VRT kijken waar je ook bent

Zoals de meeste grote streamingplatforms heeft VRT geografische beperkingen. Als je probeert te kijken buiten België krijg je de volgende foutmelding:

Oei – Jammergenoeg is deze video niet beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Het goede nieuws is dat je de regionale beperkingen van de VRT eenvoudig kan omzeilen. Het enige wat je moet doen is verbinding maken met een Belgische VPN-server. Hierdoor wijzig je het IP-adres en lijkt het alsof je in België bent. Zo krijg je los van je feitelijke locatie toegang tot geografisch geblokkeerde platforms, zoals de VRT. Als bonus versleutelen de beste VPN’s ook je internetverkeer en voorkomen ze dat je internetprovider, werkgever of andere nieuwsgierigen kunnen zien wat je doet terwijl je online bent.

De VRT heeft regionale beperkingen, dus moet je verbinding maken met een Belgische VPN-server als je deze site wilt gebruiken op vakantie.

Als je weinig tijd hebt, kan je hieronder een korte lijst van de beste VPN’s zien. Scroll anders verder naar onder voor een meer gedetailleerd overzicht van de beste VPN’s voor de VRT.

De beste VPN’s om VRT online te streamen

 1. NordVPN: Onze top-VPN voor het bekijken van de VRT in het buitenland. Werkt probleemloos op de VRT, Netflix en meer. Servers in België. Biedt consistent hoge snelheid, uitstekende beveiliging en risicovrije 30 dagen geld-terug-garantie.
 2. Surfshark: De beste goedkope VPN voor de VRT. Stelt jouw privacy voorop met eerlijk no-logs-beleid. Werkt op de VRT buiten België en je kan al je apparaten tegelijk beveiligen.
 3. ExpressVPN: Een extreem snelle service met uitstekende deblokkering, servers in 94 landen, waaronder ook in België. Tal van ingebouwde beveiligingsfuncties.
 4. CyberGhost: Een gebruiksvriendelijke VPN met meer dan 160 servers in België, plus enkele speciaal ontworpen voor streaming. Biedt snelle verbindingen en vooraf ingestelde beveiligingstools.
 5. IPVanish: Met deze snelle, no-logs-service ondervind je geen enkel probleem terwijl je VRT kijkt in het buitenland. Buitenproportioneel sterk in beveiliging. Absoluut geen limiet op aantal apparaten die je tegelijk kan aansluiten.
 6. PrivateVPN: Uitmuntend in het deblokkeren van koppige streamingplatforms. Met bovengemiddelde snelheid, een eerlijk no-logs-beleid en indrukwekkende beveiligingsfuncties is dit een uitstekende keuze voor reizigers.
 7. Hotspot Shield: Snel en betrouwbaar met een groot netwerk en mogelijkheid om tal van services te gebruiken, waaronder ook de VRT. Ideaal voor dagelijks gebruik dankzij een sterke focus op beveiliging.

DE BESTE VPN'S VOOR BELGIË PROBEREN ZONDER RISICO?

NordVPN biedt een risicovrije volledige proefversie voor 30 dagen als je registreert op deze pagina. Je kan deze #1 VPN voor de VRT ongelimiteerd gebruiken voor een maand. Perfect als je Belgische televisie wilt kijken op vakantie.

Er zijn geen verborgen voorwaarden. Neem binnen 30 dagen contact op met de klantenondersteuning als je beslist dat NordVPN niet voor jou is en krijg een volledige terugbetaling. Start je NordVPN-proefperiode hier.

Zie ook: De beste VPN’s voor België

VRT kijken van overal met een VPN

Laat je niet afschrikken als je niet van VPN’s kent en je niet weet waar je moet beginnen. Volg de stappen hieronder en je kan in geen tijd VRT live online streamen.

VRT online streamen in het buitenland doe je zo:

 1. Je eerste taak is belissen welke VPN je wilt gebruiken. Wij raden NordVPN aan.
 2. Download vervolgens de VPN-app en installeer deze op elk apparaat dat je vaak gebruikt. Bij de meeste providers kan je vijf of meer simultane aansluitingen maken, maar dit varieert.
 3. Meld je aan en maak verbinding met een server in België.
 4. Ga nu naar de website van de VRT en begin met kijken naar één van de live streams. Normaal zou het programma gewoon moeten beginnen afspelen. Als dit niet het geval is, raden we je aan om je cookies en cache te verwijderen voor je verdergaat. Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met de klantenondersteuning van de VPN voor verder advies.

