Hoe je DraftKings kunt deblokkeren

Hobby’s buiten het werk, zoals fantasievoetbal, werden vroeger verbannen naar de kelder van het huis van je buren. Tegenwoordig vertegenwoordigt het online spelen van Daily Fantasy Sports (DFS) voor geld een van de snelst groeiende industrieën op internet.

Maar niet iedereen kan zomaar deelnemen en de toegang tot sites zoals DraftKings is in sommige regio’s beperkt. DraftKings blokkeert bijvoorbeeld spelers in bepaalde landen zoals Nederland en Zuid-Afrika. Deze verboden komt niet altijd overeen met de situatie dat DFS in de meeste landen illegaal is, maar soms ook wel.

Als je buiten de VS reist naar ergens waar de service beperkt is, kun je locatieblokkades van DraftKings omzeilen met een Virtual Private Network (VPN). Met een VPN kun je het laten lijken alsof je je op een andere locatie bevindt door jouw IP-adres te wijzigen.

We leggen hieronder uit hoe je dat doet, maar voordat je verder gaat, moet je jouw lokale wetgeving controleren om er zeker van te zijn dat je legaal speelt. Het gebruik van een VPN om toegang te krijgen tot de services van DraftKings mag niet worden beschouwd als een manier om online fantasiesporten illegaal te spelen.

Hoe je DraftKings vanaf overal kunt spelen met een VPN

Voor demonstratiedoeleinden laten we je zien hoe je toegang kunt krijgen tot DraftKings met een VPN op een desktopbrowser. Houd er rekening mee dat het proces kan verschillen voor de mobiele apps van DraftKings.

Wanneer je je aanmeldt voor een DraftKings-account op de desktop, moet je een plug-in genaamd «Player Location Check» van Geocomply downloaden om jouw locatie te verifiëren. Hoewel DraftKings dit een plug-in noemt, is het echt een zelfstandige app die op Windows wordt geïnstalleerd, en geen Chrome- of Firefox-extensie. Een VPN wijzigt de door deze app gerapporteerde locatie in een land naar keuze.

trekkoningen bevestigen locatie

Een VPN stuurt jouw internetverkeer via een secundaire server en wijst je vanaf die locatie een IP-adres toe. Je mag de locatie van de server kiezen, zodat het lijkt alsof je ergens anders bent. Dat betekent dat DraftKings, waar je ook bent, denkt dat je op een locatie bent waar spelen is toegestaan. Volg onderstaande stappen om DraftKings te deblokkeren.

Hier lees je hoe je DraftKings overal kunt deblokkeren met een VPN:

 1. Selecteer een geschikt VPN en sluit een abonnement af. We raden hiervoor NordVPN aan omdat het snel en betrouwbaar is en wordt geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie.
 2. Installeer de VPN-app voor jouw apparaat door deze te downloaden van de VPN-website of de juiste app store.
 3. Maak via het VPN verbinding met een server in een land als de VS waar DraftKings legaal en toegankelijk is.
 4. Open de DraftKings-website en log in of maak een nieuw account aan.
 5. DraftKings controleert je locatie met behulp van de Player Location Check-app. Als je de app niet hebt, moet je deze downloaden.
 6. Gebruik jouw DraftKings-account zoals gewoonlijk.

Je moet verbinding maken met de VPN wanneer je jouw account aanmaakt en elke keer dat je inlogt. Zorg ervoor dat je elke keer vanuit hetzelfde land inlogt. NordVPN had in onze tests geen problemen om de locatiecontrole te omzeilen.

Nogmaals, voordat je dit doet, moet je controleren of DFS niet illegaal is in het land waar je je bevindt.

Houd er rekening mee dat als je problemen ondervindt, het de moeite waard is om te controleren of DraftKings nog steeds werkt in het land waarnaar je bent overgeschakeld. De juridische situatie rond DFS verandert voortdurend, dus sites zoals DraftKings kunnen hun beleid met weinig of geen kennisgeving wijzigen.

Vergeet niet om Geocomply te verwijderen als je DraftKings niet langer gebruikt, en als je dat doet, schakel het dan uit in jouw opstartservices vanwege privacyredenen.

