Hoe je DraftKings kunt deblokkeren

Fantasiesporten zijn enorm populair geworden en bieden een spannende manier om deel te nemen aan jouw favoriete sportcompetities. Maar wat gebeurt er als je vastzit in een gebied waar jouw favoriete DFS-platform, zoals DraftKings, beperkt is? Een VPN kan jouw geheime wapen zijn en toegang verlenen tot de fantasiecompetitie waar je naar verlangt, waar ter wereld je je ook bevindt (zolang DFS daar legaal is).

Stel dat je een fanatieke NFL-fan bent die gamestatistieken bestudeert en graag je kennis op de proef wil stellen. Omdat DraftKings geografisch beperkt is op jouw locatie, mis je misschien de kans om te concurreren en veel te winnen. Een VPN kan deze kloof overbruggen en je virtueel naar een regio brengen waar DraftKings vrijelijk functioneert. Hierdoor kun je genieten van de spanning van fantasiesportcompetities en je vrienden uitdagen, allemaal zonder geografische beperkingen.

Hoe je DraftKings vanaf overal kunt spelen met een VPN

Voor demonstratiedoeleinden laten we je zien hoe je toegang kunt krijgen tot DraftKings met een VPN op een desktopbrowser. Houd er rekening mee dat het proces kan verschillen voor de mobiele apps van DraftKings.

Wanneer je je aanmeldt voor een DraftKings-account op de desktop, moet je een plug-in genaamd «Player Location Check» van Geocomply downloaden om jouw locatie te verifiëren. Hoewel DraftKings dit een plug-in noemt, is het echt een zelfstandige app die op Windows wordt geïnstalleerd, en geen Chrome- of Firefox-extensie. Een VPN wijzigt de door deze app gerapporteerde locatie in een land naar keuze.

trekkoningen bevestigen locatie

Een VPN stuurt jouw internetverkeer via een secundaire server en wijst je vanaf die locatie een IP-adres toe. Je mag de locatie van de server kiezen, zodat het lijkt alsof je ergens anders bent. Dat betekent dat DraftKings, waar je ook bent, denkt dat je op een locatie bent waar spelen is toegestaan. Volg onderstaande stappen om DraftKings te deblokkeren.

Hoe je DraftKings overal kunt spelen met een VPN

Laten we het proces doorlopen van het deblokkeren van DraftKings met een VPN. Houd er rekening mee dat deze demonstratie zich richt op toegang via je bureaublad. 

De stappen kunnen enigszins variëren voor mobiele apps.

 1. Kies voor een VPN met een uitstekende reputatie voor het omzeilen van geografische blokkades, krachtige beveiliging en hoge snelheden. NordVPN is een goede keuze.
 2. Download de VPN-app van de officiële website van het bedrijf of de relevante app store en installeer deze op jouw apparaat.
 3. Selecteer een serverlocatie waar DraftKings beschikbaar is. De meeste Amerikaanse staten zijn een goede gok, maar controleer de huidige lijst met ondersteunde locaties van DraftKings nog een keer extra.
 4. Open de DraftKings-website. Als je dit nog niet hebt gedaan, wordt je waarschijnlijk gevraagd om de app “Player Location Check” te downloaden.
 5. Zodra je de app “Player Location Check” hebt gedownload en geopend en de verificatie hebt doorstaan, heb je volledige toegang om jouw draft samen te stellen, mee te doen aan wedstrijden en jouw fantasieteams te managen.

Belangrijke punten:

 • Elke keer dat je DraftKings opent, moet je verbonden zijn met het VPN.
 • Controleer regelmatig de lijst van DraftKings met ondersteunde locaties, aangezien er dingen kunnen veranderen.
 • Als je problemen ondervindt, probeer dan een andere server in hetzelfde land of neem contact op met het supportteam van jouw VPN.

Hoe je NordVPN kunt gebruiken om DraftKings te deblokkeren

Nog nooit een VPN gebruikt? Het is vrij eenvoudig. Hier geven we gedetailleerde stapsgewijze instructies om je aan te melden bij NordVPN en van overal toegang te krijgen tot DraftKings.