De beste VPN’s voor de VRT

Een VPN kiezen hoeft niet moeilijk zijn. Voor de meeste mensen is de beste optie om de trends op de markt te negeren en een goede, veelzijdige service te verkiezen boven een service die beweert de beste te zijn voor één specifiek ding. Op deze manier weet je zeker dat jouw VPN betrouwbaar is voor dagelijkse taken zoals streamen en torrents gebruiken. Als je meer wilt weten over hoe we VPN’s testen, lees dan ons artikel: VPN-testmethodologie

Alle services die we hier aanbevelen voldoen aan deze criteria:

 • Deblokkeert VRT en gelijkaardige streamingplatforms met gemak
 • Biedt hoge-snelheidsservers in België en ongelimiteerde bandbreedte
 • Maakt gebruik van de nieuwste beveiligingsfuncties en praktisch onkraakbare versleuteling
 • Weigert om persoonlijk identificeerbare gegevens op te slaan
 • Biedt apps voor alle grote besturingssystemen

Hieronder nemen we een kijkje naar de beste VPN’s voor het streamen van VRT online:

1. NordVPN

NordVPN Oct 2023 Werkt met VRTGetest Oct 2023

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux
 • Background FireTV

Website:  www.NordVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

NordVPN is onze #1 VPN voor iedereen die de VRT wilt streamen buiten België. Het is een gerenommeerde provider met een reputatie voor toegang tot koppige streamingplatformen. Bovendien biedt het meer dan 55 Belgische servers en 5400 servers in de rest van de wereld. Dankzij de indrukwekkende snelheid en limiet van 6 aansluitingen kunnen gebruikers vrijelijk VRT-programma’s kijken vanaf al hun apparaten.

Deze service is één van de sterkste beschikbare op vlak van beveiliging. Daarbij komt het nieuwe op WireGuard gebaseerde NordLynx-protocol, dat 256-bits AES-versleuteling, een configureerbare kill-switch en beveiliging tegen WebRTC-, DNS- en IPv6-lekken biedt. Als kers op de taart heeft NordVPN een eerlijk no-logs-beleid. Dit wil zeggen dat je activiteiten te allen tijde anoniem blijven. Ondersteuning is 24/7 bereikbaar via e-mail en live chat.

NordVPN heeft apps voor Android, iOS, MacOS, Windows en Linux. Bovendien kan het manueel geïnstalleerd worden op ondersteunde routers.

Voordelen:

 • Probleemloze toegang tot VRT in het buitenland
 • Snelle verbinding
 • Industrieleider in beveiliging
 • Bewaart geen gegevens
 • Permanente ondersteuning

Nadelen:

 • Twee klikken nodig om verbinding te verbreken

Our score:

4.5 out of 5

BESTE VPN VOOR VRT:NordVPN is onze topkeuze. Een ongeëvenaarde service die hoge snelheid, optimale beveiliging en de beste deblokkering op de markt combineert. Werkt probleemloos op de VRT inclusief 30 dagen geld-terug-garantie.

Voor meer informatie, lees onze volledig recensie van NordVPN.

NordVPN Voucher
BESPAAR 61% op het abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

2. Surfshark

Surfshark Werkt met VRTGetest Oct 2023

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.Surfshark.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

Surfshark is onze beste provider voor de VRT voor een beperkt budget. Om te beginnen krijg je toegang tot allerlei services met geoblocking, waaronder 20+ Netflix-bibliotheken, VTM en Tipik. Het is ook enorm snel, met een gemiddelde snelheid van 71 Mbps. Zo zal je geen vertraging of buffering ondervinden wanneer je Belgische televisie streamt in het buitenland. Tenslotte kunnen Surfshark-gebruikers tegelijk verbinding maken met al hun apparaten, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor families.

Met deze VPN blijf je beveiligd dankzij de praktisch onkraakbare versleuteling, een kill-switch, beveiliging tegen DNS- en IPv6-lekken en een functie om advertenties, malware en trackers automatisch te blokkeren. Dankzij deze functies in combinatie met een no-logs-beleid is het extreem moeilijk om je activiteiten terug naar jou te herleiden. Surfshark heeft recentelijk een nieuwe functie geïntroduceerd waarbij de gebruikerswachtwoorden gecontroleerd worden op een lijst met gelekte gegevens, zodat je meteen weet of je gegevens gelekt zijn. Ondersteuning is 24/7 beschikbaar via e-mail en live chat.

