Amazon Prime Video VS bekijken in België

Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u de locatie voor Amazon Prime Video kunt wijzigen zodat u content uit andere landen (waaronder de VS) kunt zien. Verder in dit het artikel lossen we ook een aantal veel voorkomende problemen op voor u.

Wegens licentierestricties beperkt Amazon Prime Video veel van haar inhoud op basis van geografische locatie. Sommige series en films kunt u dus alleen in sommige delen van de wereld kunnen worden bekijken. De Amerikaanse bibliotheek van Amazon Prime Video is een van de populairste en biedt een groter aanbod van populaire on demand-videocontent dan andere catalogi. Als u in België of ergens anders streaming-content wil bekijken die alleen voor de VS bestemd is, krijgt u een van de volgende foutmeldingen te zien:

Deze titel is niet beschikbaar op uw locatie” of Dit item is niet beschikbaar in uw land”.

Virtual Private Network (VPN) is de beste oplossing om in het buitenland toegang tot de Amerikaanse versie van Amazon Prime Video te krijgen. Een VPN routeert uw internet-traffic door een andere server in een locatie naar keuze. Zo wordt uw werkelijke locatie verborgen. Voor Amazon lijkt het alsof u zich ergens anders bevindt. Daarnaast versleutelt het uw internetverkeer zodat niemand, zelfs uw Internet Service Provider (ISP) niet, uw activiteiten kan volgen,

Amazon blokkeert actief het gebruik van VPN’s. Alle providers werken dus niet zomaar.  Als u de verkeerde VPN-service gebruikt, kunt u een foutmelding over een proxy krijgen zoals “fout 4601” of het volgende bericht:

Deze video is momenteel niet beschikbaar om te bekijken op uw locatie”.

In dit artikel leggen we uit hoe u de regio kunt veranderen en naar Amerikaanse Amazon Prime Video kunt kijken vanuit België of andere landen. We geven ook tips voor de beste VPN’s om dit te doen.

Beste VPN voor Amazon Prime Video VS

NordVPN

NordVPN May 2024 werkt met amazon prime videoGetest May 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux
 • Background FireTV

Website:  www.NordVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

NordVPN is onze aanbevolen VPN om Amazon Prime Video te deblokkeren. Het is een extreem snelle en betrouwbare service die ideaal is om HD-video’s te streamen. Het beschikt bovendien over een servernetwerk in 60 landen. Als u dus graag content uit andere regio’s wilt ontgrendelen, vindt u waarschijnlijk wel een server die u daarbij kan helpen. BBC iPlayer, Netflix en Hulu zijn slechts een paar van de andere streaming-services waar u veilig toegang toe kunt krijgen met NordVPN.

De service van NordVPN is bovendien privé en veilig. Het bedrijf logt nooit persoonlijk identificeerbare informatie en beveiligt bovendien uw gegevens met behulp van 256-bits versleuteling, een killswitch en bescherming tegen IPv6-, DNS- en WebRTC-lekken.

U hoeft niet bezorgd zijn om een VPN te gebruiken, aangezien NordVPN zeer gebruiksvriendelijk is. Het is erg eenvoudig om in te stellen en biedt apps voor alle belangrijke besturingssystemen. Daarnaast staat de 24/7 klantenservice via live-chat altijd binnen een paar klikken ter beschikking als u hulp nodig hebt,

Kies gewoon een abonnement en voer de betaling uit. Een geld-terug-garantie van 30 dagen betekent dat u de service zonder risico kunt uitproberen. Dit is ook ideaal als u alleen maar voor een korte periode content wilt deblokkeren, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat.

Our score:

4.5 out of 5

BESTE VPN VOOR AMAZON PRIME US:NordVPN is snel, betrouwbaar en geweldig goed in het ontgrendelen van sites met een geografische beperking. Het biedt ook een geld-terug-garantie zonder risico van 30 dagen.

Lees ons volledige review van NordVPN.

NordVPN Voucher
BESPAAR 75% op het abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

Het land voor Amazon Prime Video wijzigen

Het is mogelijk om bij Amazon de regio van uw account wijzigen door een adres in de nieuwe regio in te voeren. Bedenk dat dit het land voor uw volledige Amazon-account verandert, inclusief de winkel die u gebruikt om fysieke items te kopen.