Hoe je NordVPN kunt gebruiken om DraftKings te deblokkeren

Nog nooit een VPN gebruikt? Het is vrij eenvoudig. Hier geven we gedetailleerde stapsgewijze instructies om je aan te melden bij NordVPN en van overal toegang te krijgen tot DraftKings.

Meld je om te beginnen aan voor een NordVPN-account. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor abonnementen, maar je krijgt betere deals als je je aanmeldt voor een langere termijn. Houd er rekening mee dat pakketten worden geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie, dus je kunt altijd jouw geld terugkrijgen als je niet helemaal tevreden bent met de service.

Nadat je je abonnement hebt geselecteerd, kun je je e-mailadres invoeren en een betaalmethode kiezen.

nordvpn pricing

Als je account aangemaakt en bevestigd is, download en installeer je de NordVPN-app. Wanneer je bent ingelogd, zie je een vervolgkeuzelijst met locaties met bovenaan een zoekbalk. Typ ‘Verenigde Staten’ in de balk en selecteer vervolgens simpelweg een Amerikaanse server om verbinding te maken.

nordvpn-servers - draftkings

De locatie-indicator moet groen worden om je te laten weten dat je verbonden bent. Je zou nu zonder problemen toegang moeten hebben tot DraftKings.

(Opmerking: je kunt ook Amerikaanse servers kiezen wanneer je denkt dat ze een snellere optie zijn op basis van de afstand tot jouw geografische locatie.)

Waarom wordt DraftKings Fantasy Sports geblokkeerd?

DraftKings is beschikbaar in de grootste landen wat betreft sportweddenschappen, waaronder de VS, het VK, Duitsland, Canada, Oostenrijk, Ierland en Malta. Het komt allemaal neer op de wetgeving voor het gokken. Competities voor fantasiesporten vormen een juridisch grijs gebied en elk land heeft andere wetgeving met betrekking tot de manier waarop dit soort spellen wordt gecontroleerd, belast en gereguleerd.

Er zijn enkele uitzonderingen, dus je dient de voorwaarden van DraftKings te raadplegen voor de volledige details. Inwoners van Idaho die zich fysiek buiten de staat bevinden, kunnen bijvoorbeeld stortingen doen en strijden om prijzen.

trekkoningen bevestigen locatie

Of DraftKings Fantasy Sports al dan niet technisch geclassificeerd wordt als gokken, is een kwestie waarover de rechtbanken nog steeds niet volledig hebben beslist. Als zodanig verschilt de wetgeving van regio tot regio en blijft ze veranderen.

Comparitech keurt het illegale gebruik van een VPN om in te loggen op gokwebsites in landen of Amerikaanse staten waar dit niet is toegestaan, niet goed.

Hoe je een VPN kunt gebruiken met DraftKings op een iPhone

Het proces voor het gebruik van een VPN met DraftKings is vrijwel hetzelfde, of je nu een desktop of mobiel gebruikt. Als je een VPN probeert te gebruiken met DraftKings op een iPhone, moet je het volgende doen:

 1. Meld je aan met een VPN die werkt met DraftKings. Zoals we al zeiden, raden we vooral NordVPN aan.
 2. Download en installeer de iOS-app van de VPN. Dit zou slechts een minuut of twee moeten duren.
 3. Log in op de VPN-app en maak verbinding met een server waarop DraftKings beschikbaar is. Bijvoorbeeld een server in de VS.
 4. Open de DraftKings-app. Als je die nog niet hebt geïnstalleerd, moet je waarschijnlijk het land in je Apple-ID wijzigen om het in de App Store te kunnen vinden.
 5. Dankzij de VPN zou je nu DraftKings op je iPhone moeten kunnen gebruiken, ongeacht je locatie.

Veelgestelde vragen over DRAFTKINGS VPN’s

Kan ik een gratis VPN gebruiken om DraftKings te deblokkeren?

Hoewel er enkele gratis VPN’s op de markt zijn, bieden deze niet de vereiste privacy om DraftKings veilig te gebruiken. Gratis VPN’s hebben een onbetrouwbaar privacybeleid waarmee ze gebruikersgegevens kunnen verzamelen. Ze gebruiken deze gegevens voor profilering en verkopen ze aan derden, waaronder marketingbedrijven en datamakelaars. Dit is precies het tegenovergestelde van wat een gerenommeerde VPN doet, namelijk privacy bieden aan zijn gebruikers.

