VRT kijken waar je ook bent

Zoals de meeste grote streamingplatforms heeft VRT geografische beperkingen. Als je probeert te kijken buiten België krijg je de volgende foutmelding:

Oei – Jammergenoeg is deze video niet beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Het goede nieuws is dat je de regionale beperkingen van de VRT eenvoudig kan omzeilen. Het enige wat je moet doen is verbinding maken met een Belgische VPN-server. Hierdoor wijzig je het IP-adres en lijkt het alsof je in België bent. Zo krijg je los van je feitelijke locatie toegang tot geografisch geblokkeerde platforms, zoals de VRT. Als bonus versleutelen de beste VPN’s ook je internetverkeer en voorkomen ze dat je internetprovider, werkgever of andere nieuwsgierigen kunnen zien wat je doet terwijl je online bent.

De VRT heeft regionale beperkingen, dus moet je verbinding maken met een Belgische VPN-server als je deze site wilt gebruiken op vakantie.

Als je weinig tijd hebt, kan je hieronder een korte lijst van de beste VPN’s zien. Scroll anders verder naar onder voor een meer gedetailleerd overzicht van de beste VPN’s voor de VRT.

De beste VPN’s om VRT online te streamen

 1. NordVPN: Onze top-VPN voor het bekijken van de VRT in het buitenland. Werkt probleemloos op de VRT, Netflix en meer. Servers in België. Biedt consistent hoge snelheid, uitstekende beveiliging en risicovrije 30 dagen geld-terug-garantie.
 2. Surfshark: De beste goedkope VPN voor de VRT. Stelt jouw privacy voorop met eerlijk no-logs-beleid. Werkt op de VRT buiten België en je kan al je apparaten tegelijk beveiligen.
 3. ExpressVPN: Een extreem snelle service met uitstekende deblokkering, servers in 94 landen, waaronder ook in België. Tal van ingebouwde beveiligingsfuncties.
 4. CyberGhost: Een gebruiksvriendelijke VPN met meer dan 160 servers in België, plus enkele speciaal ontworpen voor streaming. Biedt snelle verbindingen en vooraf ingestelde beveiligingstools.
 5. IPVanish: Met deze snelle, no-logs-service ondervind je geen enkel probleem terwijl je VRT kijkt in het buitenland. Buitenproportioneel sterk in beveiliging. Absoluut geen limiet op aantal apparaten die je tegelijk kan aansluiten.
 6. PrivateVPN: Uitmuntend in het deblokkeren van koppige streamingplatforms. Met bovengemiddelde snelheid, een eerlijk no-logs-beleid en indrukwekkende beveiligingsfuncties is dit een uitstekende keuze voor reizigers.

DE BESTE VPN'S VOOR BELGIË PROBEREN ZONDER RISICO?

NordVPN biedt een risicovrije volledige proefversie voor 30 dagen als je registreert op deze pagina. Je kan deze #1 VPN voor de VRT ongelimiteerd gebruiken voor een maand. Perfect als je Belgische televisie wilt kijken op vakantie.

Er zijn geen verborgen voorwaarden. Neem binnen 30 dagen contact op met de klantenondersteuning als je beslist dat NordVPN niet voor jou is en krijg een volledige terugbetaling. Start je NordVPN-proefperiode hier.

Zie ook: De beste VPN’s voor België

Kijk overal naar de VRT met een VPN

Heb je nog nooit een VPN gebruikt, en weet je niet goed wat te doen? Geen probleem! Hier is een eenvoudige handleiding om zonder gedoe te starten met het live online streamen van VRT.

Zo stream je VRT Online vanuit het buitenland:

 1. Kies je VPN. Wij hebben een voorkeur voor NordVPN omdat het gebruiksvriendelijk en betrouwbaar is.
 2. Download het VPN en stel het in op je favoriete apparaten. Je kunt meestal op meerdere apparaten tegelijk verbinding maken.
 3. Kies een server die zich in België bevindt om een Belgisch IP-adres te krijgen.
 4. Ga naar de VRT-website en kies de livestream die je wilt volgen. Start het streamen niet onmiddellijk, wis dan de cookies van je browser en cache. Lukt het nog niet? De klantenservice van het VPN helpt je graag verder.

