praktijken gebruiken.

Geeft Netflix VPN's toegang tot inhoud?

Zoals we al eerder vermelden, is Netflix hard opgetreden tegen het toestaan ​​​​van het bekijken van inhoud via een VPN door abonnees. Als bekend is dat een IP-adres afkomstig is van een VPN-server, wordt het verkeer vanaf dat IP-adres geblokkeerd en krijgt u een proxyfout te zien. Dat betekent dat u bij sommige VPN-providers wordt geblokkeerd, zelfs als u verbinding maakt via een server in het land waarin u zich bevindt, simpelweg omdat u een VPN gebruikt.

Deze praktijk lijkt onlogisch vanuit een zakelijk perspectief omdat het Netflix geen goed doet en frustrerend is voor kijkers. Het is echter begrijpelijk als u kijkt naar de beperkingen vanwege inhoud-licenties waaraan Netflix zich moet houden. Deze beperkingen betekenen dat het bedrijf niet zijn gehele bibliotheek op elke geografische locatie mag tonen. Zonder deze beperkingen zou Netflix overal hetzelfde kunnen zijn.

Hoe kan ik mijn factureringsland voor Netflix wijzigen?

Als u uw factureringsland voor Netflix wilt wijzigen, moet u uw account afsluiten en vervolgens opnieuw opstarten in uw nieuwe land. Ervan uitgaande dat u verhuist, wilt u gefactureerd worden in de valuta die overeenkomt met uw nieuwe locatie. Om dat te doen, wacht u tot uw huidige factureringsperiode voorbij is en annuleert u uw account. Start vervolgens uw account opnieuw op de nieuwe locatie.

Is het illegaal om mijn Netflix-regio te wijzigen?

Het gebruik van een VPN met Netflix is ​​legaal. Het is echter wel in strijd met de gebruiksvoorwaarden van het bedrijf. Vanwege licentiebeperkingen moet Netflix immers op zijn minst maatregelen nemen om wereldwijde verspreiding van zijn gehele bibliotheek door het gebruik van VPN’s te voorkomen. We zijn echter niet op de hoogte van gedocumenteerde gevallen waarin iemand werd gestraft vanwege het toegang krijgen tot inhoud via een VPN.

Dit artikel is niet bedoeld is als juridisch advies maar we vermoeden dat het ergste dat er waarschijnlijk kan gebeuren is dat u een zeer beperkte inhoudbibliotheek te zien krijgt (beperkt tot shows die eigendom zijn van Netflix) of dat u een proxyfout te zien krijgt.

De enige andere reden waarom u in de problemen zou kunnenkomen, is als het gebruik van een VPN illegaal is in uw land. Zelfs in landen waar het gebruik van een VPN illegaal is, blijft dit echter meestal beperkt tot specifieke gevallen van gebruik die verboden zijn. Check daarom goed wat in uw regio als illegaal VPN-gebruik kan worden beschouwd.

Regio gewijzigd maar u krijgt nog steeds een Netflix-proxyfout? Probeer dit eens:

Als u een van onze aanbevolen VPN’s gebruikt, krijgt u toegang tot een reeks Netflix-bibliotheken, waaronder Netflix VS. Het zou echter kunnen dat er nog één of meer hindernissen overwonnen moeten worden. We hebben een checklist die u kunt doorlopen om ervoor te zorgen dat u uw shows kunt bekijken.

 1. Neem contact op met de klantendienst van de VPN-provider om te zien welke server u moet gebruiken. Ze krijgen dit soort vragen de hele tijd en u zou snel antwoord moeten kunnen krijgen. Dit is uw beste optie als uw provider live chat aanbiedt. Zo niet, dan zijn de volgende opties misschien het proberen waard.
 2. Verbreek de verbinding en maak opnieuw verbinding met dezelfde server. Soms krijgt u een ander IP-adres dat mogelijk niet op de zwarte lijst staat.
 3. Probeer verbinding te maken met een andere server in dezelfde regio. Ook dit geeft u een ander IP-adres dat mogelijk niet wordt geblokkeerd.
 4. Meld u af bij alle accounts die uw IP-adres in de cache bewaren zoals een Google-account.
 5. Ga naar uw apparaat- of browserinstellingen en schakel eventuele locatieservices uit.
 6. Probeer uw cache, cookies en tijdelijke bestanden te wissen.
 7. Als u Windows 10 gebruikt, kunt u proberen IPv6 in uw wifi-eigenschappen uit te schakelen en uw DNS-cache leeg te maken met behulp van de opdrachtprompt ipconfig /flushdns.
 8. Als u een wifi-netwerk gebruikt en toegang hebt tot de router, kunt u de naam van het netwerk wijzigen om u af te melden voor de geolocatieservices van Google. Voeg “_nomap” (zonder aanhalingstekens) toe aan het einde van de netwerknaam en verbind uw apparaat opnieuw met het netwerk.