Meld je om te beginnen aan voor een NordVPN-account. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor abonnementen, maar je krijgt betere deals als je je aanmeldt voor een langere termijn. Houd er rekening mee dat pakketten worden geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie, dus je kunt altijd jouw geld terugkrijgen als je niet helemaal tevreden bent met de service.

Nadat je je abonnement hebt geselecteerd, kun je je e-mailadres invoeren en een betaalmethode kiezen.

nordvpn pricing

Als je account aangemaakt en bevestigd is, download en installeer je de NordVPN-app. Wanneer je bent ingelogd, zie je een vervolgkeuzelijst met locaties met bovenaan een zoekbalk. Typ ‘Verenigde Staten’ in de balk en selecteer vervolgens simpelweg een Amerikaanse server om verbinding te maken.

nordvpn-servers - draftkings

De locatie-indicator moet groen worden om je te laten weten dat je verbonden bent. Je zou nu zonder problemen toegang moeten hebben tot DraftKings.

(Opmerking: je kunt ook Amerikaanse servers kiezen wanneer je denkt dat ze een snellere optie zijn op basis van de afstand tot jouw geografische locatie.)

Waarom wordt DraftKings Fantasy Sports geblokkeerd?

DraftKings is beschikbaar in de grootste landen wat betreft sportweddenschappen, waaronder de VS, het VK, Duitsland, Canada, Oostenrijk, Ierland en Malta. Het komt allemaal neer op de wetgeving voor het gokken. Competities voor fantasiesporten vormen een juridisch grijs gebied en elk land heeft andere wetgeving met betrekking tot de manier waarop dit soort spellen wordt gecontroleerd, belast en gereguleerd.

Er zijn enkele uitzonderingen, dus je dient de voorwaarden van DraftKings te raadplegen voor de volledige details. Inwoners van Idaho die zich fysiek buiten de staat bevinden, kunnen bijvoorbeeld stortingen doen en strijden om prijzen.

trekkoningen bevestigen locatie

Of DraftKings Fantasy Sports al dan niet technisch geclassificeerd wordt als gokken, is een kwestie waarover de rechtbanken nog steeds niet volledig hebben beslist. Als zodanig verschilt de wetgeving van regio tot regio en blijft ze veranderen.

Comparitech keurt het illegale gebruik van een VPN om in te loggen op gokwebsites in landen of Amerikaanse staten waar dit niet is toegestaan, niet goed.

Hoe je een VPN kunt gebruiken met DraftKings op een iPhone

Het proces voor het gebruik van een VPN met DraftKings is vrijwel hetzelfde, of je nu een desktop of mobiel gebruikt. Als je een VPN probeert te gebruiken met DraftKings op een iPhone, moet je het volgende doen:

 1. Meld je aan met een VPN die werkt met DraftKings. Zoals we al zeiden, raden we vooral NordVPN aan.
 2. Download en installeer de iOS-app van de VPN. Dit zou slechts een minuut of twee moeten duren.
 3. Log in op de VPN-app en maak verbinding met een server waarop DraftKings beschikbaar is. Bijvoorbeeld een server in de VS.
 4. Open de DraftKings-app. Als je die nog niet hebt geïnstalleerd, moet je waarschijnlijk het land in je Apple-ID wijzigen om het in de App Store te kunnen vinden.
 5. Dankzij de VPN zou je nu DraftKings op je iPhone moeten kunnen gebruiken, ongeacht je locatie.

Veelgestelde vragen over DRAFTKINGS VPN’s

Kan ik een gratis VPN gebruiken om DraftKings te deblokkeren?

Hoewel er enkele gratis VPN’s op de markt zijn, bieden deze niet de vereiste privacy om DraftKings veilig te gebruiken. Gratis VPN’s hebben een onbetrouwbaar privacybeleid waarmee ze gebruikersgegevens kunnen verzamelen. Ze gebruiken deze gegevens voor profilering en verkopen ze aan derden, waaronder marketingbedrijven en datamakelaars. Dit is precies het tegenovergestelde van wat een gerenommeerde VPN doet, namelijk privacy bieden aan zijn gebruikers.