Het wijzigen van de regio van uw account is echter niet nodig om content van Amazon Prime Video te ontgrendelen. Zolang u verbonden bent met een VPN-server in de VS die Prime Video deblokkeert, hebt u toegang tot de Amerikaanse bibliotheek – zelfs als de regio van uw account België of een ander land is.

Mocht u toch ooit uw regio willen wijzigen, is dit een relatief eenvoudig proces: log in bij uw Amazon-account in een desktop-browser en ga naar Account en lijsten > Content en apparaten beheren > Voorkeuren. Klik nu op de pijl aan de rechterkant van Land/regio-instellingen om uw huidige land te zien.

Amazon instellingen

Selecteer Wijzigen en voer het nieuwe adres voor uw account in.

Country settings.

Klik tenslotte op Updaten en het is klaar.

Amazon Prime Video VS deblokkeren met een VPN

De stappen om Amerikaanse content van Amazon Prime Video te bekijken met een VPN zijn eenvoudig.

Zo kunt u het land of de locatie in Amazon Prime wijzigen:

 1. Neem een abonnement bij de VPN-provider van uw keuze. Wij raden NordVPN aan maar het is ons ook gelukt om Amazon Prime Video VS te ontgrendelen met deze betrouwbare alternatieve: Surfshark, ExpressVPN, CyberGhost en PrivateVPN.
 2. Download en installeer de betreffende VPN-app en maak verbinding met een server in de VS (of een ander land als u een andere catalogus wilt).
 3. Log in bij uw account voor Amazon Prime Video in een desktop-browser (lees verder voor aanvullende details).
 4. Zoek de gewenste Amerikaanse inhoud. Bij de titel staat een knop Watch Now (Nu kijken) moeten hebben.
 5. Klik op deze knop en geniet van uw film of serie.

Het is mogelijk zijn dat de knop Watch Now wel zichtbaar is maar dat de VPN toch niet werkt. In dat geval wordt  er een proxy-fout getoond als u probeert de film of serie af te spelen. In dit geval kunt u overstappen op een andere provider zoals NordVPN (omdat niet alle VPN’s werken).

Met behulp van de bovenstaande stappen zou het moeten lukken om toegang te krijgen tot de inhoud van de Amerikaanse bibliotheek van APV. Als u echter aanvullende inhoud wilt aanschaffen (series en films die een beetje extra kosten in de VS), hebt u een Amerikaanse betaalwijze nodig.  U kunt dit omzeilen door een cadeaubon van amazon.com te kopen en die voor de betaling te gebruiken.

Het land voor Amazon Prime wijzigen (video)

WILT U DE BESTE VPN VOOR PRIME PROBEREN ZONDER RISICO?

NordVPN biedt een volledig risicovrije proefperiode van 30 dagen aan als u zich op deze pagina aanmeldt. U kunt de nr. 1 VPN voor Amazon Prime Video een maand lang zonder beperkingen gebruiken— geweldig als u Prime wilt streamen tijdens uw vakantie.

Er zijn geen verborgen voorwaarden - neem gewoon binnen 30 dagen contact op met de klantendienst als u besluit dat NordVPN toch niet geschikt is voor u is en u ontvangt een volledige terugbetaling. Start uw proefperiode voor NordVPN hier.

Kan ik Amazon Prime Video VS op alle apparaten deblokkeren?

Op basis van onze testen moeten we helaas vaststellen dat u Amerikaanse content van Amazon Prime Video alleen in een desktop-browser kunt ontgrendelen. Als we de mobiele apps installeren (op Android en iOS) hebben we alleen toegang tot de bibliotheek van het land waarin we ons bevinden (Canada). Dit geldt zelfs als we de app installeren terwijl we verbonden zijn met een VPN-server in de VS en de regio van ons Amazon Prime-account in de Verenigde Staten veranderen.

Het gebruik van een browser op een mobiel apparaat zou in theorie moeten helpen, maar dit lost meestal het probleem niet op – zelfs als u de desktop-site opvraagt (varieert per land). Bij het gebruik van een mobiele browser verschijnt de knop Watch Now (Nu kijken) mogelijk wel als u verbonden bent met een server in de VS, maar de inhoud speelt niet af als u erop klikt. Het klikken op de knop stuurt u door naar een pagina waarin wordt uitgelegd hoe u kunt kijken op mobiele apparaten (via de mobiele app).