Zo vind je het beste VPN voor VRT

Het juiste VPN kiezen is eenvoudiger dan het lijkt. Het is geen goed idee om de laatste trends te volgen. Kies altijd voor een VPN dat solide en veelzijdig is, goed voor zowel streaming als veilig browsen. Wil je meer weten over de manier waarop we onze aanbevolen VPN’s kiezen? Lees dan ons artikel over onze testmethodologie voor VPN’s.

Dit vinden wij belangrijk bij onze keuze van de beste VPN’s voor VRT:

 • Deblokkeert VRT en andere streamingservices op een efficiënte manier
 • Snelle servers in België, zonder datalimieten
 • Hoogwaardige beveiliging en versleuteling, zodat je veilig bent online
 • Een strikt geen-logs-beleid, zodat je privacy beschermd blijft
 • Compatibele apps voor alle vaak gebruikte apparaten en besturingssystemen

Dit zijn de beste VPN’s om VRT online te streamen:

1. NordVPN

NordVPN Jul 2024 Werkt met VRTGetest Jul 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux
 • Background FireTV

Website:  www.NordVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

NordVPN is onze #1 VPN voor iedereen die de VRT wilt streamen buiten België. Het is een gerenommeerde provider met een reputatie voor toegang tot koppige streamingplatformen. Bovendien biedt het meer dan 55 Belgische servers en 5400 servers in de rest van de wereld. Dankzij de indrukwekkende snelheid en limiet van 6 aansluitingen kunnen gebruikers vrijelijk VRT-programma’s kijken vanaf al hun apparaten.

Deze service is één van de sterkste beschikbare op vlak van beveiliging. Daarbij komt het nieuwe op WireGuard gebaseerde NordLynx-protocol, dat 256-bits AES-versleuteling, een configureerbare kill-switch en beveiliging tegen WebRTC-, DNS- en IPv6-lekken biedt. Als kers op de taart heeft NordVPN een eerlijk no-logs-beleid. Dit wil zeggen dat je activiteiten te allen tijde anoniem blijven. Ondersteuning is 24/7 bereikbaar via e-mail en live chat.

NordVPN heeft apps voor Android, iOS, MacOS, Windows en Linux. Bovendien kan het manueel geïnstalleerd worden op ondersteunde routers.

Voordelen:

 • Probleemloze toegang tot VRT in het buitenland
 • Snelle verbinding
 • Industrieleider in beveiliging
 • Bewaart geen gegevens
 • Permanente ondersteuning

Nadelen:

 • Twee klikken nodig om verbinding te verbreken

Our score:

4.5 out of 5

BESTE VPN VOOR VRT:NordVPN is onze topkeuze. Een ongeëvenaarde service die hoge snelheid, optimale beveiliging en de beste deblokkering op de markt combineert. Werkt probleemloos op de VRT inclusief 30 dagen geld-terug-garantie.

Voor meer informatie, lees onze volledig recensie van NordVPN.

NordVPN Voucher
BESPAAR 72% op het abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

2. Surfshark

Surfshark Werkt met VRTGetest Jul 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.Surfshark.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

Surfshark is onze beste provider voor de VRT voor een beperkt budget. Om te beginnen krijg je toegang tot allerlei services met geoblocking, waaronder 20+ Netflix-bibliotheken, VTM en Tipik. Het is ook enorm snel, met een gemiddelde snelheid van 71 Mbps. Zo zal je geen vertraging of buffering ondervinden wanneer je Belgische televisie streamt in het buitenland. Tenslotte kunnen Surfshark-gebruikers tegelijk verbinding maken met al hun apparaten, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor families.