Surfshark heeft apps voor MacOS-, iOS-, Windows-, Android- en Linux-apparaten. Het is ook mogelijk om deze service manueel te configureren voor gebruik op draadloze routers.

Voordelen:

 • Betrouwbare verbindingen met hoge snelheid
 • Werkt goed op de VRT en gelijkaardige services
 • Indrukwekkede beveiligingstoolkit
 • Volgt een strik no-logs-beleid
 • Beveiligt al je apparaten tegelijk

Nadelen:

 • Klantenondersteuning kan beter

Our score:

4.5 out of 5

GOEDKOOPSTE VPN:Surfshark is onze beste budgetoptie voor de VRT. Het deblokkeert de VRT, Netflix en meer. Bovendien zijn de beveiligings- en privacy-functies van de beste op de markt. Je bent niet beperkt tot een klein aantal aansluitingen tegelijk. Alle abonnementen omvatten 30 dagen geld-terug-garantie.

Geïnteresseerd? Lees onze volledige recensie van Surfshark.

Surfshark Voucher
Krijg 2 maanden GRATIS op een abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

3. ExpressVPN

ExpressVPN Werkt met VRTGetest Oct 2023

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.ExpressVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

ExpressVPN heeft ongeveer 3000 servers in 94 landen, meer locaties dan alle andere grote providers. De deblokkering is bij de beste op de markt. Gebruikers kunnen naast de VRT ook platforms zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime Video bekijken in het buitenland. Alsof dit niet genoeg is, behaalde deze service de hoogste score op de meest recente snelheidstests met een gemiddelde snelheid van 135 Mbps. Maximum vijf simultane aansluitingen per account.

Deze service is ook sterk in beveiliging. Je verbinding wordt beveiligd met 256-bits-versleuteling, beveiliging tegen DNS- en IPv6-lekken en een kill-switch (genaamd ‘Network Lock’). Verder zijn alle ExpressVPN-servers op RAM in plaats van fysieke opslag, wat de kans op diefstal van informatie of lekken enorm verkleint. Uiteraard bewaart ExpressVPN geen persoonlijk identificeerbare gegevens, maar de extra geruststelling is uiteraard welkom. De helpdesk is 24/7 beschikbaar via live chat en e-mail voor problemen.

ExpressVPN biedt apps voor Linux, Windows, MacOS, Android en iOS. Er is ook aangepaste router-firmware. Recentelijk werd deze geüpdatet en is deze nu nog sneller en betrouwbaarder.

Voordelen:

 • De snelste VPN die we getest hebben
 • Bekend omwille van sterke deblokkering
 • Hecht waarde aan gebruikersbeveiliging
 • Bewaart geen verkeerslogboeken en aanvaardt Bitcoin
 • Servers in België

Nadelen:

 • Aan de dure kant

Our score:

4.5 out of 5

UITSTEKEND VOOR LIVE TV:ExpressVPN is de snelste van alle grote providers en werkt perfect op de VRT, Eén en meer. Het heeft een uitstekend aanbod aan beveiligingstools en keuze aan landen, levert de hoogste snelheid en biedt 30 dagen geld-terug-garantie.

Bekijk onze diepgaande ExpressVPN-recensie.

ExpressVPN Voucher
BESPAAR 49% plus drie maanden gratis
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

4. CyberGhost

CyberGhost Werkt met VRTGetest Oct 2023

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.Cyberghost.com

Geld-terug-garantie: 45 DAYS

CyberGhost heeft ongeveer 7200 servers in 91 landen, waarvan ongeveer 160 in België zijn. Deze server deblokkeert een ruim aantal platforms met regioslot, zoals VRT en Netflix. Het biedt zelfs toegewijde streamingservers (maar geen van deze zijn in België). Dankzij de stabiele snelheid, onbeperkte bandbreedte en een aansluitingslimiet van zeven apparaten is dit een aantrekkelijke service, zeker als je van plan bent tv te kijken terwijl je op reis bent in het buitenland.

Er is wat configuratie nodig wegens alle vooraf ingestelde beveiligingstools. Van zodra je verbinding maakt geniet je van de voordelen van een kill-switch, beveiliging tegen DNS- en IPv6-lekken, 256-bit-versleuteling en automatisch scannen op malware. De nieuwste versie van CyberGhost omvat zelfs wachtwoordbeheer en een tool die je op de hoogte stelt wanneer je e-mailadres opduikt in een grote gegevensinbreuk. CyberGhost slaat geen logboeken op die je kunnen identificeren. De klantendienst staat dag en nacht voor je klaar via e-mail en live chat.