Amazon maakt niet openbaar welke methoden ze gebruiken om uw locatie te bepalen maar het is mogelijk dat ze uw thuisbibliotheek baseren op het land waarin u bent als u de app downloadt (met behulp van de locatiediensten van uw apparaat of het land van uw app store) of de betaalwijze die bij uw account hoort. Misschien gebruikt Amazon ook andere methodes om uw locatie te bepalen.

If you want to change the Amazon region on a smart TV you have a few different options available to you. Some smart TVs allow you to connect to the Android Play Store to download apps. If you’re fortunate enough to have this type of advanced Smart TV, you may be able to install the VPN onto the Smart TV itself. Please bear in mind, however, that this is a rarity.

Most Smart TV users will need to share their VPN connection from a Mac or Windows computer. You can do this physically using an ethernet cable, or by setting up a virtual wireless hotspot on your VPN-connected computer. We have guides for setting up a virtual wifi hotspot on both Windows and Mac.

Alternatively, you could opt to use the Smart DNS service provided by our top 3 recommendations. Smart DNS allows you to spoof your location by altering the DNS settings on your Smart TV. The DNS settings can be configured from within the smart TV’s menu using the details provided by your VPN on its website. This will proxy your DNS requests and make it appear that you are in a different location.

Just bear in mind that the complementary Smart DNS service provided by most VPNs will only give you a few locations to pick from (usually only the USA). Thus, if you need to connect to a different location, setting up a virtual hotspot is your best option.

Finally, you can opt to connect to the VPN on a VPN-compatible router. By connecting to your VPN at the router level, every device in your home – including your Smart TV – is automatically protected by the VPN. The advantage of this method is that you do not need to worry about doing anything on your Smart TV.

Amazon.com versus primevideo.com

Bij het testen van VPN’s met Amazon Prime Video, bekijken we de service om media te streamen via de website amazon.com. De andere manier om inhoud van Amazon Prime Video op een desktop te bekijken, is via de website primevideo.com. Blijkbaar werkt dit echter op een soortgelijke manier als de mobiele apps: u krijgt enkel inhoud uit uw thuisbibliotheek.

Zelfs toen we bijvoorbeeld verbonden waren met een server in de VS en de regio van ons account naar deVerenigde Staten hadden gewijzigd, leverde een zoekopdracht naar Mad Dogs (die we via de site amazon.com konden zien) op de site primevideo.com niets op.

Prime Video zoeken

Het is niet duidelijk waarom dit gebeurt en wat Amazon achter de schermen doet. We moeten aannemen dat ze ze op de site amazon.com andere detectiemethodes gebruiken dan op de site primevideo.com en in de mobiele apps.

Hieruit concluderen we wel dat, als uw account oorspronkelijk geregistreerd was in de VS met een Amerikaanse betaalwijze, de site primevideo.com en de mobiele apps u nog steeds de Amerikaanse bibliotheek moeten tonen, zelfs als u in België bent. Daarnaast zou een verbinding met een VPN in de VS u toegang tot die bibliotheek moeten geven, onafhankelijk van uw locatie.

Realiseer u dat u voor andere lokale versies van Amazon een andere ervaring kunt hebben. In Canada en Australië kunt u bijvoorbeeld niet langer Amazon Prime Video kijken via de respectievelijke sites amazon.ca en amazon.au. In plaats daarvan wordt u doorgestuurd naar primevideo.com.

Twee lokale versies die nog steeds lijken te werken op dezelfde manier als de site amazon.com (waardoor u series via de Amazon-website kunt bekijken) zijn de versie uit het VK (amazon.co.uk) en de Belgische versie (amazon.be).

Kan ik een gratis VPN gebruiken om Amazon Prime Video VS te deblokkeren?

Een snelle zoekopdracht op Google levert veel gratis VPN-diensten op maar deze VPN’s werken helaas niet als u Amazon Prime VS wilt streamen.

Gratis VPN-services zijn langzaam en bieden u niet de video streaming-ervaring bieden die zoekt. Deze diensten hebben de neiging om te veel gebruikers op een klein aantal servers te hebben, zodat u soms zelfs in een wachtrij terecht komt voordat u verbinding kunt maken. Hierdoor is het streamen van HD-inhoud nagenoeg onmogelijk.

