Het is altijd onze missie geweest om open en eerlijke recensies, vergelijkingen en consumenteninformatie te bieden en de belangen van onze lezers voorop te stellen. Daarom is het niet meer dan eerlijk dat we open en duidelijk zijn over hoe we gefinancierd worden. Als bedrijf is het onze uitdaging om ervoor te zorgen dat we jou, onze lezer, op de eerste plaats zetten en onpartijdige informatie bieden waarop je kunt vertrouwen, terwijl we wel inkomsten moeten genereren door samen te werken met adverteerders. De beste manier om uit te leggen hoe we dit voor elkaar krijgen, is door je inzicht te geven in onze methodologie.

Een woordje over onze methodologie

Wanneer onze analisten een service beoordelen of een product in een artikel aanbevelen, zullen ze dit alleen doen als ze het product of de dienst ook zelf hebben getest. Als er iets is dat hen niet bevalt, mogen ze dat zeggen, ongeacht of wij een relatie met dat bedrijf hebben of niet. We zullen nooit een product aanbevelen dat we zelf niet graag zouden gebruiken. Helaas geven sommige websites de beste beoordelingen aan de services die het meeste geld voor ze in het laatje brengen. Wij houden ons nooit met dergelijke praktijken bezig en zouden nog liever onze hele website uit de lucht halen en er voorgoed mee ophouden dan onze redactionele integriteit in gevaar te brengen.

Wanneer we een product, service of app in een recensie of artikel vermelden, zullen we er meestal met een link naar verwijzen.

Adverteerders en verwijzingsvergoedingen

Met sommige van deze links kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen als jij, de lezer, een abonnement neemt op de service. Dit helpt ons dan weer om de website in de lucht te houden. We plaatsen ook veel links naar services en websites van bedrijven die niet bij ons adverteren. Als we met een link verwijzen naar een product of service, is dat omdat we geloven dat het product of de service de moeite waard is om onder de loep te worden genomen binnen de context van het artikel of de recensie. Zodra een artikel of recensie door een van onze analisten voltooid is, leest een afzonderlijk team de tekst nog eens na om te zien aan welke van deze links we een zogeheten affiliatetrackingcode kunnen toevoegen. Met deze code kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen als jij een aankoop doet. We willen meteen even iets rechtzetten: in tegenstelling tot wat veel mensen denken, kost het jou niets extra als je op een doorverwijzingslink klikt om een aankoop te doen. In sommige gevallen, als we speciale deals voor onze lezers hebben weten te bemachtigen, kan het je zelfs geld besparen!

Wacht even, zijn jullie niet voor privacy en tegen tracking?

Misschien klinken verwijzingsvergoedingen wat schimmig, maar dat zijn ze absoluut niet. Veel van ‘s werelds grootste merken, waaronder Amazon, eBay en Apple, hebben affiliateprogramma’s en sommige van de grootste en meest gerenommeerde IT-uitgevers houden zich bezig met affiliatemarketing. Als voorvechters van veiligheid en privacy weten we dat het woord ‘trackingcode’ alarmbellen laat rinkelen en we gebruiken deze technologie zeer weloverwogen. Onze enige reden om deze affiliatelinks toe te voegen is om te kunnen bijhouden of je een abonnement neemt op een dienst waar wij je naar verwezen hebben, zodat we daar ons voordeel mee kunnen doen. Er is geen enkel ander doel en we zijn er niet op uit om je privacy te schenden met vervelende advertenties. Natuurlijk is het zo dat als je eenmaal een site van een derde partij bezoekt, die site zijn eigen tracking kan hebben, zoals de meeste grote merken. Maar dat is altijd zo, of je nu via een van onze links op die site bent terechtgekomen of niet.

Eigendom

Eind 2021 werd Comparitech Limited onderdeel van de Pango-groep. Pango en de uiteindelijke moedermaatschappij, WC SACD Holdings Inc., bezitten een aantal producten voor bescherming tegen identiteitsdiefstal, VPN en andere cyberveiligheidsproducten. Comparitech is nog steeds een Britse naamloze vennootschap, die onafhankelijk van Pango opereert en volledige redactionele zeggenschap heeft. We hanteren een objectief beoordelingsproces voor het beoordelen van producten waarover we een recensie schrijven en datzelfde proces passen we ook toe op Pango-producten en producten die concurreren met Pango-producten. Voorbeelden van Pango-producten die we hebben beoordeeld, vind je hier en hier.

We willen graag je steun, maar de keuze is aan jou

Verwijzingsvergoedingen helpen deze website mogelijk te maken en zorgen dat we onze verbazingwekkende analisten, schrijvers, ontwikkelaars en webdesigners kunnen betalen. Ze kosten jou niets en we zouden je steun erg waarderen. Maar alles hier draait om eigen keuzes en als je liever elke vorm van tracking blokkeert, raden we je aan een antitrackingextensie in je browser te installeren. Er zijn een aantal gratis hulpmiddelen beschikbaar, waarvan sommige in onze enorme lijst met gratis privacytools aan bod komen (Ghostery is waarschijnlijk je beste optie).

Heb je vragen?

Ga naar onze contactpagina als je vragen hebt. We helpen je graag verder.