CyberGhost-gebruikers kunnen apps installeren voor Android, iOS, Windows, Linux en MacOS. Anderzijds kunnen ze ook de instructies voor de manuele installatie volgen om de service op hun router thuis te installeren.

Voordelen:

 • Supersnelle WireGuard-verbindingen voor streamen
 • Meer dan 160 Belgische servers
 • Robuuste privacy- en beveiligingsfuncties zijn standaard ingeschakeld
 • Snelle en vriendelijke klantenondersteuning

Nadelen:

 • Weinig controle over geavanceerde functies

Our score:

4.5 out of 5

EENVOUDIG TE GEBRUIKEN VPN:CyberGhost is goed voor beginners en schiet niets te kort op vlak van beveiliging en privacy. Het biedt hoge snelheid, is goed voor streamen en heeft een uitgebreid servernetwerk. Bovendien omvatten alle abonnementen 45 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige recensie van CyberGhost.

CyberGhost Voucher
BESPAAR 82% op het abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

5. IPVanish

IPVanish Werkt met VRTGetest Oct 2023

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.IPVanish.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

IPVanish-gebruikers kunnen kiezen uit meer dan een dozijn Belgisch servers en meer dan 1900 servers in 60+ landen wereldwijd. Deze service heeft servers in eigendom en heeft recentelijke de netwerkinfrastructuur verbeterd om hogere, betrouwbaardere snelheid te bieden. Praktisch gezien betekent dit dat je geen problemen zult ondervinden wanneer je de VRT streamt in het buitenland. Verder is dit één van de weinige VPN’s op de markt waarbij je al je apparaten tegelijk kan verbinden.

Dankzij de 256-bits AES-versleuteling van IPVanish, de kill-switch en beveiliging tegen IPv6- en DNS-lekken zijn je online activiteiten te allen tijde anoniem. Als je het OpenVPN-protocol gebruikt kan je zelfs je gegevens versleutelen, waardoor je kan verbergen dat je verbonden bent met een VPN. Deze service heeft ook WireGuard geïntroduceerd, wat het nog sneller maakt. IPVanish is een no-logs-provider met 24/7 helpdesk en live chat.

IPVanish heeft apps voor MacOS-, iOS-, Windows-, Android- en Linux-apparaten. Als je het wilt installeren op een Linux-computer of draadloze router, dan moet je dit manueel doen.

Voordelen:

 • Stabiele snelheid
 • No-logs, VPN met tal van geavanceerde beveiligingsfuncties
 • Geen aansluitingslimiet

Nadelen:

 • Kan niet zoveel streamingplatforms deblokkeren als sommige andere op deze lijst

Our score:

4 out of 5

ONBEPERKT KIJKPLEZIER:IPVanish biedt betrouwbare snelheid, sterke privacybescherming en de mogelijkheid om al je apparaten tegelijk te verbinden. Kan probleemloos de VRT, La Une of gelijkaarde services buiten België deblokkeren. Het biedt zelfs 30 dagen geld-terug-garantie.

Meer informatie in onze uitgebreide IPVanish-recensie.

IPVanish Voucher
BESPAAR 74% op een abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

6. PrivateVPN

PrivateVPN Werkt met VRTGetest Oct 2023

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.PrivateVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

PrivateVPN heeft slechts 200 servers wereldwijd, maar deze zijn allemaal in eigen bezit. Bovendien is het bij de snelste op de markt, met een gemiddelde van 71 Mbps. Dat is bijna genoeg om 4K-video’s op drie verschillende apparaten tegelijk te streamen! Deze VPN heeft uitstekende deblokkering, werkt op Netflix, VRT en Disney+ om er maar enkele op te noemen. Zes apparaten kunnen tegelijk aangesloten worden.

Deze service begon recentelijk een eigen hostingprovider en internetprovider-service, wat ervoor zorgt dat niemand anders toegang heeft tot gebruikersgegevens. Natuurlijk is dit gedeeltelijk om te verzekeren dat het een volledig legaal no-logsbeleid kan bieden. Dit is echter slechts een klein deel van de privacytoolkit: de apps bieden ook 256-bits-versleuteling, een kill-switch en beveiliging tegen DNS- en IPv6-lekken met WireGuard-ondersteuning. Ondersteuning is beschikbaar gedurende het grootste gedeelte van de dag via live chat en e-mail.