Gratis VPN’s zijn dus een slechte keuze voor online streaming. Bovendien hebben ze ook een slechte reputatie wat privacy en beveiliging betreft. Veel gratis VPN’s houden de activiteiten van hun gebruikers bij via tracking-cookies en verkopen de verzamelde gegevens aan derden. Op z’n minst zult u reclames moeten verdragen; van de VPN-provider zelf of van de adverteerders waarmee hij een overeenkomst heeft.

VPN-gebruikers nemen vaak aan dat hun beveiliging beter wordt als ze gratis software gebruiken, maar dit klopt helemaal niet. Sommige VPN-apps bleken malware te bevatten, vaak lekken ze gegevens en een aantal versleutelen niet eens het internetverkeer. Met een gerenommeerde betaalde service weet u in ieder geval dat de basisfunctionaliteit in orde is. U kunt er bovendien vertrouwen in hebben dat hij de ervaring biedt waar u naar op zoek bent.

Wat zijn een aantal van de populaire titels die beschikbaar zijn op Amazon Prime Video VS?

De Amerikaanse Amazon Prime Video-bibliotheek bevat meer dan 18.000 films en bijna 1.500 series waaronder veel originele programma’s. Dit zijn een aantal van de populaire series en films die beschikbaar zijn (let op: deze zijn niet allemaal exclusief voor de VS)

 1. Blue Bloods
 2. Bones
 3. Doctor Who
 4. Fortitude
 5. Into the Wild
 6. Nightcrawler
 7. Salmon Fishing in the Yemen
 8. Star Trek
 9. Suits
 10. Survivor
 11. Twilight
 12. Vikings

Zie ook:

Kijk naar Amazon Prime Video op het werk of op de campus

Een VPN is een erg veelzijdige tool waarmee je je locatie kunt verbergen voor de websites die je bezoekt. Door verbinding te maken met een server in de VS, krijg je toegang tot de Amerikaanse Amazon Prime Video-catalogus terwijl je in België bent. Je hebt ook toegang tot andere regionale versies van Prime (zoals Duitsland of Frankrijk bijvoorbeeld). Elke catalogus heeft verschillende titels vanwege regionale licentieovereenkomsten.

Naast toegang tot buitenlandse Amazon Prime Video-catalogi, is een VPN ook uiterst nuttig in België zelf. Met de versleuteling die een VPN biedt, kun je lokale netwerkbeperkingen omzeilen, zoals de beperkingen die je op het werk opgelegd krijgt. Dit betekent dat je kunt inloggen en videocontent kunt streamen op Amazon Prime Video, Netflix, Stievie, VRT NU of elk ander platform terwijl je op het werk of op de campus bent.

Wanneer je verbinding maakt met een VPN-server in België, krijg je toegang tot alle Belgische diensten die je werkgever heeft geblokkeerd. Op veel werkplekken worden blokkades opgelegd om te voorkomen dat personeel wordt afgeleid. Vaak worden streamingdiensten, games, sociale media, Twitch, Discord, Reddit en andere websites geblokkeerd.

Door een VPN te gebruiken, krijg je weer toegang tot al deze diensten en kun je het internet gebruiken alsof je thuis bent, met volledige privacy.

Houd er echter rekening mee dat het gebruik van een VPN om blokkades op het werk te omzeilen waarschijnlijk in strijd is met de regels. Doe het dus alleen tijdens legitieme pauzes. We raden je aan om een VPN alleen op je persoonlijke apparaten te gebruiken. Onthoud dat je een VPN op eigen risico gebruikt. Wees dus verstandig en onthoud: hoewel een VPN je verbinding versleutelt en je privacy biedt, kan je baas nog altijd achter je opduiken terwijl je naar Prime kijkt.

Veelgestelde vragen Amazon Prime VS

Is het delen van uw abonnement toegestaan bij Amazon Prime Video?

Ja, maar alleen in bepaalde regio’s. Als u in de VS of het VK bent, kunt u uw abonnement met één andere volwassene in uw gezin delen. In België kunt u uwaccount met een andere volwassene delen zodat deze van de verzendvoordelen kan genieten. Dit levert echter geen toegang op tot Prime Video.

Als u toch een account wilt delen, zult u de Amazon-accounts moeten koppelen. Log in bij uw Amazon-account en ga naar Accounts en lijsten  > Account.  Ga naar Aankopen en huurvideo’s en selecteer Amazon Huishouden. Selecteer Volwassene toevoegen en volg de aanwijzingen.