Bovendien blijken veel gratis VPN’s te lijden onder app-kwetsbaarheden, DNS-lekken waardoor jouw internetprovider kan detecteren wat je online doet, IP-lekken waardoor websites weten waar je je werkelijk bevindt, slecht geïmplementeerde versleuteling die jouw gegevens blootstelt aan hackers en afluisteraars, en zelfs apps die doelbewust zijn geladen met spyware en tracking-bibliotheken.

Alsof deze enorme beveiligingsfouten en slechte praktijken nog niet genoeg zijn, zijn gratis VPN’s ook extreem traag, hebben ze beperkingen op het downloaden waardoor je ze niet meer dan een korte tijd per maand kunt gebruiken, en implementeren ze ook beperkingen op de bandbreedte om te voorkomen dat je streamt en andere gegevensintensieve taken doet.

Kan ik andere goksites deblokkeren met een VPN?

Je kunt andere goksites deblokkeren met een VPN. Natuurlijk kunnen niet alle VPN’s beperkingen omzeilen. Bovendien hebben sommige goksites meer anti-VPN-maatregelen geïmplementeerd dan andere. Daarom is het het beste om vast te houden aan degene die we hebben aanbevolen. Hoe dan ook, we hebben VPN’s gevonden die goed werken met bijvoorbeeld Betfair, Bet365 en Roobet.

Is DraftKings alleen beschikbaar in de VS?

Nee, DraftKings is beschikbaar in meerdere landen. Afgezien van de VS kun je ze vinden in Oostenrijk, Canada, Duitsland, Ierland, Malta, Spanje, en het VK. Derhalve kun je legaal deelnemen aan betaalde DraftKings Daily Fantasy Sports-wedstrijden in deze landen (op voorwaarde dat je voldoet aan de wettelijke minimumleeftijd). Als je naar een ander land reist, is een VPN vereist om zoals gewoonlijk toegang te krijgen tot jouw DraftKings-account en dit te gebruiken.

Is DraftKings beschikbaar in Nederland?

Helaas staat Nederland op een lijst van landen die niet worden ondersteund voor DraftKings. Als gevolg hiervan kun je geen weddenschappen plaatsen op het DraftKings Sportsbook. Je kunt echter verbinding maken met een VPN-server in een land als de VS om deze blokkering te omzeilen.

Kunnen alle VPN's DraftKings Fantasy Sports deblokkeren?

Als je met een VPN toegang wilt tot DraftKings Fantasy Sports, dan is het belangrijk om er een te kiezen die de detectie- en blokkeertechnologie van het platform kan omzeilen. Niet alle VPN’s kunnen dat, maar sommige premium services hebben met succes nog steeds toegang vanaf verschillende locaties over de hele wereld.

Is het gebruik van een VPN om vanuit een beperkte regio toegang te krijgen tot DraftKings Fantasy Sports legaal?

Hoewel het gebruik van VPN’s in veel landen over het algemeen is toegestaan, kan toegang tot DraftKings Fantasy Sports vanuit een regio waar het beperkt is, in strijd zijn met hun servicevoorwaarden. Dat kan leiden tot opschorting van jouw account. Het is bovendien cruciaal om er rekening mee te houden dat online gokken in sommige rechtsgebieden verboden is. Daarom kan het gebruik van een VPN om deze beperkingen te omzeilen juridische gevolgen hebben.

Wat moet ik doen als DraftKings mijn VPN detecteert?

Als DraftKings jouw VPN detecteert, zijn er manieren om het probleem op te lossen. Probeer eerst over te schakelen naar een andere server, bij voorkeur op een andere locatie. Mocht dit niet werken, controleer dan of jouw VPN-provider een ander VPN-protocol aanbiedt. Je kunt ook hulp zoeken bij de klantenservice van jouw VPN. Als geen van deze oplossingen werkt, overweeg dan om over te stappen naar een andere VPN-provider die de VPN-blokkades van DraftKings wel kan omzeilen.