Met deze VPN blijf je beveiligd dankzij de praktisch onkraakbare versleuteling, een kill-switch, beveiliging tegen DNS- en IPv6-lekken en een functie om advertenties, malware en trackers automatisch te blokkeren. Dankzij deze functies in combinatie met een no-logs-beleid is het extreem moeilijk om je activiteiten terug naar jou te herleiden. Surfshark heeft recentelijk een nieuwe functie geïntroduceerd waarbij de gebruikerswachtwoorden gecontroleerd worden op een lijst met gelekte gegevens, zodat je meteen weet of je gegevens gelekt zijn. Ondersteuning is 24/7 beschikbaar via e-mail en live chat.

Surfshark heeft apps voor MacOS-, iOS-, Windows-, Android- en Linux-apparaten. Het is ook mogelijk om deze service manueel te configureren voor gebruik op draadloze routers.

Voordelen:

 • Betrouwbare verbindingen met hoge snelheid
 • Werkt goed op de VRT en gelijkaardige services
 • Indrukwekkede beveiligingstoolkit
 • Volgt een strik no-logs-beleid
 • Beveiligt al je apparaten tegelijk

Nadelen:

 • Klantenondersteuning kan beter

Our score:

4.5 out of 5

GOEDKOOPSTE VPN:Surfshark is onze beste budgetoptie voor de VRT. Het deblokkeert de VRT, Netflix en meer. Bovendien zijn de beveiligings- en privacy-functies van de beste op de markt. Je bent niet beperkt tot een klein aantal aansluitingen tegelijk. Alle abonnementen omvatten 30 dagen geld-terug-garantie.

Geïnteresseerd? Lees onze volledige recensie van Surfshark.

Surfshark Voucher
Krijg 3 maanden GRATIS op een abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

3. ExpressVPN

ExpressVPN Werkt met VRTGetest Jul 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.ExpressVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

ExpressVPN heeft ongeveer 3000 servers in 94 landen, meer locaties dan alle andere grote providers. De deblokkering is bij de beste op de markt. Gebruikers kunnen naast de VRT ook platforms zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime Video bekijken in het buitenland. Alsof dit niet genoeg is, behaalde deze service de hoogste score op de meest recente snelheidstests met een gemiddelde snelheid van 135 Mbps. Maximum vijf simultane aansluitingen per account.

Deze service is ook sterk in beveiliging. Je verbinding wordt beveiligd met 256-bits-versleuteling, beveiliging tegen DNS- en IPv6-lekken en een kill-switch (genaamd ‘Network Lock’). Verder zijn alle ExpressVPN-servers op RAM in plaats van fysieke opslag, wat de kans op diefstal van informatie of lekken enorm verkleint. Uiteraard bewaart ExpressVPN geen persoonlijk identificeerbare gegevens, maar de extra geruststelling is uiteraard welkom. De helpdesk is 24/7 beschikbaar via live chat en e-mail voor problemen.

ExpressVPN biedt apps voor Linux, Windows, MacOS, Android en iOS. Er is ook aangepaste router-firmware. Recentelijk werd deze geüpdatet en is deze nu nog sneller en betrouwbaarder.

Voordelen:

 • De snelste VPN die we getest hebben
 • Bekend omwille van sterke deblokkering
 • Hecht waarde aan gebruikersbeveiliging
 • Bewaart geen verkeerslogboeken en aanvaardt Bitcoin
 • Servers in België

Nadelen:

 • Aan de dure kant

Our score:

4 out of 5

UITSTEKEND VOOR LIVE TV:ExpressVPN is de snelste van alle grote providers en werkt perfect op de VRT, Eén en meer. Het heeft een uitstekend aanbod aan beveiligingstools en keuze aan landen, levert de hoogste snelheid en biedt 30 dagen geld-terug-garantie.

Bekijk onze diepgaande ExpressVPN-recensie.