Theoretisch gezien zou u uw account met iemand buiten uw gezin moeten kunnen koppelen. Bedenk echter dat dit ook betekent dat u uw betalingsinformatie met die persoon deelt.

Wat met toegang voor uw kinderen tot uw account? U kunt maximaal vier tieners en vier jongere kinderen aan uw Amazon Prime-account toevoegen.

Heeft Amazon Prime Video VS profielen zoals Netflix?

Ja. Deze functie is in juli 2020 aan de Amazon Prime-service toegevoegd. U kunt nu tot zes profielen per account aanmaken. Meerdere gebruikers kunnen een gepersonaliseerd profiel hebben, met opgeslagen lijsten en aangepaste aanbevelingen. De “verder kijken”-functie, specifiek voor elk profiel, betekent dat alle gebruikers verder kunnen kijken vanaf het moment waar ze de vorige keer in een film of serie zijn gestopt, zelfs als een andere gebruiker ook naar hetzelfde kijkt.

Kunnen meer dan één tv of apparaat in het huis Amazon Prime Video streamen?

Ja. Binnen een gezin kunnen er maximaal drie verschillende titels tegelijk worden gestreamd. Als u dezelfde titel wilt streamen, is de limiet twee apparaten tegelijkertijd.

Hoe wijzig ik het land op een Fire TV Stick?

Om het land op een Fire TV Stick te wijzigen, moet u eerst het land voor uw Amazon-account veranderen. volg deze stappen:

 1. Log in bij uw Amazon-account.
 2. Ga naar Accounts en lijsten > Content en apparaten beheren > Voorkeuren.
 3. Klik op de pijl aan de rechterkant van Land/regio-instellingen om uw huidige land te zien.
 4. Selecteer Wijzigen, voer daarna het adres in dat u voor uw account wilt gebruiken en selecteer Updaten.
 5. Er verschijnt een pop-up met een melding. Selecteer meer informatie, klik daarna op Uw standaard Kindle Store updaten of Uw Kindle-account overdragen naar.
 6. Ga nu op uw Amazon Fire TV naar Home > Settings > My Account (Home > Instellingen > Mijn acccount) en kies Deregister (Registratie ongedaan maken).
 7. Tenslotte zult u uw apparaat opnieuw moeten registreren door uw Amazon-account opnieuw in te voeren voor uw nieuwe land.

Dat is het. Uw Fire TV-account is nu verbonden met het nieuwe adres.

Kan ik met een VPN naar andere streamingdiensten kijken?

Ja. Wanneer je verbinding maakt met een VPN-server, krijg je een geldig IP-adres in dat land. Door verbinding te maken met een server in België kun je Belgische streamingdiensten bekijken zoals Netflix België, VRT NU, RTBF Auvio, Streamz, Pickx, Proximus Pickx, Amazon Prime Video België en Disney+.

Je kunt ook verbinding maken met een server op een andere plaats in de wereld. Door verbinding te maken met een server in Amerika kun je naar Netflix VS, Hulu, HBO Max, Peacock, YouTube TV en andere Amerikaanse services kijken tijdens een bezoek aan België of een ander land. Hetzelfde geldt als je verbinding maakt met een server in Groot-Brittannië: dan kun je gemakkelijk naar BBC iPlayer kijken in België.

Kan ik Amazon Prime Video op het werk deblokkeren met een VPN?

Ja. Als je werkgever Prime Video en andere streamingdiensten heeft geblokkeerd, kun je weer toegang krijgen met een VPN. Een VPN versleutelt je gegevens en stelt je in staat om het internet te gebruiken alsof je je buiten het lokale netwerk bevindt. Zo kun je eventuele blokkades omzeilen die op het werk worden opgelegd.

Het beste van een VPN is dat het ook je verbinding versleutelt. Dat betekent dat je video’s kunt bekijken, sociale media kunt gebruiken, games kunt spelen en alles online kunt doen wat je maar wilt, zonder dat je baas het te weten komt.

Bovendien werkt een VPN om blokkades te omzeilen, niet alleen op het werk, maar ook op openbare wifi, tijdens vluchten, op school en op elk ander beperkend netwerk dat de toegang tot websites blokkeert om bandbreedte te besparen of om te voorkomen dat je wordt afgeleid.