Bovendien blijken veel gratis VPN’s te lijden onder app-kwetsbaarheden, DNS-lekken waardoor jouw internetprovider kan detecteren wat je online doet, IP-lekken waardoor websites weten waar je je werkelijk bevindt, slecht geïmplementeerde versleuteling die jouw gegevens blootstelt aan hackers en afluisteraars, en zelfs apps die doelbewust zijn geladen met spyware en tracking-bibliotheken.

Alsof deze enorme beveiligingsfouten en slechte praktijken nog niet genoeg zijn, zijn gratis VPN’s ook extreem traag, hebben ze beperkingen op het downloaden waardoor je ze niet meer dan een korte tijd per maand kunt gebruiken, en implementeren ze ook beperkingen op de bandbreedte om te voorkomen dat je streamt en andere gegevensintensieve taken doet.

Kan ik andere goksites deblokkeren met een VPN?

Je kunt andere goksites deblokkeren met een VPN. Natuurlijk kunnen niet alle VPN’s beperkingen omzeilen. Bovendien hebben sommige goksites meer anti-VPN-maatregelen geïmplementeerd dan andere. Daarom is het het beste om vast te houden aan degene die we hebben aanbevolen. Hoe dan ook, we hebben VPN’s gevonden die goed werken met bijvoorbeeld Betfair, Bet365 en Roobet.

Is DraftKings alleen beschikbaar in de VS?

Nee, DraftKings is beschikbaar in meerdere landen. Afgezien van de VS kun je ze vinden in Oostenrijk, Canada, Duitsland, Ierland, Malta, Spanje, en het VK. Derhalve kun je legaal deelnemen aan betaalde DraftKings Daily Fantasy Sports-wedstrijden in deze landen (op voorwaarde dat je voldoet aan de wettelijke minimumleeftijd). Als je naar een ander land reist, is een VPN vereist om zoals gewoonlijk toegang te krijgen tot jouw DraftKings-account en dit te gebruiken.

Is DraftKings beschikbaar in Nederland?

Helaas staat Nederland op een lijst van landen die niet worden ondersteund voor DraftKings. Als gevolg hiervan kun je geen weddenschappen plaatsen op het DraftKings Sportsbook. Je kunt echter verbinding maken met een VPN-server in een land als de VS om deze blokkering te omzeilen.

Kunnen alle VPN's DraftKings Fantasy Sports deblokkeren?

Als je met een VPN toegang wilt tot DraftKings Fantasy Sports, dan is het belangrijk om er een te kiezen die de detectie- en blokkeertechnologie van het platform kan omzeilen. Niet alle VPN’s kunnen dat, maar sommige premium services hebben met succes nog steeds toegang vanaf verschillende locaties over de hele wereld.

Is het gebruik van een VPN om vanuit een beperkte regio toegang te krijgen tot DraftKings Fantasy Sports legaal?

Hoewel het gebruik van VPN’s in veel landen over het algemeen is toegestaan, kan toegang tot DraftKings Fantasy Sports vanuit een regio waar het beperkt is, in strijd zijn met hun servicevoorwaarden. Dat kan leiden tot opschorting van jouw account. Het is bovendien cruciaal om er rekening mee te houden dat online gokken in sommige rechtsgebieden verboden is. Daarom kan het gebruik van een VPN om deze beperkingen te omzeilen juridische gevolgen hebben.

Wat moet ik doen als DraftKings mijn VPN detecteert?

Als DraftKings jouw VPN detecteert, zijn er manieren om het probleem op te lossen. Probeer eerst over te schakelen naar een andere server, bij voorkeur op een andere locatie. Mocht dit niet werken, controleer dan of jouw VPN-provider een ander VPN-protocol aanbiedt. Je kunt ook hulp zoeken bij de klantenservice van jouw VPN. Als geen van deze oplossingen werkt, overweeg dan om over te stappen naar een andere VPN-provider die de VPN-blokkades van DraftKings wel kan omzeilen.