ExpressVPN Voucher
BESPAAR 49% plus drie maanden gratis
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

4. CyberGhost

CyberGhost Werkt met VRTGetest Jul 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.Cyberghost.com

Geld-terug-garantie: 45 DAYS

CyberGhost heeft ongeveer 7200 servers in 91 landen, waarvan ongeveer 160 in België zijn. Deze server deblokkeert een ruim aantal platforms met regioslot, zoals VRT en Netflix. Het biedt zelfs toegewijde streamingservers (maar geen van deze zijn in België). Dankzij de stabiele snelheid, onbeperkte bandbreedte en een aansluitingslimiet van zeven apparaten is dit een aantrekkelijke service, zeker als je van plan bent tv te kijken terwijl je op reis bent in het buitenland.

Er is wat configuratie nodig wegens alle vooraf ingestelde beveiligingstools. Van zodra je verbinding maakt geniet je van de voordelen van een kill-switch, beveiliging tegen DNS- en IPv6-lekken, 256-bit-versleuteling en automatisch scannen op malware. De nieuwste versie van CyberGhost omvat zelfs wachtwoordbeheer en een tool die je op de hoogte stelt wanneer je e-mailadres opduikt in een grote gegevensinbreuk. CyberGhost slaat geen logboeken op die je kunnen identificeren. De klantendienst staat dag en nacht voor je klaar via e-mail en live chat.

CyberGhost-gebruikers kunnen apps installeren voor Android, iOS, Windows, Linux en MacOS. Anderzijds kunnen ze ook de instructies voor de manuele installatie volgen om de service op hun router thuis te installeren.

Voordelen:

 • Supersnelle WireGuard-verbindingen voor streamen
 • Meer dan 160 Belgische servers
 • Robuuste privacy- en beveiligingsfuncties zijn standaard ingeschakeld
 • Snelle en vriendelijke klantenondersteuning

Nadelen:

 • Weinig controle over geavanceerde functies

Our score:

4.5 out of 5

EENVOUDIG TE GEBRUIKEN VPN:CyberGhost is goed voor beginners en schiet niets te kort op vlak van beveiliging en privacy. Het biedt hoge snelheid, is goed voor streamen en heeft een uitgebreid servernetwerk. Bovendien omvatten alle abonnementen 45 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige recensie van CyberGhost.

CyberGhost Voucher
BESPAAR 84% op het abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

5. IPVanish

IPVanish Werkt met VRTGetest Jul 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.IPVanish.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

IPVanish-gebruikers kunnen kiezen uit meer dan een dozijn Belgisch servers en meer dan 1900 servers in 60+ landen wereldwijd. Deze service heeft servers in eigendom en heeft recentelijke de netwerkinfrastructuur verbeterd om hogere, betrouwbaardere snelheid te bieden. Praktisch gezien betekent dit dat je geen problemen zult ondervinden wanneer je de VRT streamt in het buitenland. Verder is dit één van de weinige VPN’s op de markt waarbij je al je apparaten tegelijk kan verbinden.

Dankzij de 256-bits AES-versleuteling van IPVanish, de kill-switch en beveiliging tegen IPv6- en DNS-lekken zijn je online activiteiten te allen tijde anoniem. Als je het OpenVPN-protocol gebruikt kan je zelfs je gegevens versleutelen, waardoor je kan verbergen dat je verbonden bent met een VPN. Deze service heeft ook WireGuard geïntroduceerd, wat het nog sneller maakt. IPVanish is een no-logs-provider met 24/7 helpdesk en live chat.

IPVanish heeft apps voor MacOS-, iOS-, Windows-, Android- en Linux-apparaten. Als je het wilt installeren op een Linux-computer of draadloze router, dan moet je dit manueel doen.

Voordelen:

 • Stabiele snelheid
 • No-logs, VPN met tal van geavanceerde beveiligingsfuncties
 • Geen aansluitingslimiet

Nadelen:

 • Kan niet zoveel streamingplatforms deblokkeren als sommige andere op deze lijst

Our score:

4.5 out of 5

ONBEPERKT KIJKPLEZIER:IPVanish biedt betrouwbare snelheid, sterke privacybescherming en de mogelijkheid om al je apparaten tegelijk te verbinden. Kan probleemloos de VRT, La Une of gelijkaarde services buiten België deblokkeren. Het biedt zelfs 30 dagen geld-terug-garantie.