PrivateVPN-apps zijn beschikbaar voor Linux, Windows, MacOS, iOS en Android. Bovendien werkt deze service op tal van routers, maar manuele configuratie is vereist.

Voordelen:

 • Goede score voor snelheid
 • Kan de meeste online blokkeringen omzeilen
 • Uitzonderlijke beveiliging en privacy

Nadelen:

 • Heeft slechts één Belgische server
 • Live chat is niet 24/7

Our score:

4.5 out of 5

SNEL EN PRIVACYBEWUST:PrivateVPN is één van de snelste op de markt en is dus uitstekend voor live streamen en torrents. Dit is niet alles: het biedt ook uitstekende deblokkering, heeft een sterke beveiligingstoolkit en geeft 30 dagen geld-terug-garantie.

Neem een kijkje naar onze uitgebreide PrivateVPN-recensie voor meer informatie.

PrivateVPN Voucher
BESPAAR 85% op het abonnement van drie jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

7. Hotspot Shield

Hotspot Shield Werkt met VRTGetest Oct 2023

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.Hotspotshield.com

Geld-terug-garantie: 45 DAYS

Nota van de redactie: Hotspot Shield is eigendom van Pango, de moedermaatschappij van Comparitech.

Hotspot Shield-gebruikers krijgen toegang tot 1800 servers verspreid over 80+ landen, waaronder België. Dit maakt het uiteraard een aantrekkelijke service voor mensen die willen streamen wanneer ze op reis zijn. Deze VPN werkt zelfs op koppige platforms zoals Netflix, Amazon Prime Video en DAZN, dus de VRT is geen enkel probleem. De snelheid is consistent indrukwekkend en je kan vijf apparaten tegelijk aansluiten.

De service-apps bieden een kill-switch, beveiliging tegen DNS- en IPv6-lekken, plus de functie om automatisch verbinding te maken wanneer je een onbeveiligd draadloos netwerk gebruikt. Recentelijk werd de ondersteuning uitgebreid naar IKEv2-verbindingen, dus er is nu een alternatief voor het bedrijfseigen Hydra-protocol. Hotspot Shield bewaart geen logboeken die je kunnen identificeren zodat je privacy gegarandeerd is. Als je problemen ondervindt kan je altijd hulp krijgen via e-mail of live chat.

Hotspot Shield heeft apps voor Android, iOS, Windows, MacOS en Linux. Het kan ook manueel geïnstalleerd worden op selecte internetrouters om alle apparaten binnen het netwerk te beveiligen.

Voordelen:

 • Snel genoeg voor de meeste taken
 • Goede deblokkering van streamingdiensten
 • Jouw digitale privacy komt eerst

Nadelen:

 • Heeft in het verleden privacyproblemen gehad
 • Geen ondersteuning voor anonieme betalingswijzen

Our score:

4.5 out of 5

BETROUWBARE UITGEBREIDE FUNCTIES:Hotspot Shield is een echt werkpaard, dat alles aankan. Werkt naadloos op de VRT, RTL en Netflix. Neemt gebruikersbeveiliging serieus en biedt 45 dagen geld-terug-garantie.

Lees de volledige recensie van Hotspot Shield.

Hotspot Shield Voucher
BESPAAR 77% op het abonnement van 3 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

Methodologie: De beste VPN’s voor de VRT kiezen

Je kan niet eender welke VPN gebruiken voor streaming. Sommige zijn sneller, veiliger of beter in toegang bieden tot moeilijke platforms dan andere. Om ervoor te zorgen dat we enkel de beste van de beste aanbevelen nemen we al deze criteria in rekening:

 • Snelheid: Een hoge snelheid is essentieel als je wilt streamen. We raden enkel services aan die hoog scoren op onze periodieke VPN-snelheidstests.
 • Servers in België: Zonder deze kan een VPN de VRT niet deblokkeren. Verder is het zo dat hoe meer servers er beschikbaar zijn, hoe betrouwbaarder de snelheid is.
 • Streamingdiensten: We testen VPN’s regelmatig op populaire streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video en BBC iPlayer om te weten te komen wat je allemaal kan bekijken buiten de VRT.
 • Waarde: We beoordelen de functionaliteit en flexibiliteit van een VPN om te bepalen of de prijs redelijk is. Als een service meer aanrekent dan wat we geloven dat deze waard is, dan raden we deze niet aan.
 • Gebruiksgemak: De services die we aanbevelen moeten eenvoudig te gebruiken zijn voor complete beginners. We geven voorkeur aan services die een onbeperkt aantal aansluitingen en sterke ondersteuning voor meerdere platforms bieden.
 • Beveiliging/Privacy: Het is niet genoeg om VRT-programma’s te kunnen kijken, het moet ook veilig zijn. We kijken naar VPN’s die (ten minste) sterke versleuteling, een kill-switch en beveiliging tegen lekken bieden. Zonder deze functies kan je internetprovider zien dat je aan het streamen bent en je verbinding vertragen.