Welk aandeel heeft Netflix in de streamingmarkt?

Netflix heeft momenteel een aandeel van 20 procent in de streamingmarkt. Het is nog steeds een belangrijke speler maar zijn voorsprong is het afgelopen jaar aanzienlijk afgenomen vanaf 29 procent. Toch is niet alles negatief, aangezien Netflix in die tijd toch nog 37 miljoen abonnees erbij kreeg en meer dan $25 miljard aan inkomsten genereerde.

Kunt u Netflix in twee verschillende landen tegelijk gebruiken?

Ja, dat kan. Als u een standaard abonnement hebt, kunt u op twee apparaten tegelijk kijken en maakt het niet uit waar u inlogt. Als u een premium abonnement hebt, kunt u op tot wel vier apparaten tegelijk kijken.

Technisch gezien moet u volgens de gebruiksvoorwaarden van Netflix samenwonen met elke persoon met wie u een account deelt. Maar als bijvoorbeeld een lid van het huishouden op vakantie naar het buitenland gaat, moeten ze nog steeds toegang hebben tot het account en gewoon kunnen kijken. Ze krijgen alleen inhoud aangeboden uit de Netflix-bibliotheek van de regio waar ze zich bevinden (tenzij ze hun locatie spoofen met een VPN).

Hoe kan ik de Netflix-regio op een smart-tv wijzigen?

Om uw Netflix-regio op een smart-tv te wijzigen, moet u een VPN-app installeren. Dat kan een app zijn voor Android TV of Amazon Fire TV (Fire TV Stick). U kunt deze apps opzoeken via de Google Play Store en via het hoofdmenu van Amazon Fire TV. Download en installeer gewoon de VPN-app, maak verbinding met een server in de Netflix-regio waar u toegang toe wilt hebben en start de Netflix-app (en log indien nodig in). U zou nu de inhoud van de nieuwe bibliotheek moeten zien. Een alternatief is het installeren van een VPN op uw router is (handmatige configuratie is vereist).

Hoe lang duurt het totdat de Netflix-regio is bijgewerkt nadat ik een VPN ga gebruiken?

De tijd die nodig is om de Netflix-regio bij te werken na het in gebruik nemen van een VPN kan variëren. In de meeste gevallen wordt de wijziging onmiddellijk doorgevoerd en zou je onmiddellijk toegang moeten hebben tot inhoud uit de gewenste regio. Er zijn echter gevallen waarin het enkele minuten kan duren voordat de wijziging van kracht wordt. Houd er ook rekening mee dat Netflix af en toe het gebruik van een VPN detecteert en de toegang tot de inhoud blokkeert. In dergelijke gevallen moet je mogelijk overschakelen naar een andere server of contact opnemen met je VPN-provider voor hulp.

Worden er extra kosten aangerekend voor het wijzigen van mijn Netflix-regio?

Als je een VPN gebruikt om je Netflix-regio te wijzigen, worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Je abonnementskosten blijven hetzelfde, ongeacht tot welke regio je toegang hebt. Dit komt omdat het VPN-abonnement alle diensten dekt die de VPN-provider levert en er geen extra kosten zijn voor toegang tot verschillende regio’s op Netflix.

Het is echter belangrijk op te merken dat verschillende VPN-providers verschillende abonnementen kunnen aanbieden tegen verschillende prijzen. Kies het juiste abonnement op basis van je behoeften, zoals het aantal apparaten dat je wilt verbinden of de duur van het abonnement. Controleer de prijsinformatie van de VPN-provider die je kiest om er zeker van te zijn dat je op de hoogte bent van eventuele kosten die aan de VPN-service zijn verbonden.

Daarnaast bieden sommige VPN-providers gratis versies of proefperiodes aan waarmee je hun service kunt testen voordat je een betaald abonnement neemt. Het is essentieel om de algemene voorwaarden van de VPN-provider te lezen om inzicht te krijgen in eventuele beperkingen of kosten die aan het specifieke aanbod zijn verbonden. Gratis versies of proefversies kunnen beperkingen hebben, zoals datalimieten of beperkte serverlocaties.