Meer informatie in onze uitgebreide IPVanish-recensie.

IPVanish Voucher
BESPAAR 85% op een abonnement van 2 jaar
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

6. PrivateVPN

PrivateVPN Werkt met VRTGetest Jul 2024

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website:  www.PrivateVPN.com

Geld-terug-garantie: 30 DAYS

PrivateVPN heeft slechts 200 servers wereldwijd, maar deze zijn allemaal in eigen bezit. Bovendien is het bij de snelste op de markt, met een gemiddelde van 71 Mbps. Dat is bijna genoeg om 4K-video’s op drie verschillende apparaten tegelijk te streamen! Deze VPN heeft uitstekende deblokkering, werkt op Netflix, VRT en Disney+ om er maar enkele op te noemen. Zes apparaten kunnen tegelijk aangesloten worden.

Deze service begon recentelijk een eigen hostingprovider en internetprovider-service, wat ervoor zorgt dat niemand anders toegang heeft tot gebruikersgegevens. Natuurlijk is dit gedeeltelijk om te verzekeren dat het een volledig legaal no-logsbeleid kan bieden. Dit is echter slechts een klein deel van de privacytoolkit: de apps bieden ook 256-bits-versleuteling, een kill-switch en beveiliging tegen DNS- en IPv6-lekken met WireGuard-ondersteuning. Ondersteuning is beschikbaar gedurende het grootste gedeelte van de dag via live chat en e-mail.

PrivateVPN-apps zijn beschikbaar voor Linux, Windows, MacOS, iOS en Android. Bovendien werkt deze service op tal van routers, maar manuele configuratie is vereist.

Voordelen:

 • Goede score voor snelheid
 • Kan de meeste online blokkeringen omzeilen
 • Uitzonderlijke beveiliging en privacy

Nadelen:

 • Heeft slechts één Belgische server
 • Live chat is niet 24/7

Our score:

4.5 out of 5

SNEL EN PRIVACYBEWUST:PrivateVPN is één van de snelste op de markt en is dus uitstekend voor live streamen en torrents. Dit is niet alles: het biedt ook uitstekende deblokkering, heeft een sterke beveiligingstoolkit en geeft 30 dagen geld-terug-garantie.

Neem een kijkje naar onze uitgebreide PrivateVPN-recensie voor meer informatie.

PrivateVPN Voucher
BESPAAR 85% op het jaarabonnement
Deal ophalen >
Korting wordt automatisch toegepast

Methodologie: de beste VPN’s kiezen voor VRT

Bij het selecteren van VPN’s voor het streamen van VRT nemen we geen genoegen met de eerste de beste service. Dankzij ons uitgebreide evaluatieproces kunnen we VPN’s aanbevelen die uitblinken in verschillende cruciale aspecten:

 1. Snelheid: is essentieel voor naadloos streamen. Daarom bevelen we alleen VPN’s aan die consistent hoge prestaties leveren in onze strenge snelheidstests.
 2. Servers in België: een cruciale factor voor het deblokkeren van VRT. We zoeken naar VPN’s met talrijke servers in België, om zowel toegang als betrouwbare snelheid te garanderen.
 3. Compatibiliteit van de streamingservices: onze regelmatige beoordelingen omvatten het testen van VPN’s op populaire platforms zoals Netflix, Amazon Prime Video en BBC iPlayer. Dit helpt ons de algehele effectiviteit ervan te meten, niet alleen de toegang tot de VRT.
 4. Waar voor je geld: we analyseren de functies en prijzen van elke VPN kritisch om ervoor te zorgen dat je de beste waarde krijgt. Alleen services die een redelijke balans tussen functionaliteit en kosten bieden, komen op onze lijst te staan
 5. Gebruiksvriendelijkheid: wij geven prioriteit aan VPN’s die gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs voor beginners. Services die onbeperkte verbindingen en robuuste ondersteuning bieden op meerdere platforms hebben de voorkeur.
 6. Beveiliging en privacy: het garanderen van veilige streaming is van het grootste belang. We richten ons op VPN’s met solide versleuteling, een killswitch en lekbescherming. Deze functies zijn essentieel om te voorkomen dat internetproviders je streamingactiviteiten detecteren en mogelijk beperken.