Het is vermeldenswaardig dat de bovenstaande overwegingen slechts de eerste stap zijn. Je kan hier meer over lezen in onze VPN-testmethodologie.

De VRT streamen in het buitenland: Veelgestelde vragen

Kan ik de VRT deblokkeren met een gratis VPN?

Het is onwaarschijnlijk dat je de VRT kan deblokkeren in het buitenland met een gratis VPN. Om te beginnen zijn servers van gratis VPN’s vaak geclusterd in locaties met veel verkeer, zoals de VS. Er is relatief weinig vraag naar servers in België, het land wordt gewoonweg niet op de radar van de meeste gratis providers opgepikt. Zelfs als je verbinding kan maken, zal je de beperkt beschikbare resources moeten delen met alle andere gebruikers die een Belgisch IP-adres willen. Je zal met andere woorden waarschijnlijk enorm trage snelheid krijgen en niet kunnen streamen. 

Gratis VPN’s bieden ook risico’s. Vele zijn bijvoorbeeld malware die je wens om te streamen in het buitenland uitbuiten. Helaas bestaat er geen methode om te controleren of de service veilig is of niet omdat 18% van de onderzochte gratis VPN-apps geen versleuteling gebruiken. Om deze valkuilen te vermijden raden we aan om een beslissing te maken op basis van de beveiligings- en privacyreferenties van een VPN, niet enkel op basis van de prijs. 

Wat kan ik bekijken op de VRT?

Op de VRT kunnen gebruikers vier Belgische tv-kanalen live bekijken: Eén, Canvas, Ketnet, en Ketnet Junior. Bovendien is er een uitgebreide (en continu geüpdate) catalogus voor on-demand programma’s. Dit is slechts een kleine selectie van wat er te zien is op de VRT:

 1. Andermans zaken
 2. Dertigers
 3. Death in Paradise
 4. First Dates
 5. Green Wing
 6. Helden
 7. Man Over Woord
 8. Schitt’s Creek
 9. The Bay

Hoe kan ik mijn streamingervaring van VRT online verbeteren met een VPN?

Om je ervaring te verbeteren terwijl je VRT online streamt met een VPN, zijn er een paar maatregelen die je kunt nemen:

 1. Kies een VPN van hoge kwaliteit met snelle servers dat videostreaming aankan zonder buffering of vertraging. Het VPN moet ook onbeperkte bandbreedte en snelle verbindingen bieden.
 2. Maak verbinding met een VPN-server in de buurt van de VRT-servers om te zorgen voor eersteklas streamingkwaliteit met minimale vertraging. Gebruik een bekabelde verbinding in plaats van wifi voor snellere en stabielere prestaties.
 3. Sluit alle overbodige achtergrondtoepassingen af die je internetverbinding zouden kunnen vertragen.

Door deze tips te volgen, kun je genieten van ononderbroken streaming terwijl je een VPN gebruikt om online naar VRT te kijken.

Is het mogelijk om online naar live uitzendingen van VRT te kijken met een VPN?

Online naar live uitzendingen van VRT kijken is mogelijk via een VPN. Door je IP-adres te wijzigen naar een regio waar de uitzending beschikbaar is, kun je met een VPN geografische beperkingen omzeilen, zodat je live uitzendingen kunt bekijken alsof je in die regio bent.

Kan ik een VPN gebruiken om online naar VRT te kijken op mijn mobiele apparaat?

Je kunt online naar VRT kijken op je mobiele apparaat met behulp van een VPN. Gerenommeerde VPN-services hebben apps voor zowel iOS- als Android-apparaten. Nadat je de VPN-app op je apparaat hebt geïnstalleerd, kun je verbinding maken met een VPN-server en toegang krijgen tot VRT alsof je je in een beschikbaar servicegebied bevindt.