Deze criteria vormen de basis van ons selectieproces. Als je meer wil weten, kun je meer lezen over onze methodologie voor het testen van VPN’s.

De VRT streamen in het buitenland: Veelgestelde vragen

Kan ik de VRT deblokkeren met een gratis VPN?

Het is onwaarschijnlijk dat je de VRT kan deblokkeren in het buitenland met een gratis VPN. Om te beginnen zijn servers van gratis VPN’s vaak geclusterd in locaties met veel verkeer, zoals de VS. Er is relatief weinig vraag naar servers in België, het land wordt gewoonweg niet op de radar van de meeste gratis providers opgepikt. Zelfs als je verbinding kan maken, zal je de beperkt beschikbare resources moeten delen met alle andere gebruikers die een Belgisch IP-adres willen. Je zal met andere woorden waarschijnlijk enorm trage snelheid krijgen en niet kunnen streamen. 

Gratis VPN’s bieden ook risico’s. Vele zijn bijvoorbeeld malware die je wens om te streamen in het buitenland uitbuiten. Helaas bestaat er geen methode om te controleren of de service veilig is of niet omdat 18% van de onderzochte gratis VPN-apps geen versleuteling gebruiken. Om deze valkuilen te vermijden raden we aan om een beslissing te maken op basis van de beveiligings- en privacyreferenties van een VPN, niet enkel op basis van de prijs. 

Wat kan ik bekijken op de VRT?

Op de VRT kunnen gebruikers vier Belgische tv-kanalen live bekijken: Eén, Canvas, Ketnet, en Ketnet Junior. Bovendien is er een uitgebreide (en continu geüpdate) catalogus voor on-demand programma’s. Dit is slechts een kleine selectie van wat er te zien is op de VRT:

 1. Andermans zaken
 2. Dertigers
 3. Death in Paradise
 4. First Dates
 5. Green Wing
 6. Helden
 7. Man Over Woord
 8. Schitt’s Creek
 9. The Bay

Hoe kan ik mijn streamingervaring van VRT online verbeteren met een VPN?

Om je ervaring te verbeteren terwijl je VRT online streamt met een VPN, zijn er een paar maatregelen die je kunt nemen:

 1. Kies een VPN van hoge kwaliteit met snelle servers dat videostreaming aankan zonder buffering of vertraging. Het VPN moet ook onbeperkte bandbreedte en snelle verbindingen bieden.
 2. Maak verbinding met een VPN-server in de buurt van de VRT-servers om te zorgen voor eersteklas streamingkwaliteit met minimale vertraging. Gebruik een bekabelde verbinding in plaats van wifi voor snellere en stabielere prestaties.
 3. Sluit alle overbodige achtergrondtoepassingen af die je internetverbinding zouden kunnen vertragen.

Door deze tips te volgen, kun je genieten van ononderbroken streaming terwijl je een VPN gebruikt om online naar VRT te kijken.

Is het mogelijk om online naar live uitzendingen van VRT te kijken met een VPN?

Online naar live uitzendingen van VRT kijken is mogelijk via een VPN. Door je IP-adres te wijzigen naar een regio waar de uitzending beschikbaar is, kun je met een VPN geografische beperkingen omzeilen, zodat je live uitzendingen kunt bekijken alsof je in die regio bent.

Kan ik een VPN gebruiken om online naar VRT te kijken op mijn mobiele apparaat?

Je kunt online naar VRT kijken op je mobiele apparaat met behulp van een VPN. Gerenommeerde VPN-services hebben apps voor zowel iOS- als Android-apparaten. Nadat je de VPN-app op je apparaat hebt geïnstalleerd, kun je verbinding maken met een VPN-server en toegang krijgen tot VRT alsof je je in een beschikbaar servicegebied bevindt.